Αλφαβητική Αναζήτηση:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

klama 400Το κλάμα στο όνειρο, συνήθως ανακουφίζει εσωτερικές εντάσεις, ειδικά όταν δεν μπορείτε να κλαίτε όταν είστε ξύπνιοι. Παραδοσιακά, το κλάμα και τα δάκρυα στα όνειρα έχουν αντίθετη έννοια και θεωρούνται προάγγελος χαράς και ευημερίας.

Σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, το όνειρο με κλάμα μπορεί να έχει και τις ακόλουθες ερμηνείες:

  • Σας έκανε κάποιος να κλαίτε στον ύπνο σας, αυτός θα σας δώσει και τη χαρά στη ζωή.
  • Αν είδατε κάποιον άλλον να κλαίει, σημαίνει πως θα λάβετε χαρμόσυνη είδηση.
  • Αν είδατε πως παρηγορούσατε κάποιον που έκλαιγε, σημαίνει πως κάτι καλό θα συμβεί στην οικογένειά σας.
  • Αν είδατε κάποιον πεθαμένο γνωστό σας να κλαίει, είναι μήνυμα κληρονομιάς.
  • Κακό όνειρο με κλάμα στον ύπνο, είναι αν είδατε πως κλαίγατε σε γάμο. Αυτό σημαίνει πως μια δυσάρεστη είδηση θα σας λυπήσει.
  • Αν είδατε στον ύπνο σας ότι κλαίγατε και είχατε ξεσπάσει σε λυγμούς, αυτό σημαίνει πως σας περιμένουν χαρές και η ευτυχία θα πλημμυρίσει τη ζωή σας αυτόν τον καιρό.

Σύμφωνα με τον Αρτεμίδωρο τον ονειροκρητικό (2ος αι. μ.Χ.):
Το κλάμα και ο θρήνος για νεκρό η για οτιδήποτε άλλο, καθώς και η ίδια η λύπη, προλέγει χαρά για κάτι και ευχαρίστηση που θα έρθει για κάποιο πράγμα που καταφέραμε. Αυτό είναι σωστό και εύλογο γιατί η ψυχή μας έχει κάτι συγγενικό με την ατμόσφαιρα και τον εξωτερικό αέρα. Δηλαδή όπως ακριβώς η ατμόσφαιρα και ο αέρας μετατρέπονται σε αντίθετες καιρικές συνθήκες, από κακοκαιρία σε αιθρία και πάλι από αιθρία σε κακοκαιρία, έτσι είναι φυσικό και η δική μας ψυχική διάθεση να μετατρέπεται από λύπη σε ευχαρίστηση και χαρά, και από χαρά σε λύπη. Γι' αυτό το λόγο και το να χαίρεται κανείς, επειδή αντιστρέφεται, προλέγει λύπη. Και πρέπει πάντα να λυπάται κανείς για κάτι συγκεκριμένο και όχι χωρίς λόγο, γιατί το να λυπάται άσκοπα, σημαίνει ότι και στην πραγματικότητα θα λυπηθεί για κάτι.

Όνειρα που αρχίζουν από:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.