Αλφαβητική Αναζήτηση:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

Kathreptis 400Ο καθρέφτης στο όνειρο συμβολίζει την ψυχική κατάσταση του ονειρευόμενου. Δείχνει την ανησυχία του για την εξωτερική του εικόνα. Τον απασχολεί η γνώμη των άλλων για το άτομό του. Θα ήθελε πολύ να δει μέσα από έναν καθρέφτη και να ακούσει τι λένε οι άλλοι γι' αυτόν.
Πολλές φορές, πίσω από ένα τέτοιο όνειρο, κρύβεται φόβος για γήρανση ή για προβλήματα υγείας.
Σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, ο καθρέπτης στο όνειρο, όπως και να τον είδατε, δεν είναι καλό σημάδι. Ο σπασμένος καθρέπτης προμηνύει αρνητικές εξελίξεις στα ερωτικά, στα εργασιακά και γενικά στις σχέσεις σας με άλλους ανθρώπους.
Αν καθρεφτιζόσασταν στον καθρέπτη, είναι προμήνυμα στεναχώριας και χωρισμού.


Σύμφωνα με τον Αρτεμίδωρο (2ος αι. μ.Χ.):Αρτεμίδωρο (2ος αι. μ.Χ.):
Το να καθρεφτίζεσαι και να βλέπεις την εικόνα σου στον καθρέφτη όμοιο με την πραγματικότητα είναι καλό για όποιον θέλει να παντρευτεί, και άντρα και γυναίκα. Γιατί ο καθρέφτης σημαίνει γυναίκα για έναν άντρα, και άντρα για μια γυναίκα, επειδή δείχνει πρόσωπα, όπως αυτοί δείχνουν ο ένας στον άλλο τα παιδιά τους. Είναι καλό και για όσους έχουν λύπη, γιατί το να καθρεφτίζεται κανείς δεν είναι λυπηρό. Τούς άρρωστους τους σκοτώνει, γιατί ό καθρέφτης ανήκει στη γη, απ' όποιο υλικό κι αν είναι φτιαγμένος. Τούς υπολοίπους τούς κάνει να ταξιδέψουν, ώστε να δουν τα πρόσωπα τους σέ άλλη γη. να ονειρευτείς ότι είδες τον εαυτό σου στον καθρέφτη διαφορετικό άπ' ό,τι στην πραγματικότητα προλέγει ότι θα σέ αποκαλέσουν πατέρα νόθων ή ξένων παιδιών. Δεν είναι καλό για κανένα να δει τον εαυτό του χειρότερο ή ασχημότερο, γιατί σημαίνει αρρώστιες και στεναχώριες, κατά τον ίδιο τρόπο πού το να καθρεφτίζεσαι στο νερό προλέγει θάνατο για τον ίδιο αυτόν πού είδε το όνειρο ή για κάποιον από τούς πολύ δικούς του.
Κάποιος ονειρεύτηκε ότι είχε έναν καθρέφτη κουρέα και στεκόταν στην πλατεία κοντά στην αγορά και το είχε περί πολλού να κοιταχτεί στον καθρέφτη. Όταν αυτό τού επιτράπηκε, καθρεφτίστηκε και είδε την εικόνα του ολόκληρη γεμάτη στίγματα. Ήταν ερωτευμένος με μια πόρνη, κι ενώ κανείς δεν το ενέκρινε, την πήρε και την είχε με το ζόρι κι έκαναν κι ένα παιδί στιγματισμένο, όχι μόνο λόγω της καταγωγής του, αλλά κι επειδή ήταν αλλήθωρο. Ο καθρέφτης του κουρέα σήμαινε ότι η γυναίκα ήταν κοινή και προσφερόταν σε όλους, και ότι απολάμβανε τον εραστή της με δυσκολία, μια και υπήρχαν εμπόδια στο να την παντρευτεί. Κι επειδή είδε την εικόνα του, απέκτησε παιδί πού τού έμοιαζε ως προς τα υπόλοιπα, όμως δεν ήταν άψογο, γιατί ο ονειρευόμενος είχε στίγματα.

Πρέπει να έχουμε επίσης υπόψη ότι στα όνειρα δεν υπάρχει αντικειμενική εκτίμηση του μεγέθους ενός μεταφυσικού μηνύματος. Δηλαδή, το μικρό, το μεγάλο, το πολύ ή το λίγο, το σύντομα ή το αργότερα, είναι υποκειμενικό και έχει σχέση με την ψυχολογία του κάθε ανθρώπου. Μπορεί να είναι κάτι μικρό, αλλά για κάποιον να έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από ότι σε κάποιον άλλον. Μπορεί να είναι κάτι μικρό και άμεσο, ή κάτι μεγάλο που θα έρθει αργότερα. Μπορεί να είναι κάτι ασήμαντο, αλλά αυτός που το ονειρεύεται να το εκλαμβάνει σαν κάτι πολύ σημαντικό.

Όνειρα που αρχίζουν από:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.