Αλφαβητική Αναζήτηση:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

laxanikaΕκ πρώτης όψεως, τα λαχανικά έχουν να κάνουν με την υγιεινή διατροφή. Τα λαχανικά που κάνουν την αναπνοή να μυρίζει, ειδικά το σκόρδο και τα κρεμμύδια, υποδηλώνουν διαμάχη. Κάτι θα γίνει και ένας φίλος ή γνωστός θα νιώθει πληγωμένος από τον ονειρευόμενο.

Αναλυτικότερα, στα όνειρα με λαχανικά, ο ονειροκρίτης δίνει τις παρακάτω ερμηνείες:

 • Στα όνειρα των γυναικών, τα αγγούρια, το καλαμπόκι, τα καρότα, τα σπαράγγια είναι ερωτικά σεξουαλικά σύμβολα.
 • Αν στο όνειρο είδατε λαχανικά, προμηνύονται δυσκολίες για την επίτευξη των στόχων σας. Χρειάζεται πολλή δουλειά για να τα καταφέρετε.
 • Φυτά λαχανικών στο όνειρο, προμηνύουν εγκάρδιες χαρές.
 • Τα πράσινα λαχανικά στο όνειρο, σημαίνουν σκληρή δουλειά για χαμηλή απόδοση.
 • Κήπο με φρέσκα λαχανικά στο όνειρο, προμηνύουν αποκάλυψη ενός λυπηρού μυστικού.
 • Η συναλλαγή με λαχανικά, προμηνύει διαμάχη με τους γείτονες.
 • Η αγορά λαχανικών προμηνύει Θλίψεις.
 • Η βρώση λαχανικών στο όνειρο, προμηνύει ασθένεια, αλλά είναι και σημάδι περίεργου πεπρωμένου. Προμηνύει περιοδικές επιτυχίες, που στη συνέχεια θα οδηγούν στη διαπίστωση ότι ήταν αποτέλεσμα εξαπάτησης. θα πρέπει επίσης ο ονειρευόμενος να ελέγξει κριτικά τη συμπεριφορά του έναντι άλλων.
 • Μαραμένα ή σάπια λαχανικά στο όνειρο, σημαίνουν απεριόριστη θλίψη και ανησυχίες.
 • Εάν μια νεαρή γυναίκα επεξεργάζεται στο όνειρο λαχανικά, θα χάσει λόγω ασθένειας τον άντρα που επιθυμεί, αλλά, τελικά, θα παντρευτεί έναν γενναιόδωρο και πιστό σύζυγο.
 • Λαχανικά όπως μπιζέλια, φασόλια και καρότα προμηνύουν εισόδημα.

Σύμφωνα με τον Αρτεμίδωρο τον ονειροκριτικό, 2ος αι. μ.Χ.:
Όσα από τα λαχανικά μυρίζουν αφού φαγωθούν, όπως για παράδειγμα το λάχανο, η πικραλίδα, τα πράσα, βγάζουν στη φόρα τα απόκρυφα και δημιουργούν μίσος ανάμεσα σε ανθρώπους που συγκατοικούν. Όσα καθαρίζονται και τρώγονται ωμά, όπως για παράδειγμα τα μαρούλια και τα παρόμοια, σημαίνουν βλάβη, επειδή πετιέται ό,τι είναι περιττό. Τα λεμόνια σημαίνουν πόνους επειδή τσιμπούν και είναι ξινά. Επιπλέον σημαίνουν και αδράνεια [επειδή είναι δύσπεπτα], γιατί δεν είναι θρεπτικά. Τα σέσκουλα, η μολόχα, τα λάπατα, τα ξινολάπατα, το άγριο σπανάκι είναι καλά μόνο για τούς χρεωμένους γιατί ταράζουν την κοιλιά και διώχνουν τα περιττώματα που είναι μέσα της, ιδιαίτερα επειδή η κοιλιά και τα έντερα μοιάζουν με δανειστή. Όμως λαχανικά με κεφάλι και βολβό και όσα τρώγονται σημαίνουν ωφέλειες, και μόνο γι' αυτούς που έχουν δίκη σχετικά με γη σημαίνουν εναντίωση, γιατί βγαίνουν από τη γη με τις ρίζες. Τα κραμπολάχανα δεν είναι χρήσιμα για τίποτα, και μάλιστα καταλήγουν δυσοίωνα για τους ταβερνιάρηδες, τους αμπελουργούς και όλους όσους η δουλειά τους σχετίζεται με το Διόνυσο, γιατί το αμπέλι μονάχα γύρω από το κραμπολάχανο δεν τυλίγεται. Από τα λεγόμενα λευκά, το γογγύλι, το ρεπάνι και η κολοκύθα σημαίνουν μάταιες ελπίδες, γιατί όλα τους έχουν όγκο χωρίς θρεπτική αξία. Για τούς άρρωστους και τούς ταξιδιώτες σημαίνουν εντομές και κοψίματα με σίδερο, γιατί τέτοια λαχανικά τα κόβουμε με το μαχαίρι. Τα κομμένα αγγούρια είναι καλά για τούς άρρωστους επειδή βγάζουν υγρά. Τα πεπόνια είναι ευοίωνα όσον άφορα φιλίες και συμφωνίες, επειδή οι ποιητές χρησιμοποιούν τη λέξη "πέπον" με τη σημασία "Το πιο προσφιλές".  Άλλα ως προς κάποια δραστηριότητα δηλώνουν αδράνεια, γιατί "πέπον" ονομάζεται επίσης και κάτι το χαλαρωμένο.  Να τρως σκόρδα και κρεμμύδια είναι κακό, άλλα να τα έχεις στην κατοχή σου είναι καλό, και μόνο για τούς άρρωστους τα κρεμμύδια έχουν διαφορετική έκβαση. Σχετικά με τα κρεμμύδια ο Αλέξανδρος ο Μύνδιος βρέθηκε σε απόλυτο αδιέξοδο και δεν κατέληξε σε τίποτα. Εγώ όμως λέω ότι αν κάποιος ονειρευτεί ότι τρώει πολλά κρεμμύδια και τύχει να είναι άρρωστος θα σηκωθεί από την αρρώστια του και θα πενθήσει κάποιον άλλο. Αν όμως είναι λίγα θα πεθάνει, γιατί οι ετοιμοθάνατοι κλαίνε λίγο ενώ αυτοί που πενθούν πολύ, μια και κλαίνε για περισσότερο χρόνο.

Όνειρα που αρχίζουν από:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.