Αλφαβητική Αναζήτηση:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

gala 400Το γάλα στο όνειρο έχει καλό συμβολισμό αν είναι καθαρό και εύγευστο. Είναι πνευματική και ψυχική τροφή που μας δίνεται στο όνειρο με την υπόδειξη ότι τώρα είναι καιρός να αυξήσουμε τη γνώση μας. Θεωρείται επίσης σύμβολο της αθωότητας, της αγνότητας και της χαράς. Όσο πιο πολύ, καθαρό και εύγευστο γάλα στο όνειρο, τόσο πιο πολλή υγεία και πλούτη.

Ειδικότερα, στα όνειρα με γάλα, ο ονειροκρίτης δίνει τις παρακάτω ερμηνείες:

  • Αν πίνετε γάλα στο όνειρο είναι σημάδι δημοφιλίας, μεγάλης εσοδείας και γενικά επιτυχιών στο επάγγελμα και στις σχέσεις.
  • Αν το χύνετε ή το αφήνετε να καεί, σημαίνει πως δίνετε πολλή σημασία σε ένα μικρό πρόβλημα.
  • Αν ονειρευτείτε πως εμπορεύεστε γάλα, είναι ένδειξη μεγάλης τύχης.
  • Αν δείτε ότι δίνετε γάλα, σημαίνει ότι η υπερβολική καλοσύνη σας για τους άλλους θα σας ζημιώσει. 
  • Αν δείτε γάλα που δεν ήταν καθαρό, θα ενοχληθείτε από μη σοβαρούς λόγους.
  • Ξινό γάλα σημαίνει ενόχληση και λύπη για τη δυστυχία φίλων. 
  • Καυτό γάλα στ' όνειρο προλέγει αγώνες, αλλά και τελική νίκη με πλούτη και ευτυχία.
  • Στις μόνες περιπτώσεις που μπορεί να έχει αρνητικό νόημα ένα όνειρο με γάλα, είναι αν δεν μπορείτε, για κάποιο λόγο, να το πιείτε, αν είναι θολό, ή αν το χύνετε. Aλλά και τότε θα πρόκειται για κάτι ασήμαντο και μάλλον προσωρινό.

Σύμφωνα με τον Αρτεμίδωρο τον ονειροκριτικό, 2ος αι. μ.Χ., το να δει κανείς ότι έχει γάλα στα στήθη του, για μια νέα γυναίκα σημαίνει ότι θα συλλάβει και θα ολοκληρώσει την εγκυμοσύνη της και θα γεννήσει, ενώ για μια ηλικιωμένη γυναίκα, αν είναι φτωχή, σημαίνει ευμάρεια και, αν είναι πλούσια, δαπάνες, και σε ένα κορίτσι στην κατάλληλη ηλικία προμηνύει γάμο, γιατί δεν θα μπορούσε ποτέ να κατεβάσει γάλα χωρίς συνουσία, αλλά σε ένα κορίτσι μικρό, που βρίσκεται πολύ πριν την ώρα του γάμου της, προμαντεύει θάνατο, γιατί όσα είναι αταίριαστα με την ηλικία του ονειρευόμενου είναι όλα κακά, εκτός από λίγα. Σε άντρα φτωχό, που χρειάζεται τα προς το ζην, προλέγει αφθονία χρημάτων και αποκτημάτων σε βαθμό που να μπορεί να θρέψει και άλλους. Και παρατήρησα συχνά  ότι το όνειρο προείπε γάμο στον άγαμο και παιδιά στον άτεκνο, γιατί ο πρώτος απέκτησε γυναίκα τόσο κατάλληλη ώστε να ονειρευτεί ότι υφίσταται τα ίδια μ' εκείνη, ενώ ο δεύτερος ανέθρεψε παιδιά. Στον αθλητή, το μονομάχο και όποιονν ασκείται σωματικά προλέγει αρρώστια, επειδή γάλα έχουν τα πιο θηλυκά σώματα. Επιπλέον παρατήρησα και το έξης: κάποιος που είχε γυναίκα και παιδιά, μ' αυτό το όνειρο στερήθηκε τη γυναίκα του και ανέθρεψε τα παιδιά του παίζοντας συγχρόνως για χάρη τους το ρόλο της μητέρας εξίσου με αυτόν του πατέρα.

Αν κάποιος ονειρευτεί ότι είναι σπαργανωμένος όπως τα παιδιά και ότι θηλάζει από κάποια γνώριμη ή άγνωστη γυναίκα, θα πέσει άρρωστος με κάποια μακροχρόνια αρρώστια, εκτός κι αν έχει γυναίκα που είναι έγκυος, γιατί σ' αυτή την περίπτωση το παιδί θα γίνει όμοιο με τον ονειρευόμενο και θα τραφεί με αυτόν τον τρόπο. Σε γυναίκα που θα το δει προμηνύει κορούλα που θα γεννηθεί. Εάν κάποιος δει αυτό το όνειρο ενώ βρίσκεται στη φυλακή, ο θεός θα του σωρεύσει επιπλέον κι άλλα κακά ώστε να μην ελευθερωθεί.

Ούτε είναι παράλογο να ονειρευτεί κανείς κάτι τέτοιο κατά τη διάρκεια αρρώστιας, γιατί τα παιδιά που θηλάζουν είναι αδύναμα, αλλά και οι ενήλικες, όταν είναι άρρωστοι και δεν μπορούν να πάρουν τροφή, χρησιμοποιούν γάλα.

Γάλα σε καρδάρι φέρνει κέρδος, ενώ σε λεκάνη είναι σύμβολο ζημίας, γιατί δεν θα χρησιμοποιούσε κανείς λεκάνη για την τοποθέτηση τής τροφής.

Όνειρα που αρχίζουν από:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.