Αλφαβητική Αναζήτηση:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

psalidi 400Το ψαλίδι στο όνειρο, σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, προειδοποιεί ότι πρέπει να απομακρύνετε τα ασήμαντα από τη ζωή σας. Αυτά μπορεί να είναι συναισθήματα, ή ψυχικά προβλήματα που πρέπει να θεραπευτούν. Ο τύπος του ψαλιδιού διαδραματίζει επίσης κάποιο ρόλο. 
Ένα ψαλίδι κουζίνας, για παράδειγμα, θα ήταν πιο πρακτικό από ένα χειρουργικό ψαλίδι, το οποίο δείχνει την ανάγκη μεγαλύτερης ακρίβειας και προσοχής. Ένα ψαλίδι μπορεί επίσης να υποδεικνύει μια αιχμηρή γλώσσα ή σχόλιο. Το ψαλίδι, στο όνειρο των ανδρών, συνδέεται με το φόβο της σεξουαλικής δραστηριότητας. Γενικότερα, ερμηνεύεται και ως επικείμενος χωρισμός από άνθρωπο. Μερικές φορές δείχνει μια τάση για ειρωνεία, σαρκασμό ή υπερβολική κριτική που επηρεάζει τις διαπροσωπικές σχέσεις.

Ο ονειροκρίτης δίνει τις παρακάτω ερμηνείες στο όνειρο με ψαλίδι:

  • Στον ερωτική τομέα, δείχνει την αίσθηση του φόβου της απώλειας, επειδή δεν μπορείτε να κρατήσετε τίποτα. Οι γυναίκες θα υποπτευθούν τους συζύγους τους, ερωτικά ζευγάρια θα μαλώσουν. Στον επαγγελματικό τομέα διαπληκτισμοί θα επηρεάσουν τις σχέσεις. Είναι επίσης μια προειδοποίηση για κακούς φίλους και εφιστά την προσοχή ποιον θα εμπιστευτείτε.
  • Αν είδατε ψαλίδι, σημαίνει χωρισμό που θα προκαλέσει γυναίκα. Πολλά προβλήματα από το γυναικείο φύλο.  Μπορεί, ας πούμε, να παρέμβετε σε καυγά δυο γυναικών και να στραφούν και οι δυο εναντίον σας.
  • Αν κόβατε με ψαλίδι, θα λύσετε τη σχέση σας με μια γυναίκα.
  • Αν ακονίζατε (τροχίζατε) ψαλίδι, δείχνει ότι η συμπεριφορά σας είναι εναντίνον των αισθημάτων σας.
  • Αν καταστρέψατε ένα ψαλίδι, είναι μήνυμα για διαμάχες και ενδεχομένως χωρισμό.
  • Αν χάσετε το ψαλίδι, σημαίνει ότι προσπαθείτε να ξεφύγετε από δυσάρεστες καταστάσεις.

    Πρέπει να έχουμε επίσης υπόψη ότι στα όνειρα δεν υπάρχει αντικειμενική εκτίμηση του μεγέθους ενός μεταφυσικού μηνύματος. Δηλαδή, το μικρό, το μεγάλο, το πολύ ή το λίγο, το σύντομα ή το αργότερα, είναι υποκειμενικό και έχει σχέση με την ψυχολογία του κάθε ανθρώπου. Μπορεί να είναι κάτι μικρό, αλλά για κάποιον να έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από ότι σε κάποιον άλλον. Μπορεί να είναι κάτι μικρό και άμεσο, ή κάτι μεγάλο που θα έρθει αργότερα. Μπορεί να είναι κάτι ασήμαντο, αλλά αυτός που το ονειρεύεται να το εκλαμβάνει σαν κάτι πολύ σημαντικό.

Όνειρα που αρχίζουν από:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.