Αλφαβητική Αναζήτηση ονείρων:

A  B  C D  E  Z  H  TH I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

Αν τρώγατε στο όνειρο ή να βλέπετε κάποιον να τρώει προμηνύει ασφαλή κοινωνική θέση, υπό την προϋπόθεση ότι τώρα αντιλαμβάνεστε τις επιλογές σας και ενεργείτε ανάλογα. Το μήνυμα προτρέπει να εμπλακείτε πιο συνειδητά στη ζωή, να είστε πιο θαρραλέοι και να τολμήσετε να κάνετε περισσότερα και μεγαλύτερα πράγματα.

Στην ψυχολογία η φαλάκρα ερμηνεύεται μερικές φορές ως σύμβολο δύναμης που μπορεί να υποδηλώνει σεξουαλικά προβλήματα στους άνδρες. Ωστόσο, συχνά σημαίνει συντηρητικότητα και σοβαρότητα στη σκέψη και τη δράση. Όποιος ονειρεύεται να χάνει ξαφνικά τα μαλλιά του, πρέπει να αντιμετωπίζει φόβο απώλειας αυτή την περίοδο.

Το φέρετρο στο όνειρο μας θυμίζει τη θνησιμότητά μας. Σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, μπορεί να σημαίνει το τέλος μιας σχέσης και το ξεπέρασμα της αίσθησης της απώλειας. Το φέρετρο επίσης, προμηνύει ότι πρέπει κάποιος να προσπαθήσει να θάψει το παρελθόν, ώστε να μπορέσει να έχει μια ανέμελη ζωή στο μέλλον.

Τα φίδια στα όνειρα φανερώνουν άρρωστες καταστάσεις και σχέσεις στο οικογενειακό, φιλικό, ή κοινωνικό περιβάλλον. "Με ζώσανε τα φίδια", λέει ο λαός μας, όταν ζούμε μέσα σε υποψίες και φόβους. Κάτι τέτοιο αντιπροσωπεύει και στα όνειρα αν είδατε, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, φίδια στον ύπνο σας.

Ένα ευχάριστο φιλί στο όνειρο είναι προάγγελος μιας αξέχαστης ερωτικής συνάντησης ή βελτίωσης της σεξουαλικής ζωής. Εάν το φιλί δεν ήταν ευχάριστο, αναμένεται μικρή ερωτική αγοήτευτη. Επίσης ο τρόπος και ο χαρακτήρας του φιλιού έχουν νόημα στην ερμηνεία του ονείρου. Η σωστή ερμηνεία του ονείρου εξαρτάται από τις λεπτομέρειες.

Το όνειρο με φίλους πρέπει να αναλυθεί ως εξής: Πρώτον, ποιες σχέσεις έχει στην καθημερινότητά του ο ονειρευόμενος με τον φίλο στο όνειρο και, δεύτερον, τι συμβολίζει αυτός ο φίλος. Ο φίλος μπορεί να δείχνει μια πραγματική συναισθηματική σχέση, οι συνοδευτικές λεπτομέρειες αντικατοπτρίζουν στη συνέχεια πώς συμβαίνουν τα πράγματα στην καθημερινή ζωή.

Οι συμβολισμοί των ρούχων στο όνειρο, σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο, με πολλά επίπεδα και θέλει πολλή προσοχή στην ερμηνεία του.

Τα φρούτα και οι καρποί ανέκαθεν συμβόλιζαν την αθανασία. Ο λόγος είναι εύκολο να γίνει αντιληπτός. Οι σπόροι τους αποτελούν την αρχή όλων των πραγμάτων. Από αυτούς ωριμάζουν οι καρποί, από αυτούς ο κύκλος ξεκινά πάλι από την αρχή. Τα βρώσιμα φρούτα στο όνειρο έχουν συνήθως την έννοια των σεξουαλικών αναγκών και ερμηνεύονται ως γυναικεία ή αρσενικά σεξουαλικά σύμβολα ανάλογα με τη μορφή τους. Μπορεί όμως να τα δείτε και ως σύμβολο επιτυχίας, τύχης, αυτοπεποίθησης και ανάπτυξης της προσωπικότητας.

Καταδίωξη ή προσπάθεια φυγής είναι δύο από τα πιο συχνά όνειρα. Κατά κανόνα ένα τέτοιο όνειρο δείχνει την προσπάθεια αποφυγής των ευθυνών ή μιας αίσθησης αποτυχίας. Επίσης μπορεί να σημαίνει φόβο ή συναισθήματα που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος. 
Ο ονειροκρίτης, στο όνειρο με φυγή, δίνει επίσης τις παρακάτω ερμηνείες: 

Είναι διαφορετικό αν κάποιος ονειρεύεται φωτιά ή πυρκαγιά. Η φωτιά βιώνεται ως ένα μεγάλο στοιχείο της φύσης το οποίο ο άνθρωπος ενέταξε στις υπηρεσίες του. Ένα τέτοιο όνειρο οδηγεί σε μεγάλες ψυχικές δυνάμεις, επειδή μία από τις ιδιότητες της ψυχής είναι η φωτιά. Η φωτιά σε έλκει ενώ η πυρκαγιά δημιουργεί πανικό.

Όνειρα που αρχίζουν από:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

 

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.