Αλφαβητική Αναζήτηση:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

mastoi 400Το στήθος είναι μέρος του σώματος που βλέπουμε συχνά στα όνειρά μας. Το γυναικείο στήθος είναι το σύμβολο της μητρότητας, της πνευματικής και ψυχικής τροφής. Τα στήθη συνδέονται συχνά με τη φύση και την ανάπτυξη. Μπορεί να σημαίνουν ότι περνάτε από μια φάση προσωπικής ανάπτυξης, πνευματικού διαφωτισμού ή εσωτερικής επούλωσης. Αντιπροσωπεύουν το αίσθημα της αδιάκοπης εσωτερικής ασφάλειας, η οποία βοηθάει στη λύση πολλών προβλημάτων. Οι μαστοί της γυναίκας συχνά υποδεικνύουν καταπιεσμένες σεξουαλικές ανάγκες, οι οποίες πρέπει να εξεταστούν περισσότερο.

Ας δούμε κάποιες ερμηνείες με όνειρα με στήθος:

 • Γενικά το στήθος στο όνειρο είναι καλό σημάδι και προμηνύει ευχάριστες εκπλήξεις.
 • Ακόμα και ένα τραυματισμένο στήθος, είναι καλό σημάδι για τους νέους, αλλά δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τους μεγαλύτερους. Για αυτούς προμηνύει μάλλον στενοχώριες.
 • Τα όμορφα στήθη, είναι ένα σημάδι τύχης στον έρωτα. Προμηνύουν ευτυχές γεγονός.
 • Το στήθος μιας όμορφης και νέας γυναίκας, είναι σημάδι εκπλήρωσης κρυφών επιθυμιών.
 • Αν είδατε υπερβολικά μεγάλο στήθος, προμηνύει ευημερία.
 • Αν είχατε μεγάλο και παράξενο στήθος κοριτσιού, είναι επίσης προμήνυμα ευημερίας και τύχης. Δείχνει ήρεμη και ευτυχισμένη ζωή.
 • Το τριχωτό ανδρικό στήθος, προμηνύει κέρδη από λαχειοφόρο ή διαγωνισμό.
 • Αν είδατε παιδί να θηλάζει στο στήθος της μητέρας του, είναι σημάδι καλής τύχης στις προσωπικές υποθέσεις.
 • Αν κρατούσατε το παιδί στο δικό σας στήθος, είναι σημάδι νοσταλγίας και λαχτάρας επιστροφής.
 • Αν είδατε να ακουμπάτε στο στήθος άλλου, δείχνει την εμπιστοσύνη και τη γνήσια φιλία με το άτομο.
 • Αν γυναίκα είδε ότι από το στήθος της έτρεχε γάλα, προμηνύει μάλλον εγκυμοσύνη.
 • Κακό όνειρο με στήθος, είναι είδατε απίθανα επίπεδο ή μαραμένο στήθος. Προμηνύει απώλειες, ανησυχίες και φτώχεια.

  Ο Αρτεμίδωρος ο ονειροκριτικός (2ος αι. μ.Χ.) δίνει την παρακάτω ερμηνεία στο όνειρο με μαστούς:
  Στήθος υγιές και αβλαβές είναι καλό. Το πυκνό και δασύτριχο είναι καλό και προσοδοφόρο για τούς άντρες, ενώ στις γυναίκες προμαντεύει χηρεία, γιατί κυκλοφορούν πιο ατημέλητες και αφήνουν τις τρίχες τους να μεγαλώσουν όταν δεν υπάρχει αυτός για τον οποίο φροντίζουν τα σώματα τους. Ευοίωνοι είναι και οι μαστοί όταν δεν έχουν την παραμικρή βλάβη. Αν σε κάποιον γίνουν μεγαλύτεροι διατηρώντας τις αναλογίες και τη χάρη τους, προμηνύουν την απόκτηση παιδιών και δούλων. Αν όμως πάθουν κάτι και είναι σαν πληγιασμένοι, σημαίνουν αρρώστια, κι αν πέσουν, θάνατο για τα παιδιά του ονειρευόμενου. Αν δεν υπάρχουν παιδιά, είναι σημάδια φτώχειας, συχνά μάλιστα και πένθους, ιδίως για τις γυναίκες, γιατί αυτές όταν πενθούν σκίζουν και τα στήθη τους. Για μια παραμάνα, αν έχει παιδί, θα βγει το όνειρο για το παιδί που θηλάζει. Να έχει κανείς πολλούς μαστούς σημαίνει το ίδιο με το να ονειρεύεσαι ότι έγιναν μεγαλύτεροι, ενώ για μια γυναίκα σημαίνει και μοιχεία. Να πληγωθεί κανείς στο στήθος από κάποιον γνώριμο για τούς ηλικιωμένους σημαίνει ότι από κάπου θα ακούσουν κάποιο θλιβερό μαντάτο. Για τούς νέους, άντρες και γυναίκες, φανερώνει έρωτα.

Όνειρα που αρχίζουν από:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.