Αλφαβητική Αναζήτηση:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

kreasΨυχολογικά το κρέας στο όνειρο, τις περισσότερες φορές, είναι σύμβολο υλικών, σωματικών και σεξουαλικών αναγκών. Μπορεί επίσης να υποδηλώνει την πραγματική ανάγκη για κρέας. Αυτό συμβαίνει, για παράδειγμα, όταν κάποιος κάνει δίαιτα.
Στην ερμηνεία του ονείρου, σε μεγάλο βαθμό, σημασία έχει αν το κρέας εμφανίζεται στο όνειρο σε ακατέργαστη, ή μαγειρεμένη μορφή. Τα πιάτα με βάση το κρέας είναι συχνά συνώνυμα καλής διατροφής ή ακόμα και γιορτής.
Παραδόξως, μερικοί χορτοφάγοι ονειρεύονται επίσης κρέας με μια θετική έννοια, υποδεικνύοντας ότι η γλώσσα του ασυνείδητού μας αντιδρά πολύ πιο αργά από αυτή του συνειδητού μας.

Αναλυτικότερα, στα όνειρα με κρέας, ο ονειροκρίτης δίνει τις παρακάτω ερμηνείες:

 • Αν είδατε ωμό κρέας, θα νοιώσετε χαρά και συμπαράσταση φίλων.
 • Αν αγοράζατε φρέσκο κρέας, θα καλέσετε φίλους να φάτε μαζί. Γενικά η αγορά καλού κρέατος σημαίνει καλές φιλίες και καλές κοινωνικές σχέσεις.
 • Αν αγοράσατε χαλασμένο κρέας, προμηνύει προβλήματα.
 • Αν τρώγατε ωμό κρέας, σημαίνει πως είστε μακριά από κάποιο στόχο και πρέπει να επανασχεδιάσετε τις ενέργειές σας.
 • Η βρώση κρέατος, για τον ασθενή σημαίνει υγεία και για τον υγιή ασθένεια.
 • Αν το κρέας που φάγατε ήταν χαλασμένο, είναι προμήνυμα επαγγελματικής κακοτυχίας.
 • Αν είδατε φαγητό με κρέας, σημαίνει πως έχετε αισθησιακές επιθυμίες και έλειψη υλικής ευχαρίστησης.
 • Μαγειρεμένο φαγητό με κρέας στο όνειρο, σας περιμένει με βεβαιότητα πλούτος και φήμη.
 • Αν το κρέας ήταν τηγανητό, είναι προμήνυμα ευημερίας.
 • Αν τρώγατε κρέας προβάτου, τα γούστα σας θα σας στοιχίσουν ακριβά.
 • Αν το φαγητό με κρέας σας έκανε αρνητική εντύπωση στο όνειρο, είναι προμήνυμα κακής υγείας.
 • Αν είδατε να τρώτε τη δική σας σάρκα, είναι μήνυμα βελτίωσης των συνθηκών.
 • Αν ρίχνατε κρέας στα σκυλιά, θα βιώσετε μια περιφρονητική συμπεριφορά.
 • Εάν μια γυναίκα ονειρεύεται νωπό κρέας, πρέπει να περιμένει αποτυχίες στην επίτευξη των στόχων της.
 • Αν δει μαγειρεμένο κρέας, άλλοι θα κερδίσουν σε τομέα για τον οποίο προσπάθησε η ίδια.

Ο Αρτεμίδωρος ο Ονειροκρτιτικός (2ος αι. μ.Χ.), ερμηνεύει ως εξής τα όνειρα με κρέας:
Από τα κρέατα όσα τρώγονται και μαγειρεύονται, έχει παρατηρηθεί ότι είναι ευοίωνα, εκτός από λίγα. Το πρόβειο κρέας είναι ολότελα δυσοίωνο και σημαίνει πένθος στο σπίτι (επειδή τα πρόβατα δεν είναι άλλο παρά άνθρωποι, και αυτοί όταν είναι ζωντανοί δεν γίνονται σφαχτάρια), το ίδιο και το βοδινό, επειδή αλέθεται δύσκολα σημαίνει επίσης και μικροδουλειές επειδή είναι φθηνό. Για τούς δούλους σημαίνει βασανιστήρια, λόγω των λουριών και των μαστιγίων. Το κρέας της χίμαιρας, δηλαδή της κατσίκας, έχει παρατηρηθεί πώς είναι ευοίωνο για όσους βρίσκονται σε χειμέριο καιρό, ενώ για τούς υπολοίπους είναι ανώφελο. Γιατί των πρώτων τα δεινά τα εξαλείφει, μια και οι χίμαιρες, που έχουν το ίδιο όνομα με το χειμέριο καιρό, θανατώνονται [επειδή αλλιώς δεν θα μπορούσαν να φαγωθούν]. Για τούς δεύτερους κάνει τις δουλειές τους μικρές, επειδή είναι γεμάτο κόκκαλα. Το καλύτερο για όλους είναι το χοιρινό, όπως είναι άλλωστε και φυσικό. Γιατί όσο είναι ζωντανό το γουρούνι, δεν είναι καθόλου χρήσιμο στον άνθρωπο, μόλις όμως σφαχτεί δίνει το πιο νόστιμο κρέας απ' όλα τα άλλα ζώα, ενώ τα υπόλοιπα ζώα είναι καλύτερα ζωντανά παρά σφαγμένα. Να ονειρεύεσαι ότι τρώς το χοιρινό κρέας ψητό είναι πέρα για πέρα ευοίωνο, επειδή προσθέτει ταχύτητα στις ωφέλειες, λόγω τής φωτιάς. Το ελαφρά βρασμένο προλέγει τις ίδιες ωφέλειες αλλά πιο καθυστερημένα, ενώ αυτό που το έχουν μαγειρέψει έτσι μάγειροι φέρνει τις ωφέλειες μαζί με ταλαιπωρίες ή μετά από προηγούμενη δαπάνη. Όμως να τρώει κανείς ωμό κρέας δεν είναι κατά κανένα τρόπο ευοίωνο, γιατί σημαίνει ότι θα χάσει κάτι από αυτά που έχει, μια και ο οργανισμός μας δεν ανέχεται το ωμό κρέας. Όμως τη μεγαλύτερη και καθ' υπερβολήν καλύτερη τύχη τη φέρνει, όπως έγώ παρατήρησα, να τρώει κανείς ανθρώπινες σάρκες, όχι όμως κάποιου γνωστού η δικού του άνθρωπου, επειδή όποιος έφαγε σάρκες δικού του άνθρωπου και αυτόν πού έφαγε θα τον θάψει, και ο ίδιος δεν θα μείνει ζωντανός πολύ περισσότερο από όποιον έφαγε. Γιατί το φυσικό είναι να στραφεί κανείς σε τέτοιες τροφές από τη μεγάλη έλλειψη τροφίμων, όπως συνήθως γίνεται σε περίοδο πολέμου και λιμού. Το χειρότερο είναι να τρώει κανείς τις σάρκες τού ίδιου του παιδιού του, γιατί προμαντεύει σύντομο χαμό, εκτός κι αν κάποιος ονειρευτεί ότι τρώει τα κομμάτια του σώματος του παιδιού του από τα οποία το παιδί βγάζει το ψωμί του, όπως τα πόδια ενός δρομέα ή τα χέρια ενός χειροτέχνη ή τούς ώμους ενός παλαιστή. Γιατί τότε το όνειρο αυτό προλέγει πλούτο για το παιδί, ενώ για το γονιό ότι θα ωφεληθεί από το παιδί του. Όταν κανείς τρώει τις σάρκες των άλλων ανθρώπων είναι καλό, επειδή οι άνθρωποι, όταν ωφελούνται ο ένας από τον άλλο, κατά κάποιον τρόπο τρώνε ο ένας από τον άλλο. Και είναι πάντοτε καλύτερο να τρώει κανείς τις σάρκες ενός άντρα παρά μιας γυναίκας, και ενός παιδιού παρά ενός ηλικιωμένου.

Νά τρώς το κρέας κάποιου πουλιού και της χήνας είναι καλό για όλους. Γιατί το κρέας των πουλιών φέρνει ωφέλειες που προέρχονται από γυναίκες η δίκες, επειδή τα πουλιά μεταμορφώθηκαν σε πουλιά από γυναίκες, ενώ το κρέας της χήνας από αλαζονικούς άντρες. Είναι καλό να τρώει κανείς και τις σάρκες οποιουδήποτε άγριου ζώου, γιατί σημαίνει ότι θα ωφεληθεί πολύ από την περιουσία των εχθρών του. Τι είδους έχθρων θα το δείξει η όψη και η μορφή του ζώου που φαγώθηκε. Τα καπνιστά και όλα τα παστά κρέατα, ως προς τις παρούσες καταστάσεις σημαίνουν καθυστερήσεις και αναβολές, επειδή χάρη στο αλάτι διατηρούνται για πολύ. Όμως ως προς όλα τα άλλα σημαίνουν λύπη και μαράζι. Πολλές φορές σημαίνουν και αρρώστια, επειδή τα έχει μαράνει το αλάτι.

Όνειρα που αρχίζουν από:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.