Αλφαβητική Αναζήτηση:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

papas 400Ο ιερέας στο όνειρο, σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, έχει διφορούμενο συμβολισμό, και έχει σημασία που και πως τον είδατε στον ύπνο σας. Με ανοιχτόχρωμα άμφια, είναι θετικό το μήνυμα του ονείρου. Με μαύρα ράσα ή αλλόκοτη συμπεριφορά, προμηνύουν κάτι κακό.

Αναλυτικότερα, στα όνειρα με ιερέα, ο ονειροκρίτης δίνει τις παρακάτω ερμηνείες:

 • Αν λειτουργούσε σε εκκλησία φορώντας τα γιορτινά του άμφια, είναι καλό όνειρο και προμηνύει ευχάριστες ειδήσεις και επαγγελματικές ή οικονομικές επιτυχίες.
 • Αν είδατε παπά σε τελετή γάμου, είναι επίσης καλό το όνειρο και προμηνύει χαρές και επιτυχίες.
 • Επίσης καλό όνειρο είναι να δείτε ιερέα να κηρύττει το λόγο του Θεού, να μιλάει για το Χριστό και την Παναγία, επίσης να εξομολογεί, και σημαίνει ότι θα απαλλαγείτε από στεναχώριες και αμφιβολίες που σας βασάνιζαν καιρό.

Αντίθετα, παπάς με μαύρα ράσα, δεν είναι καλό όνειρο και προμηνύει αρρώστια.

 • Αν ήταν περισσότεροι του ενός οι παπάδες, όσο περισσότεροι τόσο μεγαλύτερες οι συμφορές και οι στεναχώριες.
 • Αν οι παπάδες ήταν στο σπίτι σας, προμηνύει για βαριά αρρώστια, ίσως και θάνατο προσφιλού σας προσώπου. Ακόμα χειρότερα αν είδατε παπάδες να συμμετέχουν σε γλέντι, ή να κάνουν άλλα αλλόκοτα πράγματα. Σημάδι πως πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί και έτοιμοι να αντιμετωπίσετε μεγάλες στεναχώριες. 
 • Προμηνύει απώλεια, αν είδατε στο όνειρο παπά να σας προσφέρει κάτι και να το παίρνετε.
 • Αν γυναίκα ονειρεύτηκε ότι είναι ερωτευμένη με ιερέα, είναι προειδοποίηση ότι την απατά ο εραστής της.
 • Αν γυναίκα είδε στο όνειρο ότι κοιμήθηκε με ιερέα, θα ακούσει να τη δυσφημούν για την συμπεριφορά της.

  Ο Αρτεμίδωρος ο ονειροκριτικός (2ος αι. μ.Χ.) γράφει για τα όνειρα με ιερείς:
  Όποιοδήποτε αξίωμα υποχρεώνει τον άρχοντα να φοράει πορφύρα ή χρυσό, σημαίνει θάνατο για τους άρρωστους και αποκαλύπτει τα κρυφά. Το να είναι κανείς ιερέας και να τού δίνεται αυτό το αξίωμα από το λαό είναι καλό για όλους εκτός από αυτούς πού κρύβονται, γιατί οι ιερείς είναι επιφανείς. Όποιου θεού ονειρευτεί κανείς ότι είναι ιερέας, ανάλογο θα είναι και το καλό πού θα του συμβεί, ή θα προέλθει από ανάλογους άντρες ή γυναίκες. Να είναι κανείς αρχηγός μιάς ομάδας ή επικεφαλής ενός νοικοκυριού ή επίτροπος, φορτώνει σε όλους ενοχλήσεις και στεναχώριες βιοτικές, συχνά μάλιστα και ζημίες, ιδίως σε όσους ονειρευτούν ότι έχουν φιλοδοξίες που υπερβαίνουν τις δυνάμεις τους και δίνουν δείπνα ή κάνουν δωρεές. Κάθε ιερωσύνη και κάθε αξίωμα στο όποιο δεν διορίζονται γυναίκες, αν ονειρευτεί ότι την ασκεί ή το κατέχει γυναίκα, της προλέγει θάνατο και αντίστροφα, κάθε ιερωσύνη και κάθε αξίωμα στο οποίο δεν διορίζονται άντρες, είτε από συνήθεια είτε λόγω κάποιου νόμου, αν ονει­ρευτεί ότι την ασκεί ή το κατέχει άντρας, παρομοίως του προλέγει θάνατο.

  Πρέπει επίσης να έχουμε υπόψη ότι στα όνειρα δεν υπάρχει αντικειμενική εκτίμηση του μεγέθους ενός μεταφυσικού μηνύματος. Δηλαδή, το μικρό, το μεγάλο, το πολύ ή το λίγο, το σύντομα ή το αργότερα, είναι υποκειμενικό και έχει σχέση με την ψυχολογία του κάθε ανθρώπου. Μπορεί να είναι κάτι μικρό, αλλά για κάποιον να έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από ότι σε κάποιον άλλον. Μπορεί να είναι κάτι μικρό και άμεσο, ή κάτι μεγάλο που θα έρθει αργότερα. Μπορεί να είναι κάτι ασήμαντο, αλλά αυτός που το ονειρεύεται να το εκλαμβάνει σαν κάτι πολύ σημαντικό.

Όνειρα που αρχίζουν από:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.