Αλφαβητική Αναζήτηση ονείρων:

A  B  C D  E  Z  H  TH I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

Το τέρας στο όνειρο συμβολίζει τον εχθρό, τον αντίπαλο, ή τα προβλήματα στην εργασία σας. Αν είδατε να σας πλησιάζει ένα τέρας, αλλά να απομακρύνεται και πάλι χωρίς να σας βλάψει, -πράγμα που συμβαίνει συνήθως στα όνειρα με τέρατα και θηρία-, σημαίνει ότι τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσετε και θα σας απασχολήσουν έντονα στο άμεσο μέλλον, θα λυθούν σύντομα με τον καλύτερο τρόπο.

Το τζάκι στο όνειρο, συμβολίζει την οικογενειακή θαλπωρή. Αν δείτε στον ύπνο σας αναμμένο τζάκι, που στέλνει τη ζεστασιά του και το βλέπετε και χαίρεστε, σημαίνει κέρδη, υγεία και ευτυχία για την οικογένεια. Αντίθετα, σβησμένο τζάκι με προβλήματα και ακαταστασία, σημαίνει και κάτι ανάλογο στην οικογενειακή υγεία και ευτυχία.

Ο τοίχος, θεωρείται από τον ονειροκρίτη σύμβολο εμποδίων, αλλά και προστασίας, ανάλογα με την κατάσταση του ονειρευόμενου. Αν είδατε να στέκεστε μπροστά σε έναν τοίχο, είναι προμήνυμα εμποδίων και στενάχωρων καταστάσεων. Αν ένας τοίχος σας έκλεινε το δρόμο, αρνητικές επιρροές θα σας οδηγήσουν σε ήττα σε σημαντική σας υπόθεση.

Ο τοκετός στο όνειρο αντιπροσωπεύει την αρχή μιας νέας δημιουργικής φάσης της ζωής, η οποία υπόσχεται πλουτισμό και προσωπική πρόοδο. Αν μια νέα γυναίκα δει αυτό το όνειρο δείχνει την επιθυμία της να πραγματοποιηθούν οι κρυφοί της πόθοι, χωρίς αυτοί να αφορούν απαραίτητα στη γέννηση παιδιού, αλλά μάλλον στη λαχτάρα για νέες ευκαιρίες. Ο άντρας που στο όνειρο γεννάει παιδί, μπορεί σύντομα να συλλάβει μια λαμπρή ιδέα ή να ελπίζει για νέες ευκαιρίες καριέρας.

Το τριφύλλι είναι ένα από τα πιο γνωστά σύμβολα τύχης. Ιδιαίτερα αν αυτό έχει τέσσερα φύλλα. Το τρίφυλλο τριφύλλι αναφέρεται στη συνήθη πορεία των γεγονότων, αλλά μπορεί επίσης, ως ζιζάνιο, να αντιπροσωπεύει τη συναισθηματική ανομοιομορφία που πρέπει να παραμεριστεί. Σκοπός του ονείρου τότε είναι να συμφιλιώσει σώμα, νου και ψυχή.

Οι τρίχες στο όνειρο, είναι σύμβολο υγείας, περιουσίας, κοινωνικότητας, φιλίας, ερωτικής ζωής κ.α.
Ο συμβολισμός ενός τέτοιου ονείρου, εξαρτάται από τις λεπτομέρειες. Αν τα μαλλιά ήταν πολλά ή λίγα, αν η τρίχα ήταν λεπτή ή χοντρή, το χρώμα των μαλλιών παίζει επίσης σημαντικό ρόλο.
Ανάλογα με τις λεπτομέρειες του ονείρου, είναι δυνατές και οι επόμενες ερμηνείες:

Το τροχόσπιτο ως ονειρικό σύμβολο μπορεί να σηματοδοτεί αναχώρηση. Ο ονειρευόμενος προετοιμάζεται ψυχικά για ένα ταξίδι, ή του λείπει ένα ταξίδι ή μια περιπέτεια. Ίσως να αφορά σε επαγγελματικό αναπροσανατολισμό ή αλλαγή στην ιδιωτική ζωή. Ωστόσο, το ταξίδι στο οποίο ξεκινά κάποιος με το τροχόσπιτο στο όνειρο μπορεί να είναι δύσκολο.

Το τυρί στο όνειρο δεν είναι καλός συμβολισμός όταν είναι αλμυρό και χαλασμένο. Το λευκό και καθαρό τυρί, και γενικά τα ακριβά τυριά, είναι καλό όνειρο.
Σύμφωνα με τον Αρτεμίδωρο τον ονειροκριτικό (2ος αι. μ.Χ.), το τυρί στο όνειρο σημαίνει, δόλο, ενέδρα και ληστεία.

Όνειρα που αρχίζουν από:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

 

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.