Αλφαβητική Αναζήτηση:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

klopi 400Η κλοπή στο όνειρο, σημαίνει ότι κάποιος παίρνει κάτι χωρίς να του ανήκει. Μπορεί να είναι αγάπη, χρήματα ή κάποια ευκαιρία. Αν ο ίδιος υπήρξατε θύμα κλοπής, αν ο κλέφτης είναι φίλος, θα πρέπει να δείτε σε ποιο βαθμό θα τον εμπιστεύεστε. Εάν ο κλέφτης ήταν ξένος, είναι πιο πιθανό να μην εμπιστεύεστε ένα μέρος του εαυτού σας.

Αναλυτικότερα, στα όνειρα με κλοπή, ο ονειροκρίτης δίνει τις παρακάτω ερμηνείες:

 • Η κλοπή στο όνειρο υποδηλώνει φτώχεια και ντροπή.
 • Αν εσείς κλέψατε ή είδατε άλλους να κλέβουν, προμηνύει ατυχία και κακή συμπεριφορά.
 • Αν σας έκλεψαν, προμηνύονται ευνοϊκές συναλλαγές.
 • Αν κατηγορηθήκατε για κλοπή, θα υπάρξει παρεξήγηση σε κάποιο θέμα, αλλά τελικά το ζήτημα θα εξελιχθεί σε δικό σας πλεονέκτημα.
 • Αν κατηγορήσατε άλλους για κλοπή, θα φερθείτε σε κάποιον απερίσκεπτα κάποιον.

  Ψυχολογική ερμηνεία του ονείρου:
  Η κλοπή είναι μια συναισθηματικά φορτισμένη λέξη, και εξαρτάται από το υπόβαθρο του ονειρευόμενου το πώς το αντιλαμβάνεται. Κλοπή στο όνειρο παρουσιάζεται όταν λαμβάνει χώρα μια συναισθηματικά φορτισμένη λογομαχία.

  Ο Αρτεμίδωρος ο ονειροκριτικός (2ος αι. μ.Χ.) δίνει τις παρακάτω ερμηνείες στο όνειρο με κλεψιά:
  Να ονειρεύεσαι ότι κλέβεις δεν είναι καλό για κανέναν, εκτός για αυτούς πού θέλουν να εξαπατήσουν κάποιους, γιατί οι παλιοί χρησιμοποιούσαν το ρήμα κλέβω και με την έννοια εξαπατώ. Όσο πιο μεγάλα και ακριβά ή ασφαλέστερα φυλαγμένα πράγματα κλέβει κανείς, τόσο μεγαλύτερο κίνδυνο θα περάσει. Γιατί είναι φυσικό το όνειρο να οδηγεί τον ονειρευόμενο στο ίδιο σημείο που οδηγεί και ο νόμος τον κλέφτη.
  Να κλέβεις ναούς και αφιερώματα θεών είναι κακό για όλους, και συμφέρει μόνο τούς ιερείς και τούς μάντεις, μια και η συνήθεια τούς επιτρέπει να παίρνουν το καλύτερο μέρος από τις θυσίες προς τούς θεούς και κατά κάποιον τρόπο τρέφονται από τούς θεούς και δεν τα παίρνουν όλα φανερά.

Όνειρα που αρχίζουν από:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.