Αλφαβητική Αναζήτηση:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

laspi 400Όποιος ονειρεύεται λάσπη, έχει την αίσθηση ότι έχει κολλήσει συναισθηματικά. Προφανώς έχει μπερδέψει την πραγματικότητα με τις επιθυμίες του. Η λάσπη συμβολίζει τις επιθυμίες, τα πάθη και τις υλικές φιλοδοξίες. Συχνά πίσω από αυτό το όνειρο βρίσκεται ο φόβος ότι δεν μπορείτε να ελέγχετε τα συναισθήματά σας, γεγονός που οδηγεί σε περαιτέρω προβληματισμό.
Η λάσπη στο όνειρο, σημαίνει ψυχολογική φόρτιση και χρειάζεται προσοχή στο χειρισμό των σχέσεων.
Περιγράφει το πως εκλαμβάνετε, το πως αντιλαμβάνεστε εσείς τα γεγονότα και τις σχέσεις.

Γενικά, η λάσπη σηματοδοτεί το ασυνείδητο, από το οποίο μπορεί κάποιος να διαμορφώσει τη μελλοντική του ζωή. Ίσως μπορείτε να βρείτε έναν θησαυρό ή ένα κόσμημα στη λάσπη. Επιπλέον, σε μεμονωμένες περιπτώσεις, μπορεί να σημαίνει την υπέρβαση των ψυχολογικών προβλημάτων που προκλήθηκαν από το ασυνείδητο, αλλά και τις εμπειρίες από το παρελθόν, μέσω των οποίων αισθάνεστε ότι παρεμποδίζεστε.

Αναλυτικότερα, στα όνειρα με λάσπη, ο ονειροκρίτης δίνει τις παρακάτω ερμηνείες:

  • Αν περάσατε μέσα από λάσπη, προμηνύει προβλήματα στη σχέση σας με τους φίλους, ή τους συγγενείς σας.
  • Αν στο όνειρο λασπώσατε κάποιον άλλον, δίχνει φόβο ότι μπορεί αυτός να δυσφημιστεί εξαιτίας σας.
  • Αν είδατε ότι είστε κολλημένος στη λάσπη, δείχνει ότι θα χρειαστείτε πολλή δύναμη και ηρεμία για να ξεπεράσετε μια ψυχολογική κατάσταση που σας ταλαιπωρεί.
  • Αν είχατε λάσπη στα ρούχα, σημαίνει ότι πρέπει να αποδείξετε ότι… δεν είστε ελέφαντας.
  • Καλό όνειρο με λάσπη, είναι αν είδατε ότι τη βγάζατε από τα ρούχα σας, την καθαρίζατε από τα παπούτσια σας, ή είδατε ότι κάνατε λασπόλουτρο και το απολαμβάνατε. Αυτά σηματοδοτούν την απαλλαγή σας από στρες και αμφιβολίες.

Για τον Αρτεμίδωρο (2ος αι. μ.Χ.), η λάσπη σημαίνει αρρώστια και ύβρι. Αρρώστια επειδή δεν είναι καθαρό νερό ούτε γη, παρά αποτελεί μείγμα και των δύο και δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο. Επομένως το όνειρο εύλογα προλέγει κακή ανάμειξη των υγρών του σώματος, δηλαδή αρρώστια. Προλέγει και ύβρι επειδή λερώνει, καθώς επίσης και κίναιδο, επειδή είναι υγρή και χαλαρή. Όμως είναι καλή για όσους ασκούν το επάγγελμα τους με τη λάσπη.

Όνειρα που αρχίζουν από:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.