Αλφαβητική Αναζήτηση:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

Psomi 400Το ψωμί στο όνειρο είναι σύμβολο της ίδιας της ζωής και μπορεί επίσης να αντιπροσωπεύει την ανάγκη κοινών ενεργειών με άλλους ανθρώπους. Είναι το σύμβολο της βασικής τροφής σε όλους τους πολιτισμούς. Σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, ανάλογα με το πώς παρουσιάζεται στο όνειρο, μπορεί να είναι σύμβολο έκτακτης ανάγκης, επιθυμίας, ή μπορεί ακόμα να έχει και σεξουαλικό συμβολισμό.

Αναλυτικότερα, για τα όνειρα με ψωμί, ο ονειροκρίτης δίνει τις παρακάτω ερμηνείες:

• Εάν ο ίδιος ψήνατε ψωμί, μπορείτε να εκτελέσετε το σχέδιό σας με αυτοπεποίθηση. θα είναι επιτυχές. Η δουλειά σας φέρνει επιτυχία και χρήματα. Μέσω της δικής σας ικανότητας θα εξασφαλίσετε μια ευτυχισμένη ζωή.
• Καλό όνειρο είναι αν είδατε φρεσκοψημένο ψωμί. Προμηνύει τύχη, αλλά και ευχάριστες επισκέψεις
• Αν είδατε να τρώτε ψωμί, μπορείτε να βασιστείτε σε καλούς φίλους.
• Αν κόβατε ψωμί, προμηνύει απιστία και προδοσία από υφισταμένους.
• Αν κουβαλούσατε ψωμί, προμηνύεται ζημιά.
• Αν τρώγατε λευκό ψωμί, προμηνύεται ευημερία και ικανοποίηση. θα γίνετε πλούσιοι.
• Αν τρώγατε μαύρο ψωμί, είναι σύμβολο δυστυχίας και έλλειψης χρημάτων.
• Αν είδατε άλλους να τρώνε ψωμί ενώ εσείς πεινούσατε, φίλος ή φίλη θα έχει μια επιτυχία που ελπίζατε για τον εαυτό σας. Δηλώνει ζήλεια.
• Παλιό και μουχλιασμένο ψωμί, μάλλον δεν έχετε κάνει τα απαραίτητα και ως εκ τούτου θα υποστείτε ζημιά. Προμηνύει επίσης εχθρότητα.
• Το σπάσιμο ψωμιού, προμηνύει μεγάλη ευλογία για εσάς και τους δικού σας.
• Εάν κάποιος τρώει ψωμί που μόλις βγήκε από το φούρνο, θα αποκτήσει μια όμορφη περιουσία, αλλά με δυσκολία και πόνο λόγω της βίας που προέρχεται από τη φωτιά.

Ψυχολογικά:
Το ψωμί, ως βασικό φαγητό, αντιπροσωπεύει τις υλικές ανάγκες της ζωής, αλλά μπορεί επίσης να ενσωματώνει φιλία, εμπειρία ζωής και επιθυμίες ή να εμφανιστεί ως θρησκευτικό σύμβολο. Είναι το κλασικό σύμβολο της τροφής, της ενίσχυσης, της κοινωνικής ασφάλισης και της επιβίωσης. Δεν υπάρχουν επομένως αρνητικά όνειρα με ψωμί. Το ψωμί σημαίνει πολλά, αλλά πάντα σημαίνει αυτό που είναι πραγματικά αναγκαίο και όχι πολυτέλεια. Όλες οι απλές ζωτικές αξίες που μας τρέφουν μπορούν να εμφανιστούν ως ψωμί σε ένα όνειρο.
• Το φρέσκο ψωμί σε επαρκείς ποσότητες αντιπροσωπεύει την επιθυμία εκπλήρωσης των φυσικών επιθυμιών.
• Εάν το ψωμί έχει μια παράξενη επίδραση στο όνειρο ή εάν έχει άσχημη γεύση, τότε ίσως δεν είσαι σίγουρος τι θέλεις από τη ζωή. Μπορεί να έχεις πάρει λανθασμένες αποφάσεις.
• Η φραντζόλα του ψωμιού είναι επίσης σύμβολο ανθρωπότητας και φιλίας.
• Δώστε προσοχή στο μέγεθος και το σχήμα του ψωμιού των ονείρων σας: Αυτό θα μπορούσε να σας πει εάν θα πρέπει να «ψήσετε μικρά καρβέλια» στο εγγύς μέλλον, ή το αντίθετο: Η ευημερία και η επιτυχία συμβολίζονται με τη μορφή μεγάλων κερβελιών ψωμιού.
• Μερικές φορές το ψωμί συμβολίζει επίσης την ταπεινοφροσύνη.
• Μόνο το παλιό, σκληρό ή μουχλιασμένο ψωμί ανακοινώνει μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης που θα είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί.
• Το ψωμί και το καρβέλι μπορούν επίσης να σημαίνουν ένα αγαπημένο ανθρώπινο σώμα που θα ήθελε να έχει όλα στον εαυτό του. Κάποιος πρέπει επίσης να παρατηρήσει ποιες σεξουαλικές μορφές έχουν τα μικρά φραντζόλα.
• Εάν το ψωμί μοιράζεται με άλλα άτομα στο όνειρο, τότε η ικανότητα των ονείρων φαίνεται με αυτόν τον τρόπο να μεταφέρει βασικές εμπειρίες.
• Εάν βλέπετε άλλους ανθρώπους να τρώνε ψωμί ενώ εσείς πεινάτε, ζηλεύεστε την επιτυχία ή την κοινωνική θέση άλλων.

Σύμφωνα με τον Αρτεμίδωρο (2ος Αιώνας μ.Χ.):
Να βλέπεις ότι τρως το συνηθισμένο σου ψωμί είναι καλό, και για τους φτωχούς κατάλληλο είναι το μαύρο, ενώ για τους πλούσιους το ολότελα άσπρο. Το  αντίστροφο όχι μόνο δεν είναι καλό, αλλά επιπλέον είναι και κακό, γιατί το  άσπρο ψωμί σημαίνει αρρώστια για το  φτωχό και το  μαύρο ψωμί φτώχεια για τον πλούσιο. Το  ψωμί από κριθάρι είναι καλό για όλους, γιατί ένας μύθος λέει ότι αυτή ήταν η πρώτη τροφή πού δόθηκε από τους θεούς στους ανθρώπους. Το αλεύρι και το χοντροαλεσμένο κριθάρι σημαίνουν τα ίδια με το ψωμί, όμως σε μικρότερο βαθμό.

Κάποιος στην Πέργαμο ονειρεύτηκε ότι αποπατούσε κομμάτια ψωμιού και ολόκληρα καρβέλια, του έκοψαν το  κεφάλι, γιατί όπως δεν είχε κεφάλι να μπορεί να μασήσει τα ψωμιά.

Κάποιος ονειρεύτηκε ότι έτρωγε τα ίδια του τα κόπρανα με ψωμί και ευχαριστιόταν. Πήρε μια κληρονομιά διαπράττοντας κάποια παρανομία, χωρίς να έχει μπλεξίματα με το νόμο, επειδή ευχαριστιόταν, αλλά δεν θεωρήθηκε υπεράνω υποψίας, λόγω της κοπριάς. Ήταν δηλαδή φυσικό το  κέρδος του να είναι γεμάτο ντροπή.

Κάποιος ονειρεύτηκε ότι βουτούσε ψωμί σε μέλι και το  έτρωγε. Στράφηκε στη συγγραφή της φιλοσοφίας και, λόγω της σοφίας πού τον χαρακτήριζε, κέρδισε κι απόκτησε πολλά χρήματα. Δηλαδή το  μέλι σήμαινε την καλλιέπεια της σοφίας του, όπως ήταν φυσικό, και το  ψωμί το  κέρδος.

Όνειρα που αρχίζουν από:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.