Αλφαβητική Αναζήτηση:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

arrostos 400Η ασθένεια μπορεί να εμφανιστεί όταν κάποιος είναι πραγματικά άρρωστος ή ακόμη και να προβλέπει μια πραγματική ασθένεια. Στο όνειρο μπορεί να εμφανιστούν ως ασθένεια, οδυνηρές αναμνήσεις, θυμός, δυσκολίες και συναισθήματα. Οι ασθένειες στο όνειρο μπορεί να δείχνουν την ανάγκη για προστασία ή τον φόβο του θανάτου. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ωστόσο, συμβολίζει την έλλειψη αυτοπεποίθησης.  Δείχνει μια ανεπάρκεια στην ψυχική κατάσταση. Όποιος στο όνειρο επισκέπτεται άρρωστο, προσπαθεί στη ζωή του να βρει επαφή που μπορεί να τον βοηθήσει να βγεί από την κακή ψυχική κατάσταση. Όποιος φροντίζει τον άρρωστο είναι σχεδόν απαλλαγμένος από αυτή την κατάσταση. Η ασθένεια σημαίνει ότι ο ονειρευόμενος δεν μπορεί να έρθει σε επαφή με κάτι που θα τον βοηθούσε να ξεπεράσει τις δυσκολίες.

Ειδικότερα, στα όνειρα με ασθένεια, ο ονειροκρίτης δίνει τις παρακάτω ερμηνείες:

  • Οι ασθένειες προαναγγέλλονται πάντα συμβολικά. Αν βλέπουμε επανειλημμένα όνειρα με σπίτια σε κακή κατάσταση, θα αρρωστήσουμε στη συγκεκριμένη περιοχή του σώματος.
  • Αποτελεί προειδοποίηση για έναν μεγάλο πειρασμό, ο οποίος τελικά δεν θα είναι ευνοϊκός, όσο ελπιδοφόρα κι αν ξεκινά.
  • Αν είσαι άρρωστος με πόνους, υποδηλώνει κίνδυνο ή ατύχημα. Μια λάθος απόφαση θα σε κάνει να υποφέρεις από τις συνέπειες.
  • Άρρωστος χωρίς πόνους, θα πάρεις μια σχετική παρηγοριά.
  • Η επίσκεψη σε άρρωστο, σημαίνει χαρά και τύχη.
  • Εάν μια γυναίκα δει στο όνειρο ότι η ίδια είναι άρρωστη, ένα απρόβλεπτο γεγονός θα τη βυθίσει σε απόγνωση, επειδή θα πρέπει να ακυρώσει μια προγραμματισμένη επίσκεψη ή να στερηθεί μια ευχαρίστηση.

Ο Αρτεμίδωρος, 2ος αι. μ.Χ., δίνει τις παρακάτω ερμηνείες στα όνειρα με αρρώστια:

Να είναι κανείς άρρωστος είναι καλό μόνο για τους φυλακισμένους ή όσους βρίσκονται σε κατάσταση αδήριτης ανάγκης, επειδή η αρρώστια παραλύει τα σώματα.  Για τούς υπολοίπους προλέγει μεγάλη ανεργία, επειδή οι άρρωστοι είναι άεργοι, καθώς και στέρηση των αναγκαίων, γιατί οι άρρωστοι στερούνται, ως προς το σώμα τους, αυτά που χρειάζονται περισσότερο. Επίσης στέκεται εμπόδιο στα ταξίδια, επειδή οι άρρωστοι είναι δυσκίνητοι. Τις επιθυμίες δεν τις αφήνει να πραγματοποιηθούν, μια και ούτε οι γιατροί επιτρέπουν στον άρρωστο να πραγματοποιήσει τις ορέξεις του, επειδή είναι επικίνδυνο. Αν κάποιος επισκεπτόταν άρρωστο, αν ήταν γνωστός του τα ίδια πράγματα ισχύουν για τον γνωστό που τον είδε στο όνειρο άρρωστο. Αν ήταν άγνωστος, αυτά ισχύουν για τον ίδιο τον ονειρευόμενο. Δηλαδή δεν διαφέρει σε τίποτα να ονειρευτεί κανείς ότι ήταν άρρωστος είτε ο ίδιος είτε κάποιος άλλος άγνωστος. Επομένως θεωρούμε ότι οι τρίτοι, όταν είναι άγνωστοι, αποτελούν εικόνες των πραγμάτων που θα συμβούν στους ονειρευόμενους. Παρατήρησα μάλιστα και το έξης: όσα καλά ή κακά θέλει η ψυχή να φανερώσει ότι θα πραγματοποιηθούν αμέσως και σε μεγαλύτερο βαθμό ή πιο έντονα, αυτά τα εμφανίζει σε σχέση με τον ίδιο τον ονειρευόμενο. Όσα πάλι θα συμβούν αργότερα ή σε μικρότερο βαθμό ή με λιγότερη ένταση, αυτά ή ψυχή τα δείχνει στον ονειρευόμενο μέσω ενός ξένου σώματος.

Να ονειρεύεσαι ότι υφίστασαι τα ίδια με κάποιον άλλο γνώριμο, για παράδειγμα να υποφέρεις από το ίδιο πράγμα στο ίδιο πόδι ή στο ίδιο χέρι ή σε κάποιο άλλο μέρος τού σώματος και γενικά να είσαι άρρωστος ή να πονάς μαζί του, σημαίνει ότι θα συμμετέχεις στις ίδιες παρεκτροπές μ' εκείνον γιατί οι αρρώστιες του σώματος και οι αναπηρίες τών μελών του μοιάζουν με τις ασέλγειες της ψυχής και τις απερίσκεπτες επιθυμίες, επομένως όποιος πάσχει από το ίδιο πράγμα είναι φυσικό να είναι συνεργός στις παρεκτροπές. Γνωρίζω και κάποιον ανάπηρο από το δεξί πόδι, ο όποιος ονειρεύτηκε ότι ο υπηρέτης του είχε ανάπηρο το ίδιο πόδι και κούτσαινε κατά τον ίδιο τρόπο. Τον έπιασε λοιπόν με την ερωμένη που είχε ερωτευτεί και ο ίδιος. Αυτό ήταν, όπως ακριβώς του το προέβλεψε το όνειρο, ότι ο υπηρέτης του ήταν συμμέτοχος στην ίδια παρεκτροπή.

Όνειρα που αρχίζουν από:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.