Αλφαβητική Αναζήτηση:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

theatro 400Το όνειρο με θέατρο, ή ό,τι έχει σχέση με αυτό, θα μπορούσε να θεωρηθεί ως η ερμηνεία της ανθρώπινης ζωής. Συμβολίζει τις ανθρώπινες σχέσεις. Συχνά περιέχει σαφείς περιγραφές του βίου μας, ειδικά ως προς τις σχέσεις μας με τους άλλους. Ίσως ακούσουμε να μας κατηγορούν ότι ενεργούμε διαφορετικά από ό,τι είμαστε στην πραγματικότητα, για να τραβήξουμε την προσοχή τους.

Η ερμηνεία του ονείρου με θέατρο σύμφωνα με τον ονειροκρίτη:


 • Οι παραστάσεις στη σκηνή σχετίζονται σχεδόν πάντα με τη ζωή του ονειρευόμενου. Συμβολίζουν τις σχέσεις του με τους συνανθρώπους του.
 • Το θέατρο στο όνειρο, σημαίνει επίσης ότι θα παραπλανηθείτε από κάποιους που εμπιστευτήκατε, ή προμηνύει το χάσιμο κάποιου χρηματικού ποσού.
 • Επίσκεψη σε θέατρο, προμηνύει διασκέδαση με νέους φίλους. Οι προσωπικές σας υποθέσεις θα έχουν καλή εξέλιξη.
 • Αν είδατε να κάθεστε μέσα σε θέατρο, προμηνύει αποτυχία εξαιτίας μιας παραπλανητικής ψευδαίσθησης.
 • Αν είδατε να χειροκροτάτε και να γελάτε ως θεατής, σημαίνει ότι η ικανοποίηση κάποιας φαντασίωσής σας προέχει των καθηκόντων σας.
 • Αν παίζατε ο ίδιος στο θέατρο, η χαρά θα είναι μικρής διάρκειας. Επίσης, μια μικρή δυσκολία θα καθυστερήσει τα σχέδιά σας.
 • Αν στο όνειρο, εγκαταλείπατε θέατρο λόγω πυρκαγιάς, ή πανικού, θα εμπλακείτε σε αμφίβολες διαδικασίες.
 • Αν παρακολουθούσατε ένα μιούζικαλ, επιπόλαιες συμπεριφορές θα βλάψουν την ευημερία σας.
 • Αν παραυρεθήκατε σε όπερα, προμηνύει επιτυχία στα προσωπικά σας.
 • Βλέπουμε στο όνειρο να παίζει κάτι στη σκηνή του θεάτρου, τότε αφορά σε μια σημαντική κατάσταση η οποία μας απασχολεί αυτό τον καιρό.

  Η ψυχολογική εξήγηση του ονείρου:
  Στο όνειρο εκπροσωπούνται επιθυμίες που θα θέλαμε να πραγματοποιηθούν στη ζωή μας.
  Εάν ο ίδιος ο ονειρευόμενος βρίσκεται στα φώτα της σκηνής, δείχνει την ανάγκη του να τον λάβουν σοβαρά υπόψη στη ζωή.
  Το θέατρο στο όνειρο μπορεί να είναι μια προειδοποίηση, να μην αντιμετωπίζουμε τη ζωή σαν θεατρική σκηνή. Ο ονειρευόμενος πρέπει να προσέξει να μην χάσει την αξιοπιστία του, επειδή αντιμετωπίζει τη ζωή με επιπολαιότητα.

  Ο Αρτεμίδωρος ο ονειροκριτικός (2ος αι. μ.Χ.) δίνει τις εξής ερμηνείες στο όνειρο με θέατρο:
  Να ονειρευτείς ότι χορεύεις σε θέατρο μεταμφιεσμένος και έχοντας και τα υπόλοιπα εξαρτήματα και ότι έχεις επιτυχία και σε επαινούν, για ένα φτωχό σημαίνει ότι θα πλουτήσει, όμως όχι μέχρι τα γηρατειά του, γιατί ο χορευτής μιμείται βασιλικά πρόσωπα και έχει πολλούς υπηρέτες, αλλά μετά την παράσταση μένει μόνος. Για έναν πλούσιο προλέγει κάποιες ανακατωσούρες και πολλές δίκες, λόγω των περίπλοκων υποθέσεων των παραστάσεων. Έχει παρατηρηθεί ότι αυτό δεν είναι καλό για μια γυναίκα, ούτε πλούσια ούτε φτωχή, γιατί θα διαπράξει πολλά και περιβόητα αίσχη. Όπως κι όπου κι αν χορέψει δούλος, θα δεχτεί πολλά χτυπήματα, κι αυτός που ταξιδεύει στη θάλασσα είτε θα ναυαγήσει είτε θα πέσει από μόνος του στη θάλασσα και θα κολυμπήσει, γιατί θα κινηθούν και οι δυο με ολόκληρο το σώμα τους, ο δούλος επειδή τον χτυπούν και ο ναυαγός κολυμπώντας.

  Οι μίμοι και όλοι οι γελωτοποιοί σημαίνουν απάτες και ενέδρες, γιατί να κάνεις να γελούν, να μιμείσαι, να παίζεις θέατρο και να εξαπατάς κάποιους σημαίνει να κάνεις τo ίδιο πράγμα.
  Κάποιος ονειρεύτηκε ότι ένας αετός έσκισε με τα νύχια του τα σπλάχνα του και τα έφερε μέσα από την πόλη στο θέατρο, που ήταν γεμάτο κόσμο, και τα επεδείκνυε στους θεατές. Ενώ ήταν άτεκνος, με αυτό το όνειρο απέκτησε παιδί που έγινε διάσημο και περίλαμπρο στην πόλη. Ο αετός δηλαδή σήμαινε το έτος, μέσα στο οποίο έμελλε να τού γεννηθεί ο γιός,  και τα σπλάχνα το παιδί (γιατί είναι συνήθεια να αποκαλούμε έτσι και τα παιδιά), ενώ η περιφορά στο θέατρο σήμαινε τη λαμπρότητα και διασημότητα τού παιδιού.


Όνειρα που αρχίζουν από:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.