Αλφαβητική Αναζήτηση:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

daktylidi 400Το δαχτυλίδι στο όνειρο, σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, συμβολίζει τη στενή σχέση του ονειρευόμενου με κάποιον άλλον. Στενή, σε σημείο που να εμποδίζεται η αυτόνομη εξέλιξή του. (Δεν αφορά μόνο σε ερωτική σχέση).

Αναλυτικότερα, στα όνειρα με δαχτυλίδι, ο ονειροκρίτης δίνει τις παρακάτω ερμηνείες:

 • Το δαχτυλίδι στο όνειρο προμηνύει επερχόμενο δεσμό ή σχέση.
 • Το γαμήλιο δαχτυλίδι, συμβολίζει διαρκή σχέση και μια υπόσχεση. 
 • Το παλιό δαχτυλίδι, αντιπροσωπεύει αρχαίες παραδόσεις και αξίες.
 • Το δαχτυλίδι αρραβώνων είναι σύμβολο ανεκπλήρωτης επιθυμίας. 
 • Το δαχτυλίδι φιλίας, σφραγίζει τη μακροπρόθεσμη φιλία μεταξύ δύο ανθρώπων.
 • Η εύρεση ενός δαχτυλιδιού μπορεί να συμβολίζει ερωτική ευτυχία, ή επαγγελματικά προβλήματα. 
 • Εάν το δαχτυλίδι αφαιρέθηκε βίαια από το δάχτυλό σας, είναι σημάδι ότι κάτι θα χάσετε, ή θα απατήσετε τον/την σύντροφό σας. 
 • Αν σπάσει το δαχτυλίδι στο όνειρο, θα χαλάσει μια υφιστάμενη σχέση.
 • Χρυσό δαχτυλίδι, υπόσχεται γρήγορο γάμο ή βάπτιση.
 • Δύο όμορφα δαχτυλίδια, προμηνύουν γρήγορο αρραβώνα ή ακόμα και γάμο.
 • Σπασμένο δαχτυλίδι, μπορεί να αναγγέλλει παρεξηγήσεις, συζυγικούς καυγάδες, διαζύγιο, ή ακόμα και θάνατο.
 • Αν στο όνειρό σας χάσατε το δαχτυλίδι σας, προειδοποιεί για απιστία από τον/την σύντροφο, ίσως για προσωρινό χωρισμό από ένα αγαπημένο πρόσωπο, ή προμηνύει πρόβλημα που θα προκληθεί από φίλο ή συγγενή.
 • Αν ελεύθεροι δούνε ότι βρίσκουν δαχτυλίδι, σύντομα θα ερωτευτούν. Τα ζευγάρια θα έχουν ομαλές σχέσεις.
 • Αν το δαχτυλίδι κολλάει στο δάχτυλο, είναι προειδοποίηση για πρόθεση απιστίας.
 • Αν φοράτε δαχτυλίδι, είναι μήνυμα ότι οι επιχειρήσεις σας θα πάνε καλά.
 • Αν σας βγάζουν ή βγάζετε το δαχτυλίδι, προμηνύει για απιστία με άσχημες συνέπειες.
 • Αν εμποδίζεται η αφαίρεση δαχτυλιδιού, σημαίνει δυσκολίες στον αποχωρισμό από τον/την πρώην σύντροφο.
 • Αν σας δώρισαν δαχτυλίδι, θα αποκτήσετε φίλο/η ή σύντροφο, ή θα πραγματοποιηθούν οι ερωτικές σας επιθυμίες.
 • Αν δωρίσατε σε κάποιον/α δαχτυλίδι, σημαίνει ανεκπλήρωτη επιθυμία για φιλία ή σχέση.
 • Αν μια νεαρή γυναίκα δει στο όνειρο ότι λαμβάνει ένα δαχτυλίδι, σύντομα θα διαλυθούν οι υποψίες της για τη συμπεριφορά του αγαπημένου της.
 • Αν γυναίκα ονειρεύτηκε ότι φοράει δαχτυλίδι στο δεξί της χέρι, πρόκειται να δημιουργήσει δεσμό με έναν άνδρα.

Ο Αρτεμίδωρος ο ονειροκριτικός (2ος Αι. μ.Χ.) γράφει για τα όνειρα με δαχτυλίδι:
Δαχτυλίδια από σίδερο είναι βέβαια ευοίωνα, όμως σημαίνουν ότι τα αγαθά δεν θα αποκτηθούν χωρίς κόπο, γιατί και ο ποιητής αποκαλεί τον σίδηρο "πολύκμητο". Ευοίωνα είναι και τα χρυσά δαχτυλίδια, τουλάχιστον όσα έχουν πετράδια, επειδή αυτά που δεν έχουν σημαίνουν μη επικερδή εγχειρήματα, μια και δεν έχουν πέτρα, δηλαδή δεν έχουν ψήφο , και ψήφο ονομάζουμε τον πολύτιμο λίθο ενός δαχτυλιδιού αλλά και τον αριθμό των χρημάτων. Και πάντοτε είναι πιο ευοίωνα τα σφυρηλατημένα σε συμπαγή χρυσό, γιατί αυτά που είναι κούφια κι έχουν στο εσωτερικό τους θειάφι σημαίνουν δόλους και ενέδρες, επειδή περιέχουν κάτι κρυμμένο, ή ότι οι προσδοκίες θα είναι μεγαλύτερες από τις ωφέλειες, γιατί ο όγκος τους είναι μεγαλύτερος από το βάρος τους. Κεχριμπαρένια, φιλντισένια και όσα άλλα δαχτυλίδια υπάρχουν, είναι ωφέλιμα μόνο για τις γυναίκες.
Κάποιος ονειρεύτηκε ότι του έπεσε το δαχτυλίδι του, με το οποίο σφράγιζε τα πάντα, κι έπειτα, αφού το αναζήτησε, το βρήκε με την πέτρα σπασμένη σε πολλά κομμάτια, ώστε να είναι άχρηστο. Όλες του οι υποθέσεις απέτυχαν πέρα για πέρα μέσα σέ πενήντα πέντε ήμερες.
Τα περιδέραια, οι αλυσίδες, τα σκουλαρίκια, οι πολύτιμοι λίθοι και κάθε γυναικείο στολίδι πού φοριέται γύρω από το λαιμό είναι καλό για τις γυναίκες, γιατί για τις ανύπαντρες προλέγει γάμο και για τις άτεκνες παιδιά, ενώ για όσες έχουν και τα δυο, πολλά αποκτήματα και περιουσία, επειδή όπως ακριβώς οι γυναίκες στολίζονται από αυτά, έτσι στολίζονται και από τον άντρα τους, τα παιδιά τους και τον πλούτο (γιατί από τη φύση τους αγαπούν τον πλούτο και τα στολίδια), κι επιπλέον αυτά τυλίγονται γύρω από το λαιμό τους, όπως ακριβώς και ό άντρας και τα παιδιά. Όμως για έναν άντρα σημαίνουν δολοπλοκίες, ενέδρες και πολύ μπλεγμένες καταστάσεις, όχι λόγω του υλικού τους αλλά λόγω του σχήματος και της κατασκευής τους. Γιατί ο χρυσός δεν είναι, όπως έλεγαν μερικοί, δυσοίωνος λόγω του υλικού του, παρά ολότελα αντίθετα, ευοίωνος, όπως πολλές φορές παρατήρησα, όμως όχι ο υπερβολικός ούτε ο πολύς ούτε ο ασυνήθιστος ως προς το σχέδιο, όπως τα περιδέραια στους άντρες, ούτε ο ανώτερος της κοινωνικής θέσης, όπως οι στέφανοι και τα μεγάλα σκεύη και τα πολλά νομίσματα για τους φτωχούς, μια και όταν ονειρευτεί κάποιος κάτι τέτοιο ο χρυσός καταλήγει δυσοίωνος όχι λόγω της ύλης αλλά λόγω τού είδους της κατασκευής. Αν σε μια γυναίκα χαθούν ή σπάσουν ή λυθούν τα στολίδια του λαιμού, σημαίνουν απώλεια των όσων ανέφερα πρωτύτερα. Αν σε έναν άντρα συμβεί το ίδιο με τα στολίδια του χεριού, δηλώνει όχι μόνο ότι θα χάσει αυτούς που εμπιστεύεται στο σπιτικό του, κι εννοώ τη γυναίκα ή τον οικονόμο του, αλλά και φθορά της περιουσίας του. Για κάποιον πού οι άλλοι τον εμπιστεύονται σημαίνει ότι δεν θα τον εμπιστεύονται πλέον, γιατί σε τέτοιους ανθρώπους δεν χρειάζονται πιά δαχτυλίδια. Σε πολλούς ένα τέτοιο όνειρο προείπε και απώλεια των ματιών τους, επειδή τα μάτια έχουν κάποια σχέση με τα δαχτυλίδια μια και η λέξη "ψήφος" σημαίνει την κόρη του ματιού και την πέτρα του δαχτυλιδιού.

Όνειρα που αρχίζουν από:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.