Αλφαβητική Αναζήτηση:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

lefta 400Όνειρο με πολλά και διαφορετικά μηνύματα. Έχει σημασία η προέλευση, ο τόπος, αν βρήκατε ή αν χάσατε λεφτά, το χρώμα και οι αριθμοί των νομισμάτων. Υπό ορισμένες προϋποθέσεις, ένα όνειρο με λεφτά μπορεί να σχετίζεται με την αυτοεκτίμηση και τη σεξουαλικότητα του ατόμου που τα ονειρεύεται.
Υπάρχει η άποψη ότι τα χρήματα, ειδικά τα χρυσά νομίσματα, είναι ένα σημάδι της αποδοτικότητας στον έρωτα στους άνδρες, ενώ τα ασημένια νομίσματα περιγράφουν τη στροφή προς το θηλυκό.
Στην περίπτωση των γυναικών, τα χρήματα είναι και ερωτικός καιροσκοπισμός. Αυτός που έχει τα χρήματα έχει εξουσία. Οι ισχυροί άνδρες είναι οι ιδανικοί σύντροφοι των γυναικών.

Η γυναίκα λαχταράει για έναν άνθρωπο που μπορεί να δώσει την ασφάλεια και την ικανοποίησή της, μέσω και της οικονομικής δύναμής του. Τα χρήματα μπορούν να αντιπροσωπεύσουν τους προσωπικούς πόρους σε υλικό ή πνευματικό επίπεδο, αλλά και το μέσο για την επιτυχία των στόχων. Τα χαρτονομίσματα ή τα κέρματα συμβολίζουν περισσότερο ή λιγότερο ψυχική ενέργεια, διανοητικές ικανότητες, δύναμη ή ανικανότητα, κέρδος ή απώλεια.

Με τη βοήθεια του ονειροκρίτη θα προσπαθήσουμε να αποκωδικοποιήσουμε κάποια μηνύματα των ονείρων με λεφτά, αλλά όπως είπαμε και παραπάνω, αυτό σχετίζεται κάθε φορά και με τις συνθήκες που βρίσκεται το άτομο που τα ονειρεύτηκε: 

 • Αν κοιτούσατε σε σωρό χρημάτων, σημαίνει αγωνία λαχτάρα για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης.
 • Αν είδατε να σας προσφέρουν χρήματα, η ευτυχία και ο πλούτος είναι κοντά σας.
 • Αν είδατε ξένα χρήματα (νόμισμα άλλου κράτους), σημαίνει πως θα ξεκινήσετε μια παρακινδυνευμένη επιχείρηση.
 • Ο λαμπερός χρυσός, σημαίνει ευημερία. Το ασήμι, υπόσχεται καλή δουλειά. Ο χαλκός φέρνει προβλήματα και ανησυχίες. Τα χαρτονομίσματα σημαίνουν μίσος και εκδίκηση.
 • Αν είστε κάτοχος χρημάτων, σημαίνει αλαζονεία.
 • Αν βρήκατε χρήματα στο δρόμο, μήνυμα ότι τη σκέψη σας την απασχολούν πολλά χρέη.
 • Η εύρεση χρημάτων σηματοδοτεί μεγάλη αμηχανία. Επίσης, ένα τέτοιο όνειρο, προειδοποιεί για μικροπροβλήματα, αλλά υπόσχεται και μεγάλη τύχη. Μπορεί επίσης να σημαίνει, ότι κάτι που θα σας φανεί στην αρχή σαν μια ξαφνική επιτυχία, θα αποδειχθεί μια μεγάλη απογοήτευση.
 • Βρήκατε μια δέσμη χρημάτων και μια νεαρή γυναίκα ισχυρίζεται ότι είναι δικά της,  θα υποστείτε ζημιές σε μια υπόθεση εξαιτίας της παρέμβασης κάποιου φίλου.
 • Η κατάποση χρημάτων, σηματοδοτεί την απληστία.
 • Αν λαμβάνετε χρήματα, σημαίνει ότι θα πετύχετε, αλλά με σκληρή δουλειά.
 • Αν είδατε μια χρηματαποστολή, έναν ταχυδρόμο που μετέφερε χρήματα, δεν πρέπει να περιμένετε βοήθεια από άλλους.
 • Ένα πολύ κακό σημάδι, είναι αν είδατε ότι δανείζατε χρήματα.
 • Οι δαπάνες χρημάτων στο όνειρο, φέρνουν απρόσμενες ευχαριστίες.
 • Αν δωρίζετε χρήματα, να περιμένετε ευημερία
 • Αν χάσατε χρήματα, σημαίνει δάκρυα και δυστυχία, η οποία όμως σύντομα θα περάσουν.
 • Αν δίνατε χρήματα σε ζητιάνο, σας περιμένουν μεγάλα κέρδη.
 • Αν κερδίσατε χρήματα στο όνειρο, δεν είναι καθόλου καλό σημάδι. Μάλλον θα χάσετε περιουσία στη ζωή.
 • Αν χαλάσατε χρήματα (ανταλλάξατε), ασυνέπειες στην εργασία σας και προβλήματα λόγω των δικών σας λαθών.
 • Αν πληρώνεστε, π.χ. έναν μισθό ή κάποια αποζημίωση, σημαίνει ατυχία και προβλήματα.
 • Αν σας πληρώνουν με χρυσό, σας περιμένουν πλούτη και ευημερία.
 • Αν μετράτε χρήματα, θα έχετε καλά κέρδη. Αντίθετα αν μετράτε και έχετε το αποτέλεσμα του συνόλου, θα σας ανησυχήσουν εκκρεμείς πληρωμές
 • Αν εσείς κλέβετε χρήματα, θα αντιμετωπίσετε κίνδυνο και θα πρέπει να προσέχετε τις ενέργειές σας.
 • Αν αποταμιεύετε χρήματα, η ευημερία θα αυξηθεί, αλλά μόνο μέσω της σκληρής δουλειάς.
 • Αν βλέπετε, αν τα κατέχετε, ή τα διανέμετε πλαστά χρήματα, είναι προμήνυμα κακού. Επίσης μπορεί να σημαίνει ότι θα χρειαστεί να ζητήσετε βοήθεια από κάποιον που στη συνέχεια θα αποδειχθεί καλός φίλος.
 • Αν μια γυναίκα ονειρεύεται συχνά χρήματα, ψάχνει για έναν άνθρωπο που μπορεί να της δώσει την ασφάλεια και την ευτυχία μέσα από την δύναμη των χρημάτων. Τα χρήματα έχουν επίσης ερωτικό νόημα και αντιπροσωπεύουν το «απόθεμα γυναικείας ερωτικής έλξης».
 • Παραδοσιακά, τα χρήματα στο όνειρο είναι κακός οιωνός. Με πολύ λίγες εξαιρέσεις, το όνειρο με χρήματα σημαίνει απώλειες. Προμήνυμα χρημάτων και πλούτου, είναι μόνο τα σκατά στα όνειρα. Η κατοχή χρημάτων σημαίνει φτώχεια, συμφορές και βαριές αρρώστιες και ίσως θάνατο.

Ο Αρτεμίδωρος (2ος αι. μ.Χ.) έχει γράψει για τα σχετικά με χρήμα  όνειρα:
Μερικοί λένε ότι το χρήμα και όλα τα νομίσματα είναι δυσοίωνα. Εγώ όμως παρατήρησα ότι τα ψιλά και τα χάλκινα νομίσματα είναι αιτία για στεναχώριες και θλιβερά λόγια, ενώ τα ασημένια συμβολίζουν λόγια σε συμφωνίες σχετικά με σπουδαία πράγματα, και τα χρυσά σχετικά με ακόμη σπουδαιότερα. Είναι πάντα καλύτερο να έχει κανείς λίγα χρήματα και νομίσματα και όχι πολλά, επειδή τα πολλά, δεδομένου ότι είναι ανοικονόμητα, σημαίνουν φροντίδες και λύπες, όπως και ο θησαυρός.
Αν κανείς ονειρευτεί ότι βρήκε θησαυρό πού περιείχε λίγα χρήματα σημαίνει λιγότερες δυσχέρειες. Ο θησαυρός με πολλά χρήματα σημαίνει λύπες και μέριμνες, και πολλές φορές προλέγει και θάνατο, γιατί όπως δεν βρίσκεται θησαυρός χωρίς να σκαφτεί η γη, έτσι και δεν θάβεται νεκρός. Εγώ επίσης παρατήρησα το έξης: κάποτε πού είχα στεναχώριες και φροντίδες ονειρεύτηκα τον εαυτό μου να μπαίνω σε κάποιο εργαστήριο κρατώντας ψιλά κέρματα μέσα σ’ ένα κοφίνι και να μου τα κλέβουν και να τα χάνω. Συνέβη εκείνη την ημέρα να ευθυμήσω και να νοιώσω πιο ανάλαφρα επειδή έμαθα ευχάριστες ειδήσεις σχετικά με τις υποθέσεις για τις όποιες μεριμνούσα.
Κάποτε έλεγε κάποιος σε μια συντροφιά όπου ανταλλασσόντουσαν τέτοιου είδους αφηγήσεις, ότι μια φορά έστειλε τον ίδιο του το γιο να φέρει χρήματα, και ενώ αυτός ήταν ακόμα στο ταξίδι, τον είδε στον ύπνο του να έρχεται και να λέει "έφερα τρεις χιλιάδες οχτακόσια νομίσματα". Και όταν εμπιστεύτηκε το όνειρο σέ κάποιον ειδήμονα έμαθε ότι ο γιός του θα επιστρέψει άπρακτος. Αυτό κι έγινε, πρώτον επειδή πάντα συμβαίνουν τα αντίθετα, και δεύτερον επειδή πάντα συνηθίζουμε να δηλώνουμε το τίποτα με την ίδια θέση των δακτύλων πού δηλώνουμε και το τρεις χιλιάδες οχτακόσια.
Κάποιος ονειρεύτηκε ότι δεν είχε χρήματα και λυπόταν γι' αυτό. Αυτού του συνέβη να πάθει αποπληξία και να πεθάνει, κι ήταν φυσικό. Γιατί δεν είχε πόρους για να ζήσει, ούτε κι από που να κερδίσει τα προς το ζην.
Αν κάποιος πού βρίσκεται τώρα σέ φτώχεια κι ένδεια, ονειρευτεί ότι έχει τα χρήματα ή περιουσιακά στοιχεία ή ανθρώπους που είχε στο παρελθόν, όταν ευημερούσε, είναι καλό γι' αυτόν, επειδή σημαίνει ότι θα επιστρέψει η ευτυχία πού είχε τότε.
Αν κάποιος πού τώρα ευημερεί ονειρευτεί ότι έχει τα χρήματα ή τα περιουσιακά στοιχεία ή τούς ανθρώπους πού είχε στο παρελθόν, όταν βρισκόταν σε φτώχεια κι ένδεια, είναι γι' αυτόν σύμβολο πολλών κακών και φτώχειας.

Όνειρα που αρχίζουν από:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.