Αλφαβητική Αναζήτηση:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

κόπραναΤο όνειρο με κόπρανα προμηνύει πλούτο και περιουσία. Η αφόδευση στο όνειρο συμβολίζει ότι ο ονειρευόμενος μπορεί να χειριστεί ελεύθερα τα χρήματά του. Το ίδιο ισχύει και αν στο όνειρο έπαιζε κάποιος με κόπρανα. Εκ των υστέρων αυτή την κατάσταση την αντιλαμβάνεται ως αηδιαστική και απωθητική, στο όνειρο, ωστόσο, δεν του προκαλούσε αυτή την αίσθηση. Αυτό δείχνει ότι το θέμα χρημάτων δεν θα τον απασχολήσει στο εγγύς μέλλον.

Αναλυτικότερα, στα όνειρα με αφόδευση ή κόπρανα, ο ονειροκρίτης δίνει τις παρακάτω ερμηνείες:

  • Η αφόδευση στο όνειρο υπόσχεται επίσης μεγάλη επιτυχία σε διάφορους τομείς της ζωής του ατόμου, αλλά ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να έχει τα μάτια του ανοιχτά. Έχει ο ίδιος την ευθύνη για την οικονομική του κατάσταση. Επίσης δεν πρόκειται για εγγύηση ότι η ευημερία του θα διαρκέσει για πάντα. Το μήνυμα αφορά στην τρέχουσα κατάσταση.
  • Όποιος βλέπει ότι από τα κόπρανα αναπτύσσεται κάτι καινούριο, ότι μεταλάσσονται σε κάτι άλλο, είναι ένδειξη ότι το άτομο δεν έχει αρκετή αίσθηση της ευθύνης του και δεν μπορεί να ελέγξει τις εσωτερικές του παρορμήσεις. Είναι σημαντικό να ελέγξει αυτή την ανώριμη στάση και να αναπτύξει περισσότερη αίσθηση των καθηκόντων του.

Σύμφωνα με τον Αρτεμίδωρο τον ονειροκριτικό (2ος αι. μ.Χ.), η κοπριά του βοδιού συμφέρει μόνο τους γεωργούς, το ίδιο και του άλογου και κάθε άλλη κοπριά εκτός από την ανθρώπινη, ενώ για τους υπολοίπους σημαίνει στεναχώριες και ζημίες, και όταν λερώνει και αρρώστια. Συμφέρει λοιπόν και έχει παρατηρηθεί ότι είναι ωφέλιμη μόνο σε όσους ασκούν κάποιο βρώμικο επάγγελμα.  Όταν βλέπει κανείς πολλή ανθρώπινη κοπριά σημαίνει πολλά και διάφορα κακά. Αυτά έχουν ως εξής: Όταν την δει κανείς σε πλατεία, σε αγορά και σε οποιονδήποτε δημόσιο χώρο, παρεμποδίζει τη χρήση τών τόπων όπου βρίσκεται, και συχνά παρακωλύει και το ξεκίνημα, σε σημείο που μερικές φορές έκανε όσους αψήφησαν το όνειρο, να επιφέρουν μεγάλα κακά στο ίδιο τους το κεφάλι. θα ήταν επίσης δυσοίωνο και το να λερωθεί κανείς από ανθρώπινη κοπριά που πέφτει από κάπου. Γνωρίζω όμως έναν που ονειρεύτηκε ότι κάποιος πλούσιος συνέταιρος και σύντροφος του, που ήταν φίλος του, αφόδευσε στο κεφάλι του. Αυτός έγινε διάδοχός του στην περιουσία του και κληρονόμησε τον συνέταιρό του. Και αντίστροφα πάλι, κάποιος ονειρεύτηκε ότι τον κόπρισε ένας φτωχός γνωστός του, και ζημίωσε πάρα πολύ και έπεσε σε κάποια μεγάλη ντροπή εξ αιτίας του. Γιατί ήταν φυσικό ο πλούσιος να παραχωρήσει τα δικά του στον ονειρευόμενο, ενώ ο φτωχός που δεν είχε τίποτα να αφήσει, να καταφρονήσει τον ονειρευόμενο και να τον γεμίσει ντροπή.
Αν πάλι κάποιος ονειρευτεί ότι λερώνεται ο ίδιος κοπρίζοντας τα σκέλη του, θα προκαλέσει μεγάλα κακά στον εαυτό του και επιπλέον θα αρρωστήσει. Είναι επίσης κακό να αφοδεύει κανείς στο κρεββάτι, γιατί προμαντεύει μακροχρόνια αρρώστια, μια και στο κρεββάτι αφοδεύουν αυτοί που δεν μπορούν να σηκωθούν κι όσοι βρίσκονται στα τελευταία τους. Πολλές φορές το όνειρο προκαλεί και χωρισμό από τη γυναίκα η την ερωμένη, με υπαιτιότητα του ονειρευόμενου και όχι τής γυναίκας, επειδή έχει μολυνθεί το κρεββάτι. Να αφοδεύει κανείς στο πάτωμα του σπιτιού, στο όποιο κατοικεί, σημαίνει ότι δεν θα χρησιμοποιήσει πιά το σπίτι, γιατί ελάχιστα παραμένει κανείς σε μολυσμένα μέρη. Απ' όλα το πιο επικίνδυνο και φοβερό είναι να αφοδεύει σε ναό θεού ή στην αγορά ή σε πλατεία ή σε λουτρό, γιατί προμηνύει οργή τών θεών και μεγάλη απρέπεια και ασυνήθιστη ζημία, και επιπλέον φανερώνει και τα κρυφά και πολλές φορές καλλιεργεί και μίσος εναντίον του ονειρευόμενου.
Να αφοδεύει κανείς καθισμένος σε τουαλέτα ή σε σταθερό δοχείο και να αποβάλλει πολλά κόπρανα είναι καλό για όλους, γιατί σημαίνει μεγάλη ανακούφιση από φροντίδες και κάθε στεναχώρια, μια και το σώμα μετά την αφόδευση γίνεται πάρα πολύ ανάλαφρο. Κάτι τέτοιο είναι επίσης ευοίωνο σε σχέση με ξενιτεμούς και με την επιστροφή ξενιτεμένων, λόγω του ονόματος του, γιατί και η επιστροφή του ξενιτεμένου ονομάζεται "άφοδος". Εγώ επίσης παρατήρησα ότι να αφοδεύει κανείς σε παραλία, σε δρόμους, σε χωράφια, σε ποτάμι και σε λίμνες είναι επωφελές και σημαίνει τα ίδια με το να ονειρεύεται ότι αποπατεί στην τουαλέτα, και κάτι τέτοιο είναι σωστό και πραγματοποιείται σύμφωνα με τη λογική, γιατί ούτε αυτά τα μέρη βλάπτονται από αυτόν που αφοδεύει, και δίνουν στον ίδιο τον αφοδεύοντα τη δυνατότητα να ανακουφιστεί χωρίς ντροπή.

Όνειρα που αρχίζουν από:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.