Αλφαβητική Αναζήτηση:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

atyxhma 400Το ατύχημα στο όνειρο έχει το νόημα της προειδοποίησης για μια πιο συνετή και προσεκτική συμπεριφορά, για να αποφευχθούν προβλήματα. Πολλές φορές ένα τέτοιο όνειρο αφορά στο χαρακτήρα του ατόμου. Σηματοδοτεί απροσεξία και επιπολαιότητα στη ζωή, την οποία το υποσυνείδητο την αντιλαμβάνεται ως ατύχημα και δεν χρειάζεται να δώσει κανείς βαρύτητα σε τέτοιο όνειρο.

Τα όνειρα αυτά επικεντρώνονται σε φόβους που έχουν να κάνουν με την ανασφάλεια, την απροσεξία ή με την ευθυνοφοβία του ατόμου.

Αυτό που πρέπει να προσέξει κάποιος σε ένα τέτοιο όνειρο, είναι οι ιδιαίτερες καταστάσεις. Μπορεί π.χ. να ονειρευτεί κάποιος ένα ατύχημα, που έχει ήδη συμβεί στη ζωή του και το υποσυνείδητο το επεξεργάζεται ακόμη. Από την άλλη, το ατύχημα σηματοδοτεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάποιος που δεν νοιώθει ικανός να τα αντιμετωπίσει, και το υποσυνείδητο σκηνοθετεί στο όνειρο ένα ατύχημα, για να τον απαλλάξει από την ευθύνη της επίλυσης των προβλημάτων. Αυτό το όνειρο είναι προειδοποίηση για προσεκτικές κινήσεις ή είναι μήνυμα για έναν κρυμμένο κίνδυνο.

Καθοριστικό ρόλο παίζουν τα εμπλεκόμενα πρόσωπα στο όνειρο. Αν παίζουν κάποιο ρόλο στην καθημερινότητά σας και επηρεάζουν τη ζωή σας, προσέξτε μην συμβεί και στην πραγματικότητα η κατάσταση του ονείρου.

Επίσης υπάρχει και η άποψη ότι το ατύχημα στο όνειρο, σημαίνει το τέλος κάποιων γεγονότων, ή καταστάσεων που ήταν σε εξέλιξη.

Πρέπει να έχουμε υπόψη ότι στα όνειρα δεν υπάρχει αντικειμενική εκτίμηση του μεγέθους ενός μεταφυσικού μηνύματος. Δηλαδή, το μικρό, το μεγάλο, το πολύ ή το λίγο, το σύντομα ή το αργότερα, είναι υποκειμενικό και έχει σχέση με την ψυχολογία του κάθε ανθρώπου. Μπορεί να είναι κάτι μικρό, αλλά για κάποιον να έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από ότι σε κάποιον άλλον. Μπορεί να είναι κάτι μικρό και άμεσο, ή κάτι μεγάλο που θα έρθει αργότερα. Μπορεί να είναι κάτι ασήμαντο, αλλά αυτός που το ονειρεύεται να το εκλαμβάνει σαν κάτι πολύ σημαντικό.

Όνειρα που αρχίζουν από:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.