Αλφαβητική Αναζήτηση ονείρων:

A  B  C D  E  Z  H  TH I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

kavgas 400Εάν το όνειρο αφορά σε καβγά του ονειρευόμενου με κάποιον άλλον, αυτό δείχνει εσωτερική σύγκρουση. Εάν άντρας μαλώνει με γυναίκα ή το αντίστροφο, αυτό είναι σημάδι σύγκρουσης μεταξύ του ενστίκτου και της διαίσθησης. Η διαμάχη με μια αρχή, όπως η αστυνομία, είναι ένδειξη σύγκρουσης μεταξύ σωστού και λάθους. Αν όμως είδες δύο αγνώστους να μαλώνουν μεταξύ τους, νιώθεις την ανάγκη για αρμονία και γαλήνη. Αν ο ίδιος μαλώνατε με ένα πραγματικό πρόσωπο, θα πρέπει να αναθεωρήσετε τη σχέση σας μαζί του.

Kathreptis 400Ο καθρέφτης στο όνειρο συμβολίζει την ψυχική κατάσταση του ονειρευόμενου. Δείχνει την ανησυχία του για την εξωτερική του εικόνα. Τον απασχολεί η γνώμη των άλλων για το άτομό του. Θα ήθελε πολύ να δει μέσα από έναν καθρέφτη και να ακούσει τι λένε οι άλλοι γι' αυτόν.
Πολλές φορές, πίσω από ένα τέτοιο όνειρο, κρύβεται φόβος για γήρανση ή για προβλήματα υγείας.

argoporia 400Η καθυστέρηση στο όνειρο μας δείχνει ότι δεν είμαστε έτοιμοι για αλλαγές, επειδή συνηθίσαμε σε μεγάλο βαθμό την παρούσα κατάσταση. Όποιος διστάζει και αναβάλει κάτι για πολύ καιρό, μπορεί, κατά κάποια έννοια, να καθυστερήσει στο ταξίδι της ζωής του, να χάσει το επόμενο στάδιο και να μπει σε περιπέτειες. 

Kaltses 400Η κάλτσα στο όνειρο υποδηλώνει συνήθως σεξουαλικές ανάγκες που ικανοποιούνται σε συμβολική μορφή στα όνειρα.
Ως σεξουαλικό σύμβολο, (κυρίως η καλτσοδέτα), σημαίνει ότι κάποιος αντλεί ευχαρίστηση από μια άκρατη σχέση.
Ανάλογα με τον τρόπο που εμφανίζονται οι κάλτσες στα όνειρα, ο ονειροκρίτης δίνει τις παρακάτω ερμηνείες:

Karbouna 400Τα κάρβουνα στο όνειρο, σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, έχουν την έννοια της υλικής κατοχής. Κατά συνέπεια, ένας μεγάλος όγκος μπορεί να προμηνύει οικονομικό όφελος. Συχνά, όμως, είναι μια πηγή ενέργειας για πνευματικές αξίες. Εάν τα κάρβουνα καίγονται έντονα στο όνειρο, αυτό δείχνει ένα ευτυχές γεγονός.

kastana 400Ως μήνυμα προσωρινής ταλαιπωρίας, αλλά που σύντομα θα μετατραπεί σε ευτυχία και χαρά, ερμηνεύει ο ονειροκρίτης τα κάστανα στο όνειρο. Είναι επίσης σύμβολο σεξουαλικής επιθυμίας και λαχτάρας.

katadioxi 400Καταδίωξη ή προσπάθεια διαφυγής είναι δύο από τα πιο συχνά όνειρα. Κατά κανόνα ένα τέτοιο όνειρο δείχνει την προσπάθεια αποφυγής των ευθυνών ή μιας αίσθησης αποτυχίας. Επίσης μπορεί να σημαίνει φόβο ή συναισθήματα που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος. Αν σας καταδιώκουν, εφιστά προσοχή σε συκοφαντίες έναντι των οποίων πρέπει να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας.

kaoturo 400Αν είδατε στο όνειρο ότι κατουρούσατε, πολλές φορές οφείλεται σε σωματική ανάγκη, ειδικά αν η ούρηση συνεχίζονταν χωρίς να καταλήγει σε ανακούφιση. Συχνό φαινόμενο σε άντρες με ερεθισμένο προστάτη. 
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον ονειροκρίτη:

keramidi 400Αν και γενικά, τα όνειρα με κεραμίδια στέλνουν καλά μηνύματα, οι ιδιαιτερότητες και οι λεπτομέρειες στο όνειρο μπορεί να τα διαφοροποιούν. Τα καλά και σωστά τοποθετημένα κεραμίδια σημαίνουν σταθερή σχέση και ευτυχία. Ιδιαίτερα για τις γυναίκες, που θα δούνε αυτό το όνειρο, προμηνύει γρήγορη και θετική εξέλιξη στη σχέση και το επόμενο ραντεβού μπορεί να είναι για πρόταση γάμου.

klama 400Το κλάμα στο όνειρο, συνήθως ανακουφίζει εσωτερικές εντάσεις, ειδικά όταν δεν μπορείτε να κλαίτε όταν είστε ξύπνιοι. Παραδοσιακά, το κλάμα και τα δάκρυα στα όνειρα έχουν αντίθετη έννοια και θεωρούνται προάγγελος χαράς και ευημερίας.
Σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, το όνειρο με κλάμα μπορεί να έχει και τις ακόλουθες ερμηνείες:

Kleidi 100Κλειδιά εμφανίζονται συχνά στα όνειρα. Αντιπροσωπεύουν νέες τάσεις, φρέσκες σκέψεις και συναισθήματα που μπορεί να περιλαμβάνουν αναμνήσεις, εμπειρίες και γνώσεις. Ως σύμβολο του φαλλού, μερικές φορές εκφράζει σεξουαλικές ανάγκες.

klopi 400Η κλοπή στο όνειρο, σημαίνει ότι κάποιος παίρνει κάτι χωρίς να του ανήκει. Μπορεί να είναι αγάπη, χρήματα ή κάποια ευκαιρία. Αν ο ίδιος υπήρξατε θύμα κλοπής, αν ο κλέφτης είναι φίλος, θα πρέπει να δείτε σε ποιο βαθμό θα τον εμπιστεύεστε. Εάν ο κλέφτης ήταν ξένος, είναι πιο πιθανό να μην εμπιστεύεστε ένα μέρος του εαυτού σας.

kokkino 400Κόκκινο είναι το χρώμα του αίματος, της φωτιάς, του πάθους, του αισθησιασμού και της ζωτικότητας. Έχει κάτι μαχητικό, παθιασμένο, αλλά προειδοποιεί και για επικείμενη επιθετικότητα. Είναι το χρώμα της αγάπης και του ελέους. Το χρώμα της ταχύτητας.

Ως ονειρικό σύμβολο της συναισθηματικής ζωής, σηματοδοτεί αφοσίωση ή θλίψη, αρετή ή αντίρρηση, που θα μπορούσε να ερμηνευτεί και από άλλα σύμβολα στο ίδιο όνειρο.

kolympi 400Το νερό και το κολύμπι έχουν πάντα σχέση με τα συναισθήματα του ατόμου που βλέπει το όνειρο. Η ερμηνεία του ονείρου εξαρτάται από το αν κολυμπούσατε σε καθαρό, ή θολό και σκοτεινό νερό.

Ο ονειροκρίτης, για ένα όνειρο με κολύμβηση, δίνει και τις ακόλουθες ερμηνείες:

kopria 400Το όνειρο με κόπρανα προμηνύει πλούτο και περιουσία. Η αφόδευση στο όνειρο συμβολίζει ότι ο ονειρευόμενος μπορεί να χειριστεί ελεύθερα τα χρήματά του. Το ίδιο ισχύει και αν στο όνειρο έπαιζε κάποιος με κόπρανα. Εκ των υστέρων αυτή την κατάσταση την αντιλαμβάνεται ως αηδιαστική και απωθητική, στο όνειρο, ωστόσο, δεν του προκαλούσε αυτή την αίσθηση.

kosmhma 400Τα κοσμήματα στο όνειρο αντιπροσωπεύουν τις ιδιότητες που έχει αποκτήσει κάποιος, μέσω δύσκολων καταστάσεων, τις οποίες ο ίδιος εκτιμά και επιθυμεί να δείξει και στους άλλους. Τα κοσμήματα μπορούν επίσης να συμβολίζουν την αγάπη που δίνει ή λαμβάνει κάποιος. Επίσης, μπορεί να υποδεικνύει ότι ο ονειρευόμενος θα μπορούσε να έχει κάτι πολύτιμο στη ζωή. 

kreasΨυχολογικά το κρέας στο όνειρο, τις περισσότερες φορές, είναι σύμβολο υλικών, σωματικών και σεξουαλικών αναγκών. Μάλλον πρόκειται για όνειρο που το δημιουργούν οι σωματικές μας ανάγκες. Μπορεί επίσης να υποδηλώνει την πραγματική ανάγκη για κρέας. Αυτό συμβαίνει, για παράδειγμα, όταν κάποιος κάνει δίαιτα.

Στην ερμηνεία του ονείρου,  σε μεγάλο βαθμό , σημασία έχει αν το κρέας εμφανίζεται στο όνειρο σε ακατέργαστη, ή μαγειρεμένη μορφή. Τα πιάτα με βάση το κρέας είναι συχνά συνώνυμα καλής διατροφής ή ακόμα και γιορτής.

kyknos 400Ο συμβολισμός του κύκνου στο όνειρο εξαρτάται συνήθως από το χρώμα του. Λευκός κύκνος συμβολίζει την ικανότητα να αισθάνεται κανείς βαθιά συναισθήματα, την καλή σχέση με τον εαυτό του και το περιβάλλον του, το πνευματικό ενδιαφέρον και τον ιδεαλισμό. Οι μαύροι κύκνοι συμβολίζουν τις υποψίες του ονειρευόμενου.

Όνειρα που αρχίζουν από:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

 

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.