Αλφαβητική Αναζήτηση:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

AsteriaΤα αστέρια, όταν τα βλέπει κανείς φωτεινά και καθαρά, είναι ευοίωνα σχετικά με ταξίδια και άλλες δραστηριότητες. Εγγυώνται επίσης επέκταση των στόχων ζωής και την πολυποικιλότητα των νέων σχεδίων. Πρέπει όμως να ερμηνεύεται το καθένα ξεχωριστά με βάση το χρώμα, το μέγεθος, την κίνηση ή την τροχιά κατά την κίνηση του.

Ειδικότερα, στα όνειρα με αστέρια, ο ονειροκρίτης δίνει τις παρακάτω ερμηνείες:

  • Αν είδατε ένα αστέρι, σημαίνει ότι κάποιος θέλει τη φιλία σας.
  • Αν είδατε πολλά αστέρια, προμηνύουν επιτυχία οποιωνδήποτε μεγάλων επιχειρήσεων.
  • Αν είδατε αστέρια στον ουρανό, σύντομα θα λάβετε καλά νέα.
  • Η θέα του απέραντου έναστρου ουρανού, υπόσχεται ένα λαμπρό μέλλον. Θα έχετε αρκετές επιλογές και πιθανές τυχερές καταστάσεις, αν δεν θέσετε τους στόχους πολύ ψηλά.
  • Αν κοιτούσατε ένα λαμπερό αστέρι, σημαίνει υγεία και ευημερία.
  • Θολό και κόκκινο αστέρι, προειδοποιεί για θλίψη και προβλήματα.
  • Αν είδατε αστέρι να πέφτει, θα υπάρξει πένθος στην οικογένεια.
  • Αν είδατε αστέρια να εμφανίζονται και εξαφανίζονται με μυστήριο τρόπο, σύντομα θα υπάρξουν περίεργες αλλαγές στη ζωή σας.
  • Αστέρι που γυρίζει γύρω από τη γη, είναι ένα σημάδι κινδύνου.
  • Ουρανός χωρίς αστέρια, είναι προειδοποίηση για ένα ατύχημα ή σημάδι αγνόησης εσωτερικού μηνύματος, που σας οδηγεί σε λάθος δρόμο.

Ο Αρτεμίδωρος (2ος αι. μΧ) για τα αστέρια στο όνειρο:
Τα αστέρια όλα μαζί, όταν τα βλέπει κανείς φωτεινά και καθαρά, είναι ευοίωνα σε σχέση με τα ταξίδια και άλλες δραστηριότητες, καθώς και όσον άφορα πράγματα απόκρυφα. Πρέπει να ερμηνεύονται το καθένα ξεχωριστά με βάση το χρώμα ή το μέγεθος ή την κίνηση ή την τροχιά κατά την κίνηση του, αν βέβαια κανείς δεν θέλει να πέσει έξω. Κάτι τέτοιο θα γινόταν σαφέστερο με τη βοήθεια των συμπερασμάτων από την παρατήρηση των αστεριών. Δηλαδή το κάθε αστέρι προκαλεί αποτελέσματα ανάλογα με τις ιδιότητες του. Για παράδειγμα, αυτά πού είναι αίτια κακοκαιρίας σημαίνουν στεναχώριες, κινδύνους και ταραχές, ενώ όσα είναι αίτια καλοκαιρίας σημαίνουν ευμάρεια, ευημερία και απόκτηση πλούτου. Αυτά πού φέρνουν το θερινό ηλιοστάσιο σημαίνουν μεταβολή προς το καλύτερο, ενώ αυτά πού φέρνουν το χειμερινό προς το χειρότερο. Επιπλέον, ορισμένα ανάμεσα τους προκαλούν αποτελέσματα παρόμοια με τούς μύθους πού σχετίζονται μαζί τους.
Αστέρια πού εξαφανίζονται από τον ουρανό σημαίνουν για τους πλουσίους μεγάλη φτώχεια και εγκατάλειψη, γιατί ο ουρανός μοιάζει με το σπίτι του ονειρευόμενου και τα αστέρια με τα περιουσιακά στοιχεία και τους ανθρώπους που βρίσκονται στο σπίτι. Για τούς φτωχούς προφητεύουν θάνατο. Οι μόνοι, για τους οποίους ένα τέτοιο όνειρο θα μπορούσε να είναι καλό είναι αυτοί που σχεδιάζουν να διαπράξουν ένα μεγάλο κακό, γιατί θα το πετύχουν, αν επιχειρούν κάτι μεγαλεπήβολο.
Ούτε όταν πέφτουν στη γη τα αστέρια είναι ευοίωνα (γιατί προφητεύουν το θάνατο πολλών ανθρώπων, σπουδαίων τα μεγάλα, ασήμαντων και τα
μικρά και σκοτεινά), ούτε να ονειρεύεσαι ότι κλέβεις αστέρια είναι καλό. 
Επιπλέον, να ονειρεύεται κανείς ότι τρώει αστέρια, δεν είναι καλό για κανέναν, έκτος από τους μάντεις και τούς αστρονόμους. Γιατί για αυτούς σημαίνει δουλειά και πολλά κέρδη, ενώ για τούς υπόλοιπους σημαίνει 
θάνατο.
Είναι επίσης κακό να δεις αστέρια κάτω από στέγη, γιατί σημαίνει 
είτε ότι το σπίτι θα απομείνει έρημο και θα χάσει τη στέγη του, είτε ο νοικοκύρης του σπιτιού θα πεθάνει.

Όνειρα που αρχίζουν από:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.