Αλφαβητική Αναζήτηση:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

Kleidi 100Κλειδιά εμφανίζονται συχνά στα όνειρα. Αντιπροσωπεύουν νέες τάσεις, φρέσκες σκέψεις και συναισθήματα που μπορεί να περιλαμβάνουν αναμνήσεις, εμπειρίες και γνώσεις. Ως σύμβολο του φαλλού, μερικές φορές εκφράζει σεξουαλικές ανάγκες.

Ψυχολογικά: 
Το κλειδί και η κλειδαριά είναι σύμβολα για τον άνδρα και τη γυναίκα, για την ένωσή τους. Σε παλαιότερες εποχές, το κλειδί της πόλης παρουσιαζόταν στον βασιλιά ως δώρο, με τον ισχυρισμό ότι θα προστάτευε αυτήν την πόλη. Το κλειδί ως ονειρικό σύμβολο, μπορεί επίσης να ανακοινώσει την ανάπτυξη της προσωπικότητας του ονειρευόμενου.

Αν στο όνειρο χάσουμε ένα κλειδί, αυτό είναι επίσης υπαινιγμός για να βάλουμε επιτέλους ένα τέλος στη μυστικότητά μας. Σύμφωνα με τον Αρτεμίδωρο σημαίνει ότι έχει βρεθεί το κλειδί για την καρδιά ενός ανθρώπου που αξίζει την αγάπη μας. Εάν ο ονειρευόμενος αισθάνεται εγκλωβισμένος, το κλειδί της ελευθερίας μπορεί να εμφανστεί στη ζωή του ως δια μαγείας. Ο άνθρωπος κουβαλά μέσα του πολλές λύσεις στα προβλήματά του.


Σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, η ερμηνεία των ονείρων με κλειδιά:

 • Το κλειδί στο όνειρο σημαίνει απροσδόκητες αλλαγές.
 • Αν δώσατε κλειδί σε κάποιον, υπόσχεται ευτυχία στην οικογένεια.
 • Αν χάσατε κλειδί, θα ακολουθήσουν δυσάρεστες περιπέτειες. Από δική σας απροσεξία θα χάσετε μια καλή υπόθεση.
 • Αν βρήκατε ξένο κλειδί, θα αποκαλύψετε μυστικά άλλων.
 • Αν βρήκατε δικό σας κλειδί, φροντίστε να μην αποκαλυφθούν σχέδιά σας ή προθέσεις λόγω της δική σας επιπολαιότητας.
 • Το σπασμένο κλειδί, δείχνει χωρισμό λόγω θανάτου ή της ζήλιας.
 • Αν είδατε να ξεκλειδώνετε κάτι με αυτό, είναι προμήνυμα να είστε προσεκτικοί, δεν πρέπει να εμπλακείτε σε μια επικίνδυνη περιπέτεια.
 • Αν μια νεαρή γυναίκα ονειρευτεί ότι δεν βρίσκει πλέον το κλειδί για ένα κόσμημα, θα έχει προβλήματα με τον σύντροφό της και θα υποφέρει από αυτά.
 • Όταν μια γυναίκα βλέπει τον εαυτό της να ξεκλειδώνει μια πόρτα, υπάρχει ένας νέος εραστής που μπορεί να εμπιστευτεί.
 • Αν μια γυναίκα κλειδώσει μια πόρτα, θα πετύχει να επιλέξει σύζυγο.
 • Αν μια γυναίκα δώσει ένα κλειδί, θα βλάψει τον εαυτό της με αλόγιστα λόγια.

Αρτεμίδωρος:
Αν δει κανείς στο όνειρο του κλειδί, για όποιον έχει αποφασίσει να παντρευτεί σημαίνει ότι ή γυναίκα του θα είναι πιστή και νοικοκυρά. Για όποιον θέλει να αγοράσει υπηρέτρια, προλέγει ότι η υπηρέτρια θα είναι καλόγνωμη. Εμποδίζει τα ταξίδια επειδή συμβολίζει αποκλεισμό και περιορισμό, γιατί το κλειδί έγινε όχι για να ανοίγουν παρά για να κλείνουν οι πόρτες, αλλιώς δεν θα χρειαζόντουσαν κλειδιά ούτε πόρτες. Τώρα όμως, όταν δεν είναι παρών ο φύλακας, τότε χρειάζονται κλειδιά και κλειδωμένες πόρτες. Είναι φυσικό λοιπόν να γίνεται εμπόδιο σε όσους θέλουν να ταξιδέψουν. Για όσους θέλουν να γίνουν επιστάτες και διαχειριστές ξένης περιουσίας είναι σύμβολο εμπιστοσύνης.
Κάποιος που έλειπε από την πατρίδα του σε ταξίδι ονειρεύτηκε ότι έχασε το κλειδί τού σπιτιού του. Επιστρέφοντας βρήκε ότι τού είχαν διαφθείρει την κόρη του. Δηλαδή το όνειρο τού έλεγε, κατά κάποιον τρόπο, πως τα τού σπιτιού του δεν είναι σε ασφάλεια.

Όνειρα που αρχίζουν από:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.