Αλφαβητική Αναζήτηση ονείρων:

A  B  C D  E  Z  H  TH I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

aeroplano 400Το αεροπλάνο συμβολίζει την επιθυμία να υψωθείς πάνω από την καθημερινότητα. Τα όνειρα που αφορούν αεροπλάνα μπορεί να αντιπροσωπεύουν ξαφνικές ή δραματικές αλλαγές στη ζωή. Συμβολίζει την αναζήτηση ανεξάρτητης ύπαρξης. 
Αναλυτικότερα, για τα όνειρα με αρεοπλάνο, ο ονειροκρίτης δίνει τις παρακάτω ερμηνείες:

aima 400Το αίμα είναι η δύναμη και η πηγή της ανθρώπινης ζωής. Η απώλειά του συμβολίζει την απώλεια δύναμης. Συμβολίζει επίσης τα συναισθήματα. Αν μαζεύετε αίμα σε ένα δοχείο, είναι ένα καλό σημάδι για υγεία και δύναμη. Επίσης καλό σημάδι είναι αν είδατε το αίμα σας που στάζει στη γη. Αν το αίμα στο όνειρο ήταν κόκκινο και ρευστό και είστε καλά στην υγεία σας, μη φοβάστε!

Αναλυτικότερα, για τα όνειρα με αίμα, ο ονειροκρίτης δίνει τις παρακάτω ερμηνείες:

karfia 400Διαμάχες, κινδύνους, αποτυχίες, χωρισμούς, συκοφαντίες, απώλειες, προδοσία και εξαπάτηση συμβολίζει, σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, το αιχμηρό αντικείμενο στο όνειρο. Εάν χρησιμοποιήσατε το αιχμηρό αντικείμενο, σημαίνει ότι προσπαθείτε να απελευθερωθείτε από κάτι, ή να διακόψετε μια σχέση.

alepou 400Η αλεπού αντιπροσωπεύει την πονηριά και συχνά τον λάθος φίλο.
Ένα τέτοιο όνειρο μπορεί να υποδηλώνει ότι πρέπει να είστε σε επιφυλακή.
Η αλεπού μπορεί να προειδοποιεί για την ύπουλη προσέγγιση των άλλων που μπορεί να μην έχετε αντιληφθεί.
Ανάλογα με τις συνοδευτικές συνθήκες στο όνειρο, ο ονειροκρίτης ερμηνεύει το όνειρο με αλεπού ως εξής:

alogo 400Το άλογο στο όνειρο είναι ένα διφορούμενo σύμβολo. Γενικά ενσωματώνει ένστικτα, ορμές, πάθη, επιθυμίες, αισθησιασμό, επίγνωση του σώματος και σεξουαλικότητα. H φοράδα αντιπροσωπεύει επίσης τη θηλυκότητα, την ευγένεια και την ανάγκη για αρμονία.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον ονειροκρίτη:

anaphria 400Η αναπηρία είναι συνηθισμένο όνειρο σε στιγμές προσωπικής αβεβαιότητας και φόβου. Νοιώθετε να εξαρτάστε από την καλή θέληση και την υποστήριξη των άλλων, και πιστεύετε ότι δεν θα μπορέσετε να σταθείτε στα πόδια σας και πάλι στο εγγύς μέλλον. Αν αυτά τα όνειρα επαναλαμβάνονται, θα πρέπει να δραστηριοποιηθείτε, να αλλάξετε τρόπο σκέψης, πριν πέσετε σε κατάθλιψη, από την οποία δεν θα μπορείτε να βγείτε μόνοι σας.

louloudia 400Οι περισσότεροι άνθρωποι στη ζωή, συνδέουν τα άνθη με χαρά και χαλάρωση. Τα χρησιμοποιούμε επίσης ως ένδειξη αγάπης, εκτίμησης, συμπάθειας ή και παρηγοριάς. Αν τα άνθη στο όνειρο είναι όμορφα και τακτοποιημένα, μπορεί να σημαίνει ότι η κοινωνική ζωή είναι πολύ προσεκτικά προγραμματισμένη. Ένας κήπος, γύρω από το σπίτι, γεμάτος με πολύχρωμα λουλούδια, δείχνει μια ζωή γεμάτη χαρά.
Στην ερμηνεία του ονείρου με άνθη, σημασία έχουν και οι λεπτομέρειες.

andras 400Ο άντρας στο όνειρο, συμβολίζει τη συνείδηση, την κατανόηση, το πνεύμα, την ενέργεια και τη θέληση, συχνά σε συνδυασμό με τη σκληρότητα και την επιθετικότητα. Στις γυναίκες, μπορεί να υποδηλώνει σεξουαλικές ανάγκες.
Ανάλογα με το πως εμφανίζεται ο άντρας στο όνειρο, προκύπτουν και οι ακόλουθες ερμηνείες:

Aksiomatikos 400Όνειρο με αξιωματικό προμηνύει τιμητικές διακρίσεις, μια καλή θέση, έναν ευτυχισμένο γάμο ή επιχειρήσεις υψηλής κερδοφορίας.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, οι ερμηνείες του ονείρου με αξιωματικό, είναι οι ακόλουθες: 

ApatiΤο να εξαπατηθεί κάποιος στο όνειρο, σημαίνει απροσδόκητη τύχη, ίσως κληρονομιά ή μάταιη προσπάθεια του εχθρού για να σας βλάψει. Μπορείτε να εμπιστεύεστε τους φίλους και συναδέλφους σας και να υπολογίζετε στη βοήθειά τους. Είναι σημάδι ότι οι συναλλαγές σας μπορούν να ολοκληρωθούν με επιτυχία.

aposkeves 400Οι αποσκευές στο όνειρο σημαίνουν βάρη, προβλήματα και βάσανα. Έχει επίσης σημασία να θυμάστε αν οι αποσκευές του ονείρου ανήκουν σ’ εσάς, ή σε κάποιον άλλον.

Ειδικότερα, ανάλογα με τις λεπτομέρειες του ονείρου, ο ονειροκρίτης δίνει τις παρακάτω ερμηνείες:

apotyxia 400Η αποτυχία στο όνειρο, δεν πρέπει υποχρεωτικά να συνδέεται με τους ανθρώπους. Για παράδειγμα, αν αποτύχει μια λάμπα, ο ονειρευόμενος μπορεί να χρειαστεί να συμβιβαστεί με έλλειψη ενέργειας ή δύναμης. Η προσωπική αποτυχία μπορεί να σχετίζεται με την αντιπαλότητα ή μπορεί να υποδεικνύει στον ονειρευόμενο εναλλακτικές λύσεις στη συμπεριφορά του.

Xorismos 400Το όνειρο με αποχωρισμό, ο ονειροκρίτης το βλέπει θετικά, επειδή θα συμβεί ακριβώς το αντίθετο.

Με όποιον είδατε στο όνειρο ότι χωρίζετε, με αυτόν θα έρθετε πιο κοντά και θα βελτιωθεί η σχέση σας στη ζωή.
Αν δειτε ότι αποχωρίζεστε κάποιον σε λιμάνι, αεροδρόμιο ή σταθμό, να περιμένετε επισκέπτη.

Araxni 400Οι αράχνες, σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, δεν είναι καλό όνειρο. Αν οι αράχνες σας στενοχώρησαν στο όνειρο, τότε θα έχετε κάποιες στενοχώριες και στη ζωή. Αυτό θα συμβεί επίσης αν είδατε αράχνες να περπατούν πάνω στο σώμα σας.
Ανάλογα με τις λεπτομέρειες του ονείρου με αράχνη, ο ονειροκρίτης δίνει τις παρακάτω ερμηνείες:

argoporia 400Αυτό το όνειρο μας δείχνει ότι δεν είμαστε έτοιμοι για αλλαγές, επειδή συνηθίσαμε σε μεγάλο βαθμό την παρούσα κατάσταση. Όποιος διστάζει και αναβάλει κάτι για πολύ καιρό, μπορεί, κατά κάποια έννοια, να καθυστερήσει στο ταξίδι της ζωής, να χάσει το επόμενο στάδιο και να μπει σε περιπέτειες.

Σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, και οι παρακάτω ερμηνείες στο όνειρο με αργοπορία:

arithmoi 400Αν είδατε αριθμούς στον ύπνο σας, σημαίνει ότι τα περιουσιακά σας προκαλούν δυσαρέσκεια και πονοκεφάλους. Αν θυμάστε τους αριθμούς, προμηνύουν κέρδη και επιτυχία. (Βάλτε τους αριθμούς που είδατε στο όνειρο σε κλήρωση. Ειδικά αν εμφανίζονται αρκετές φορές). 
Ανάλογα με τις λεπτομέρειες του ονείρου, ο ονειροκρίτης δίνει τις παρακάτω ερμηνείες:

arkouda 400Η αρκούδα στο όνειρο συμβολίζει τη σωματική και πνευματική δύναμη. Αν μια αρκούδα εμφανιστεί στο όνειρο νεαρής γυναίκας, πρέπει να υπολογίζει με έναν επικίνδυνο αντίπαλο ή μπορεί να της συμβεί κάποιο ατύχημα. 
Ανάλογα με τις λεπτομέρειες του ονείρου, ο ονειροκρίτης δίνει τις παρακάτω ερμηνείες:

arni 400Το αρνί στο όνειρο, συμβολίζει το αντικείμενο εκμετάλλευσης. Αποκαλύπτει επίσης την αίσθηση ότι ο ονειρευόμενος απειλείται από το ασυνείδητό του. Επίσης συμβολίζει το ρόλο του αθώου αρνιού, το οποίο καταναλώνει ό,τι του δίνουν οι άλλοι. 
Ο ονειροκρίτης, στο όνειρο με αρνί δίνει τις παρακάτω ερμηνείες: 

asanser 200Το ασανσέρ στο όνειρο, συμβολίζει τη θέληση του ονειρευόμενου να σηκωθεί γρήγορα και να λύσει προβλήματα, αλλά θα απαιτηθούν προσπάθειες. Αν στο όνειρο ανεβήκατε με τη βοήθεια του ανελκυστήρα σε κάποιον όροφο, πιθανότατα θα μπορέσετε να ανεβείτε με τη βοήθεια κάποιων φίλων και στη ζωή.
Ανάλογα με τις λεπτομέρειες του ονείρου, ο ονειροκρίτης δίνει τις παρακάτω ερμηνείες:

Το νόημα του ασβέστη σε όνειρο είναι αρνητικό. Σημαίνει οικονομικά και επαγγελματικά προβλήματα.

Asimi 400Το ασήμι στο όνειρο προμηνύει απώλεια. Σημαίνει υπερβολική εξάρτηση από χρήματα για πραγματική ευτυχία και ικανοποίηση.
Ανάλογα με τις λεπτομέρειες του ονείρου, ο ονειροκρίτης δίνει τις παρακάτω ερμηνείες:

arrostos 400Η ασθένεια μπορεί να εμφανιστεί όταν κάποιος είναι πραγματικά άρρωστος ή ακόμη και να προβλέπει μια πραγματική ασθένεια. Στο όνειρο μπορεί να εμφανιστούν ως ασθένεια, οδυνηρές αναμνήσεις, θυμός, δυσκολίες και συναισθήματα. Οι ασθένειες στο όνειρο μπορεί να δείχνουν την ανάγκη για προστασία ή τον φόβο του θανάτου. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ωστόσο, συμβολίζει την έλλειψη αυτοπεποίθησης.

AsteriaΤα αστέρια, όταν τα βλέπει κανείς φωτεινά και καθαρά, είναι ευοίωνα σχετικά με ταξίδια και άλλες δραστηριότητες. Εγγυώνται επίσης επέκταση των στόχων ζωής και την πολυποικιλότητα των νέων σχεδίων. Πρέπει όμως να ερμηνεύεται το καθένα ξεχωριστά με βάση το χρώμα, το μέγεθος, την κίνηση ή την τροχιά κατά την κίνηση του. 

astynomikos 400Σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, εάν ονειρεύεστε την αστυνομία, μπορεί να σημαίνει ότι αισθάνεστε ελεγχόμενοι ή περιορισμένοι στη ζωή σας. Ο αστυνομικός στο όνειρο είναι μια ηθική ένδειξη. Εδώ πρέπει να κοιτάξετε πιο προσεκτικά και να αναρωτηθείτε εάν νοιώθετε εντάξει με τον εαυτό σας, ή αν αισθάνεστε ένοχοι για κάτι που ίσως πράξατε στη ζωή.

asfyksia 400Η ασφυξία (πνιγμός) στο όνειρο, σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, έχει να κάνει με την αυτογνωσία του ατόμου. Κάποιος που ονειρεύεται την ασφυξία βρίσκεται σε μια εσωτερική σύγκρουση ή ίσως δεν μπορεί να αποφασίσει να μιλήσει για ένα συγκεκριμένο πρόβλημά του. Μπορεί επίσης να υποδηλώνει ότι οι ιδέες, η φαντασία και η δημιουργικότητα δεν παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή του ονειρευόμενου.

atyxhma 400Το ατύχημα στο όνειρο έχει το νόημα της προειδοποίησης για μια πιο συνετή και προσεκτική συμπεριφορά, για να αποφευχθούν προβλήματα. Πολλές φορές ένα τέτοιο όνειρο αφορά στο χαρακτήρα του ατόμου. Σηματοδοτεί απροσεξία και επιπολαιότητα στη ζωή, την οποία το υποσυνείδητο την αντιλαμβάνεται ως ατύχημα και δεν χρειάζεται να δώσει κανείς βαρύτητα σε τέτοιο όνειρο.

Ayga 400Το αυγό στο όνειρο είναι σημάδι μιας νέας αρχής. Είναι καλό όνειρο και συμβολίζει επιτυχίες, τόσο στα οικονομικά όσο και στις σχέσεις. Αν τα αυγά ήταν άσπρα ή κόκκινα, τότε ακόμα καλύτερα.
Αρκετά αυγά σε ένα καλάθι αντιπροσωπεύουν καλές ευκαιρίες στην επαγγελματική σας εξέλιξη.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, το όνειρο με αυγά μπορεί να έχει τις παρακάτω ερμηνείες:

Auto 400Το αυτοκίνητο στη συνείδησή μας είναι η κοινωνική μας θέση. Τα όνειρα με αυτοκίνητο, συχνά αφορούν στον τρόπο χειρισμού του ψυχικού ή συναισθηματικού μας κόσμου. Αντιπροσωπεύει, δηλαδή, τον προσωπικό μας χώρο και σημαίνει πως μας απασχολεί το μέλλον και η οικονομική μας κατάσταση.

Όνειρα που αρχίζουν από:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

 

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.