Αλφαβητική Αναζήτηση ονείρων:

A  B  C D  E  Z  H  TH I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

Σε γενικές γραμμές, το παιδί, ως ονειρικό σύμβολο, έχει θετικό νόημα, εκτός εάν είναι ένα αδύναμο και άρρωστο παιδί. Το όνειρο με παιδιά αποτελεί ένδειξη νέων δυνατοτήτων και ευκαιριών για περαιτέρω ανάπτυξη. Συχνά, ωστόσο, έρχονται στο προσκήνιο συγκρούσεις, οι περισσότερες από τις οποίες οφείλονται σε ανώριμο χαρακτήρα.

papas 400Ο παπάς στο όνειρο, σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, έχει διφορούμενο συμβολισμό, και έχει σημασία που και πως τον είδατε στον ύπνο σας. Με ανοιχτόχρωμα άμφια, είναι θετικό το μήνυμα του ονείρου. Με μαύρα ράσα ή αλλόκοτη συμπεριφορά, προμηνύεται κάτι κακό.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον ονειροκρίτη:
 

Τα παπούτσια στο όνειρο, σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, έχουν πολλές και διαφορετικές ερμηνείες. Εξαρτάται από τις ακριβείς συνθήκες εμφάνισής τους στο όνειρο. 
Τι είδους παπούτσια είναι αυτά και ποιο χρώμα έχουν; Είναι με κορδόνια ή με φερμουάρ; Μήπως καθαρίζατε τα παπούτσια και τα περνούσατε με βερνίκι παπουτσιών;

Το όνειρο με παράθυρο δείχνει ένα άτομο που δεν συμμετέχει άμεσα στα γεγονότα της ζωής, αλλά έχει μάλλον το ρόλο του παρατηρητή. Το παράθυρο έχει σχέση με την ανοιχτή ή κουμπωμένη φύση μας. Εκφράζει επίσης τη στάση μας απέναντι στη ζωή και τους άλλους ανθρώπους, καθώς και τις προσδοκίες των άλλων από εμάς.

Το όνειρο με πεθαμένο πρέπει να το χωρίσουμε σε δυο σκέλη.
1) Αν είδαμε στον ύπνο μας πεθαμένον κάποιον που είναι ζωντανός.
2) Αν είδαμε στο όνειρο άτομα που είναι ήδη πεθαμένον.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον ονειροκρίτη:

Τα περιδέραια στο όνειρο, σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, συνήθως υποδεικνύουν ότι ο ονειρευόμενος έχει ή θα μπορούσε να έχει κάτι πολύτιμο στη ζωή. Αν κάποιος άλλος του δώσει περιδέραια, αυτό δείχνει την εκτίμηση που έχει για αυτόν. Αν ο ίδιος προσφέρει περιδέραια, τότε αυτό σημαίνει ότι έχει κάτι να προσφέρει σε άλλους ανθρώπους.

Εάν η περιστροφή στο όνειρο ήταν για να ψάξουμε γύρω μας για κάτι ή κάποιον, τότε είναι σημαντικό για την ερμηνεία του ονείρου να θυμόμαστε τι μας ώθησε σε αυτή την κίνηση. Αν είδαμε κάτι όμορφο και νιώσαμε χαρά, τότε, σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, αυτό είναι μια θετική ένδειξη για την οποία θα χαρούμε στο ξύπνιο μας.

Το πλοίο στο όνειρο αντιπροσωπεύει τα επαγγελματικά και τα οικονομικά μας γενικότερα. 
Το χειρότερο μήνυμα με πλοίο στα όνειρα, είναι αν το δείτε στη στεριά, ή να καίγεται, επειδή αυτό σημαίνει οικονομική καταστροφή. Πλοίο σε ήρεμες θάλασσες, σημαίνει επαγγελματικά σε καλό δρόμο και καλή οικονομική κατάσταση.

Ο πνιγμός (ασφυξία) στο όνειρο, σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, έχει να κάνει με την αυτογνωσία του ατόμου. Κάποιος που ονειρεύεται πνιγμό βρίσκεται σε μια εσωτερική σύγκρουση ή ίσως δεν μπορεί να αποφασίσει να μιλήσει για ένα συγκεκριμένο πρόβλημά του.

Το ποδήλατο στο όνειρο συμβολίζει το μέσο μεταφοράς για να προχωρήσουμε στη ζωή. Αυτό μπορεί να αφορά σε σχέδια και στόχους ή στην περαιτέρω ανάπτυξη της προσωπικότητας. Οι νέοι που θέλουν να επιτύχουν κάτι μέσω της δικής τους προσπάθειας συχνά ονειρεύονται ένα ποδήλατο.

Ο πολύτιμος λίθος στο όνειρο, έχει παρόμοια σημασία με το κόσμημα. Συχνά περιγράφει σαφείς σκέψεις που επικεντρώνονται στην επιτυχία της ζωής και τη σταθερή στάση απέναντι στους ανθρώπους του περιβάλλοντός μας. Ο ακατέργαστος πολύτιμος λίθος, επισημαίνει τις θετικές αξίες όπως η αυτοπεποίθηση, ο αυτοέλεγχος και τα ελεγχόμενα συναισθήματα.

Το ποντίκι στο όνειρο μπορεί να έχει πολλές και διαφορετικές ερμηνείες. Ο ποντικός θεωρείται συνήθως αρνητικό ονειρικό σύμβολο, που σημαίνει ασθένεια, διαμάχη και προδοσία. Μπορεί όμως να ερμηνευθεί και θετικά. Αυτό συμβαίνει όταν κάποιος σκέφτεται να ξεκινήσει νέες, ίσως κάπως επικίνδυνες πρωτοβουλίες. 

Το πορτοκάλι  στο όνειρο, σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, σε πολλές περιπτώσεις είναι καλό ονειρικό σύμβολο. Συμβολίζει τη σχέση μας με τους δικούς μας ανθρώπους, συγγενείς και φίλους, αλλά μπορεί να αφορά και στα επαγγελματικά μας.

Το γυαλί στο όνειρο αναφέρεται στο αόρατο φράγμα που ο ονειρευόμενος έχει χτίσει γύρω του για να προστατεύεται από τις σχέσεις με άλλους ανθρώπους. Μπορεί όμως να σημαίνει ότι άλλοι άνθρωποι προστατεύονται με έναν γυάλινο τοίχο από τον ίδιο τον ονειρευόμενο. Γενικά, το γυαλί στο όνειρο υποδηλώνει ότι κάποιος αντιλαμβάνεται καλύτερα τον εαυτό του ή τους άλλους, αλλά δεν είναι ακόμα σε θέση να βγάλει συμπεράσματα από αυτό.
Σε πνευματικό επίπεδο, το γυαλί στο όνειρο μπορεί να αντιπροσωπεύει το εμπόδιο που υπάρχει μεταξύ της ζωής και της μετά θάνατον ζωής. Το γυαλί είναι σύμβολο της διαφάνειας και του ουράνιου στοιχείου.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον ονειροκρίτη:

Πράσινο είναι το χρώμα της άνοιξης, της ελπίδας, των αισθήσεων, αντιπροσωπεύει τη σχέση του ονειρευόμενου με την πραγματικότητα, με την απλή ζωή, στην οποία πρέπει να δώσει μεγαλύτερη προσοχή γιατί δεν μπορεί να ξεφύγει από την πραγματικότητα. Όταν την Άνοιξη όλα γίνονται πράσινα, αυτό σημαίνει ανάπτυξη και νέα ζωή.

Η πρόταση γάμου στο όνειρο, σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, συμβολίζει την προθυμία του ονειρευόμενου για αλλαγή. Αντανακλά επίσης την επιθυμία του ονειρευόμενου για μια σταθερή σχέση, αλλά και την ανάγκη του να δείξει την ευτυχία του σε όλους.

Ο Πρωθυπουργός μιας χώρας δραστηριοποιείται στην καθημερινή πολιτική και θεωρείται ως το πιο ισχυρό πρόσωπο στο κράτος. Γι' αυτό στο όνειρο μπορεί να συμβολίζει την εξουσία. Το να είσαι πρωθυπουργός είναι ένα πολύ αγχωτικό επάγγελμα που απαιτεί πολλή ψυχολογική δύναμη, αυτοπεποίθηση και ηγετικές ικανότητες.

Το να πετάς, είναι ένα συχνό όνειρο στους νέους ανθρώπους, με πολλαπλά μηνύματα. Κυρίως σημαίνει την ανάγκη απελευθέρωσης του ατόμου από κοινωνικές, ή αυτοεπιβαλλόμενες πιέσεις και περιορισμούς. Ένα τέτοιο όνειρο σηματοδοτεί την ανάγκη απόκτησης του ελέγχου μιας συγκεκριμένης κατάστασης ή πράγματος σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Αν η πτώση ήταν από μεγάλο ύψος, σημαίνει απώλεια της τιμής ή της περιουσίας. Συχνά προμηνύει μια ξαφνική ατυχία η οποία μπορεί να είναι συνυφασμένη με απώλειες. Μπορεί όμως να… «πέσετε από τα σύννεφα», δηλαδή να βιώσετε κάποια απογοήτευση. Αν πέφτετε σε βάθος, αλλά δεν τραυματίζεστε, σημαίνει πως θα πετύχετε κάτι με προσπάθεια.

Η πυρκαγιά στο όνειρο έχει διφορούμενη έννοια, μπορεί να συμβολίζει τόσο την καταστροφή όσο και την ευτυχία. Σε μερικές περιπτώσεις αυτά τα όνειρα είναι σημάδια ψυχικής ασθένειας. Η ψυχή καταφεύγει σε αυτά τα όνειρα μόνο όταν βλέπει σοβαρό κίνδυνο. Θα πρέπει επίσης να παρατηρήσει κανείς πού μέσα στο σπίτι ξεσπά η φωτιά.

Όνειρα που αρχίζουν από:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

 

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.