Αλφαβητική Αναζήτηση ονείρων:

A  B  C D  E  Z  H  TH I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

Τα μαλλιά στο όνειρο, σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, είναι σύμβολο υγείας, περιουσίας, κοινωνικότητας, φιλίας, ερωτικής ζωής κ.α. Ο συμβολισμός ενός τέτοιου ονείρου, εξαρτάται από τις λεπτομέρειες. Αν τα μαλλιά ήταν πολλά ή λίγα, αν η τρίχα ήταν λεπτή ή χοντρή, το χρώμα των μαλλιών παίζει επίσης σημαντικό ρόλο.

Το μανιτάρι στο όνειρο υπόσχεται ευτυχία, αλλά και προειδοποιεί για αποφυγή της απόλυτης ειλικρίνειας για να αποφύγετε δυσάρεστες καταστάσεις. Δεν τα λέμε όλα, δηλαδή. Είναι επίσης προειδοποίηση για αποφυγή βιαστικών ενεργειών, διότι μπορεί να οδηγηθείτε σε δικαστικές περιπέτειες.

Οι μαστοί είναι μέρος του σώματος που βλέπουμε συχνά στα όνειρά μας. Το γυναικείο στήθος είναι σύμβολο της μητρότητας, της πνευματικής και ψυχικής τροφής. Αντιπροσωπεύουν το αίσθημα της εσωτερικής ασφάλειας. Οι μαστοί της γυναίκας συχνά υποδεικνύουν καταπιεσμένες σεξουαλικές ανάγκες, οι οποίες πρέπει να εξεταστούν περισσότερο.

Διαμάχες, κινδύνους, αποτυχίες, χωρισμούς, συκοφαντίες, απώλειες, προδοσία και εξαπάτηση συμβολίζει, σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, το μαχαίρι στο όνειρο. Εάν χρησιμοποιήσατε το μαχαίρι, σημαίνει ότι προσπαθείτε να απελευθερωθείτε από κάτι, ή να διακόψετε μια σχέση.

Οι μέλισσες στο όνειρο έχουν ως επί το πλείστον θετική ερμηνεία. Αντιπροσωπεύουν ιδιότητες που εκτιμούν οι άνθρωποι, όπως σκληρή δουλειά, επιμονή, αίσθηση συλλογικότητας και αγάπη για την τάξη. Σύμφωνα με παλιές πηγές, προμηνύουν τύχη και επιτυχία ως ανταμοιβή για σκληρή δουλειά. 

Το μήλο είναι σύμβολο της ζωής. Μπορεί επίσης να αντιπροσωπεύει τη γονιμότητα, την αγάπη και τον πειρασμό. Συχνά ερμηνεύεται ως η τάση του ονειρευόμενου να καθοδηγείται από κοσμικά υλικά πράγματα και μπορεί επίσης να τον προειδοποιεί να μην υποπέσει εύκολα σε πειρασμό.

Κατά κανόνα, οι μύγες αποτιμώνται ως άσχημες και ενοχλητικές. Η μύγα στο όνειρο, υποδεικνύει στον ονειρευόμενο να αντιμετωπίσει ορισμένες πτυχές της ζωής του, τις οποίες θεωρεί αρνητικές, αλλά που όμως έχουν και μια θετική πλευρά.

Το μωρό στο όνειρο, μπορεί να εκφράζει πραγματική επιθυμία για ένα μωρό ή να σχετίζεται με την εγκυμοσύνη ή τον τοκετό. Εάν αυτό δεν συμβαίνει, συμβολίζει την παιδική ηλικία και την ανωριμότητα. Το μωρό στο όνειρο συμβολίζει επίσης το ξεκίνημα μιας νέας φάσης στη ζωή.
Σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, το όνειρο με μωρό, μπορεί να έχει και τις ακόλουθες ερμηνείες:

Όνειρα που αρχίζουν από:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

 

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.