Αλφαβητική Αναζήτηση:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

thalassa 400Τα όνειρα με θάλασσα, σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, γενικά έχουν καλό συμβολισμό. Η θάλασσα αντιπροσωπεύει το αρχικό χάος από το οποίο προέκυψε όλη η ζωή. Στην ουσία η θάλασσα αντιπροσωπεύει τον εαυτό μας στον καθρέπτη. Αν βλέποντάς την στο όνειρο νιώσαμε καλά, καλά είναι και τα μηνύματα του ονείρου.

Σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, το όνειρο με θάλασσα, μπορεί να έχει και τις ακόλουθες ερμηνείες:

  • Μια ήρεμη θάλασσα συμβολίζει τα επιφανειακά συναισθήματα και την επιθυμία. Ενσαρκώνει μια ειρηνική ύπαρξη.
  • Μια θυελλώδης θάλασσα, ωστόσο, αφόρητο πάθος.
  • Η πτώση στη θάλασσα προειδοποιεί για σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο, ή οικογενειακά προβλήματα.
  • Η βύθιση στη θάλασσα προτρέπει να προβληματιστούμε για τον εαυτό μας, ώστε να γίνουμε πιο ευτυχισμένοι.
  • Η ανάδυση από τη θάλασσα δείχνει μια νέα αρχή στη ζωή.
  • Η παλίρροια προμηνύει προβλήματα και απώλειες.
  • Ψάρια στη θάλασσα, είναι μήνυμα ευτυχίας.

Ο Αρτεμίδωρος ο ονειροκριτικός (2ος αι. μ.Χ.) δίνει τις εξής ερμηνείες για τα όνειρα με θάλασσα:
Να ονειρεύεσαι ότι βρίσκεσαι στη θάλασσα και ότι ταξιδεύεις ούρια είναι για όλους καλό, άλλα το να πέσεις σε κακοκαιρία σημαίνει στεναχώριες και κινδύνους.
Να ναυαγήσει το καράβι είτε αναποδογυρίζοντας είτε προσκρούοντας σε βράχια, τους βλάπτει όλους εκτός από όσους είναι αιχμάλωτοι κάποιων με τη βία, και τους δούλους, γιατί αυτούς τους απαλλάσσει από τους δεσμοφύλακες τους, μια και το πλοίο μοιάζει με εκείνους που τους κρατούν περιορισμένους.
Είναι πάντοτε καλύτερο να ταξιδεύει κανείς σε μεγάλο πλοίο που κουβαλάει στερεά φορτία, επειδή τα μικρά πλοία, κι αν ακόμα το ταξίδι πάει καλά, δεν εξασφαλίζουν τα μεταφερόμενα αγαθά. Επιπλέον συμβαίνει και το έξης: Να ταξιδεύει κανείς δια θαλάσσης και να πηγαίνει το ταξίδι του καλά είναι περισσότερο ευοίωνο από το να ταξιδεύει στην ξηρά, γιατί να ονειρεύεται κανείς ότι κάνει χερσαίο ταξίδι σημαίνει ότι τα εμπορεύματα θα φτάσουν αργότερα, δυσκολότερα και μετά βίας. Αλλά είναι χειρότερο να πέσει κανείς σε κακοκαιρία ταξιδεύοντας στη θάλασσα παρά στην ξηρά.
Να μη μπορείς να ξεκινήσεις το ταξίδι ενώ το έχεις αποφασίσει η να σε συγκρατούν κάποιοι με τη βία σημαίνει προσκόμματα και καθυστερήσεις των όσων επιχειρείς. Παρομοίως, το να ταξιδεύεις δια ξηράς και να γίνονται εμπόδια δέντρα η πέτρες σημαίνει καθυστερήσεις και κωλύματα.
Να δεις από τη γη καράβια να πλέουν στη θάλασσα και να πηγαίνουν καλά είναι καλό για όλους και δηλώνει ταξίδι και για τους ξενιτεμένους επιστροφή, και πολλές φορές προείπε και μαντάτα υπερπόντια.
Τα καράβια που αποπλέουν κάνουν τα καλά να καθυστερήσουν γιατί μόλις αρχίζουν το ταξίδι τους, ενώ όταν καταπλέουν και προσορμίζονται τα επιταχύνουν γιατί έφτασαν στο τέλος του ταξιδιού τους.

Τα λιμάνια και όλοι οι όρμοι σημαίνουν πάντα φίλους και ευεργέτες, ενώ οι σκόπελοι και ύφαλοι αυτούς που έχουμε φίλους από ανάγκη και όχι από δική μας επιλογή, και που ούτε οι ίδιοι μας ευεργετούν επειδή το θέλουν.
Είναι πάντα καλό να δει κανείς τη θάλασσα να μελανιάζει και να κυματίζει ήρεμα, γιατί προλέγει μεγάλη δραστηριότητα. Η γαλήνη προλέγει ανεργία λόγω τής ακινησίας, και η τρικυμία ταραχές και ζημίες, επειδή προκαλεί ακριβώς αυτά.

Όνειρα που αρχίζουν από:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.