Αλφαβητική Αναζήτηση:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

gamos 400Πολλά κορίτσια ονειρεύονται το δικό τους γάμο σε ένα όμορφο λευκό παραμυθένιο φόρεμα, με τον τέλειο άνθρωπο στο πλευρό τους, ως την πιο όμορφη ημέρα στη ζωή τους. Γι’ αυτό, τις περισσότερες φορές δεν είναι όνειρο που στέλνει κάποια μηνύματα. Γενικά όμως, το να δει κάποιος ότι παντρεύεται, η παρευρίσκεται σε γάμο, δεν είναι πάντα καλό σημάδι.

Σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, το όνειρο με γάμο, μπορεί να έχει και τις ακόλουθες ερμηνείες:

  • Αν ο γάμος ήταν μια ευτυχισμένη γιορτή και οι ιερείς φορούσαν λευκά άμφια, τότε το όνειρο μπορεί να προμηνύει μια μακρά και ευτυχισμένη έγγαμη ζωή.
  • Ωστόσο, αν είδατε τους ιερείς με μαύρα ράσα, ή τους καλεσμένους με μαύρα ρούχα κατά τη διάρκεια του γλεντιού, είναι κακός οιωνός και είναι προμήνυμα κακής έγγαμης ζωής. Σε πολλές περιπτώσεις προμηνύει επίσης έναν γρήγορο θάνατο.
  • Αν φοράτε το νυφικό σας για το γάμο σας, αυτό, στη ερμηνεία των ονείρων προμηνύει παρεξήγηση.
  • Αν στο όνειρο πηγαίνετε στο δικό σας γάμο με πολλούς καλεσμένους, να υπολογίζετε σύντομα με την απώλεια ενός μεγάλου χρηματικού ποσού.
  • Συμμετοχή σε γάμο αλλουνού, είναι προμήνυμα θλίψης και κακής διάθεσης.
  • Ανοιχτός γάμος για μια νέα γυναίκα, προμηνύει επιτυχία και προκοπή.
  • Κλειστός γάμος, με λίγους καλεσμένους, σημαίνει στεναχώρια.
  • Νέα που θα ονειρευτεί πως διαφωνούν οι δικοί της για το γάμο, προμηνύει προβλήματα μεταξύ των δικών της.
  • Να χαίρεται η γυναίκα που βλέπει πως ο αγαπημένος της παντρεύεται μια άλλη, γιατί αυτό σημαίνει ότι της είναι πιστός.

Ο Αρτεμίδωρος (2ος αι. μΧ) εξηγεί το όνειρο αυτό ως εξής:
Να παντρεύεται κανείς με παρθένα σημαίνει θάνατο για τον άρρωστο, επειδή σε όποιον παντρεύεται συμβαίνουν τα ίδια με αυτόν πού πεθαίνει.
Είναι καλό για όποιον ξεκινάει κάποιο καινούργιο εγχείρημα (γιατί σημαίνει ότι θα πετύχει το στόχο του) και για όποιον ελπίζει να ωφεληθεί από κάπου, γιατί ο γαμπρός παίρνει πάντα κάποια περιουσία, πού την φέρνει η νύφη. Για τους υπολοίπους σημαίνει σύγχυση και σκάνδαλα. Γιατί δεν γίνεται γάμος χωρίς σύγχυση. Αν κανείς παντρεύεται γυναίκα διακορευμένη δεν θα μετανιώσει αν επιδοθεί όχι σέ καινούργια άλλα σέ παλιά εγχειρήματα. Αν κάποιος ονειρευτεί ότι η ίδια του η γυναίκα παντρεύεται άλλον, σημαίνει αλλαγή απασχολήσεως ή χωρισμό. Αν γυναίκα, πού έχει άντρα, ονειρευτεί ότι παντρεύεται άλλον, σύμφωνα με αυτά που λένε οι παλιοί, θα θάψει τον άντρα της ή θα χωριστεί από αυτόν με κάποιον άλλο τρόπο. Σύμφωνα όμως με αυτά που παρατήρησα ο ίδιος, αυτό δεν συμβαίνει πάντα, αλλά όταν η γυναίκα δεν είναι έγκυος ή δεν έχει παιδιά ή δεν έχει κάτι για πούλημα. Ειδεμή, αν έχει κόρη θα την παντρέψει. Αν είναι έγκυος θα γεννήσει κορίτσι, που όταν μεγαλώσει θα το δώσει σε άντρα. Μ' αυτόν τον τρόπο θα παντρευτεί με κάποιον άλλο όχι η ίδια, αλλά κάποια πού είναι από τη σάρκα της. Όσο γι' αυτήν πού πουλάει κάτι, θα κλείσει κάποια συμφωνία για την αγοραπωλησία, όπως γίνεται και στο γάμο.

Όνειρα που αρχίζουν από:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.