Αλφαβητική Αναζήτηση:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

Skylos 400Ο σκύλος στο όνειρο, ανάλογα σε τι κατάσταση ή σχέση θα τον δει κάποιος, είναι σύμβολο πιστού φίλου αλλά και μοχθηρού εχθρού. Δεδομένου ότι το σκυλί για αιώνες θεωρείται σύντροφος και προστάτης του ανθρώπου, έχει συχνά θετική έννοια στο όνειρο. Πρόκειται για τις πτυχές που οι άνθρωποι βλέπουν στο ζώο: Φιλία, αφοσίωση, προστασία και σύνδεση με το ζωικό βασίλειο.
Επειδή οι σκύλοι ήταν αρχικά λύκοι, μπορεί να συμβολίζει επίσης την κυριαρχία και τον έλεγχο στο περιβάλλον σας.

Σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, το όνειρο με σκύλο, μπορεί να έχει και τις ακόλουθες ερμηνείες:

 • Αν είναι δικός σας, ή αν ένας άγνωστος σκύλος σας πλησιάζει με φιλική συμπεριφορά, σημαίνει αγάπη, ευτυχία και επιτυχία.
 • Λευκός και φιλικός σκύλος στο όνειρο, προμηνύει πραγματική ευτυχία και γρήγορο γάμο.
 • Μαύρος και άγριος σκύλος, προειδοποιεί για εχθρό στο περιβάλλον σας.
 • Κουταβάκια ήρεμα που παίζουν, δείχνουν επίσης ευτυχία.
 • Άγριος σκύλος στο όνειρο, προμηνύει οικογενειακά προβλήματα και τσακωμούς.
 • Δάγκωμα από σκύλο, προειδοποιεί για σκηνές ζηλοτυπίας και κακοτυχία στη ζωή.
 • Αδύνατος και καχεκτικός σκύλος, προμηνύει αρρώστιες και ταλαιπωρίες.
 • Ουρλιαχτό σκύλου, είναι κακό όνειρο και προμήνυμα θανάτου.
 • Σκύλος που γαβγίζει άκακα, σας προμηνύει ότι πρέπει να ακούσετε τη συμβουλή ανθρώπων που θέλουν το καλό σας.
 • Αν δέχεστε χαρές από δικό σας σκύλο στο όνειρο, χαρές και πλούτη σας περιμένουν στη ζωή.
 • Αν σκοτώσατε σκύλο και τον δείτε να κείτεται νεκρός, είναι κακό όνειρο και συμβολίζει καταστροφές και στεναχώριες.
 • Αν ονειρευτήκατε ότι έχετε κεφάλι σκύλου, προμηνύει βάσανα

  Ο Αρτεμίδωρος ο Ονειροκριτικός, (2ος ΑΙ. μ.Χ.) εξηγεί ως εξής τα όνειρα με σκύλους:
  Ορισμένα σκυλιά εκτρέφονται για το κυνήγι, κι ανάμεσα τους άλλα ανιχνεύουν το θήραμα με την όσφρηση και άλλα το καταδιώκουν από κοντά. Άλλα πάλι, που τα λέμε φύλακες του σπιτιού και αλυσοδεμένα, εκτρέφονται για να φυλάγουν περιουσίες. Κι άλλα, πού λέγονται Μαλτέζικα, εκτρέφονται για διασκέδαση. Τα σκυλιά λοιπόν πού εκτρέφονται για κυνήγι σημαίνουν όσα προμηθεύεται κανείς από έξω και τις σχετικές δραστηριότητες. Γι' αυτό το λόγο είναι ευοίωνο να τα δει κανείς να κυνηγούν και να πιάνουν κάτι, ή να το έχουν ήδη πιάσει ή να πρόκειται να βγουν στο κυνήγι, γιατί είναι σύμβολα δραστηριοτήτων. Όμως αν μπαίνουν στην πόλη, ή είναι αλυσοδεμένα, σημαίνουν απραξία, γιατί σταματούν τη δουλειά τους. Τα σκυλιά φύλακες συμβολίζουν τη γυναίκα, τούς συγγενείς και την περιουσία που έχει κανείς. Γι' αυτό το λόγο όταν είναι γερά και κουνούν την ούρα στα αφεντικά τους σημαίνουν καλή και νοικοκυρεμένη κατάσταση και ως προς τη γυναίκα και ως προς τους ανθρώπους του σπιτιού και πολλή ασφάλεια για την περιουσία. Όμως όταν είναι άρρωστα σημαίνουν αρρώστια για τα προαναφερθέντα πρόσωπα και βλάβες στην περιουσία. Αν είναι άγρια ή γαυγίζουν ή δαγκώνουν, προμαντεύουν αδικίες και βλάβες μεγάλες από αυτά τα πρόσωπα. Ξένα σκυλιά όταν κουνούν την ουρά τους σημαίνουν δόλο και ενέδρες από κακούς άντρες ή γυναίκες, κι όταν δαγκώνουν ή γαυγίζουν, επιθέσεις κι αδικίες. Αν είναι άσπρα προμαντεύουν ότι οι επιθέσεις θα είναι φανερές, αν είναι μαύρα κρυφές, αν είναι καστανά όχι ολότελα φανερές, κι αν είναι παρδαλά σφοδρότερες. Και δεν μοιάζουν καθόλου με ανθρώπους αριστοκρατικούς ούτε ελεύθερους, παρά με πολύ βίαιους και ξεδιάντροπους. Γιατί τέτοιος είναι και ο χαρακτήρας των σκυλιών. Πολλές φορές μάλιστα υπαινίσσονται πυρετό λόγω του αστεριού Σείριος, πού φέρνει καύσωνες και από ορισμένους ονομάζεται και Κύων, δηλαδή σκύλος. Γιατί το ζώο είναι βίαιο και σκληρόκαρδο και μοιάζει με τον πυρετό. Τα Μαλτέζικα σκυλιά σημαίνουν το πιο ευχάριστο και ηδονικό πράγμα που υπάρχει στη ζωή. Επομένως ό,τι κι αν πάθουν είναι σημάδι λύπης και στεναχώριας.

Πρέπει επίσης να έχουμε υπόψη ότι στα όνειρα δεν υπάρχει αντικειμενική εκτίμηση του μεγέθους ενός μεταφυσικού μηνύματος. Δηλαδή, το μικρό, το μεγάλο, το πολύ ή το λίγο, το σύντομα ή το αργότερα, είναι υποκειμενικό και έχει σχέση με την ψυχολογία του κάθε ανθρώπου. Μπορεί να είναι κάτι μικρό, αλλά για κάποιον να έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από ότι σε κάποιον άλλον. Μπορεί να είναι κάτι μικρό και άμεσο, ή κάτι μεγάλο που θα έρθει αργότερα. Μπορεί να είναι κάτι ασήμαντο, αλλά αυτός που το ονειρεύεται να το εκλαμβάνει σαν κάτι πολύ σημαντικό.

Όνειρα που αρχίζουν από:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.