Αλφαβητική Αναζήτηση:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

fidi 400Τα φίδια στα όνειρα φανερώνουν άρρωστες καταστάσεις και σχέσεις στο οικογενειακό, φιλικό, ή κοινωνικό περιβάλλον. "Με ζώσανε τα φίδια", λέει ο λαός μας, όταν ζούμε μέσα σε υποψίες και φόβους. Κάτι τέτοιο αντιπροσωπεύει και στα όνειρα αν είδατε, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, φίδια στον ύπνο σας. Σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, το φίδι συμβολίζει τον πειρασμό, την πονηρία, την απειλή και τον εχθρό. Ο τρόπος που εμφανίστηκε στο όνειρό σας είναι πολύ σημαντικός για την ερμηνεία του ονείρου. Η μόνη καλή περίπτωση, αν έχετε δει φίδι στο όνειρό σας, είναι να το σκοτώσατε, ή να καταφέρατε να του ξεφύγετε. Αυτό σημαίνει πως μια άρρωστη κατάσταση, μια σύγκρουση που βιώνετε θα λάβει αίσιο τέλος.

Αναλυτικότερα, στα όνειρα με φίδια, ο ονειροκρίτης δίνει τις παρακάτω ερμηνείες:

 • Αν το φίδι τσίμπησε εσάς, θα υποστείτε ζημία και απώλειες από εχθρούς.
 • Αν τσίμπησε κάποιον φίλο σας, τη ζημία θα την πάθει ο φίλος σας, αλλά θα έχετε εμπλακεί κι εσείς κατά κάποιον τρόπο.
 • Αν απλά δείτε φίδια, χωρίς να σας επιτεθούν, σημαίνει ότι ζείτε σε ένα νοσηρό περιβάλλον, χωρίς να κινδυνεύετε άμεσα.
 • Γενικά και ανάλογα με το πως είδατε το φίδι, θα ζήσετε σε ένα νοσηρό περιβάλλον και η απώλεια θα είναι σχετική με τη συμπεριφορά του φιδιού στο όνειρο.
 • Τα χρώματα των φιδιών μπορούν επίσης να συμβάλλουν στην καλύτερη κατανόηση του ονείρου.
 • Κόκκινα φίδια, ενσαρκώνουν επιθετικότητα.
 • Καφέ, ωστόσο, κανονική συμπεριφορά.
 • Κιτρινόμαυρα ή κοκκινόμαυρα φίδια είναι ο σπόρος του σατανά. Σηματοδοτούν δράση σκοτεινών δυνάμεων.
 • Το μαύρο φίδι αντιπροσωπεύει τις αγιάτρευτες ψυχικές δυνάμεις, οι οποίες είναι καταστροφικές και τρομακτικές.

  Σύμφωνα με τον Αρτεμίδωρο τον ονειροκριτικό (2ος αι. μ.Χ.) τα όνειρα με φίδια σημαίνουν τα εξής:
  Ένα τεράστιο φίδι συμβολίζει βασιλιά, επειδή είναι δυνατό, και το χρόνο λόγω τού μήκους του και επειδή γδύνεται το παλιό δέρμα του και είναι πάλι νεαρό, γιατί το ίδιο συμβαίνει και με το χρόνο κατά τις εποχές τού έτους. Συμβολίζει επίσης πλούτο και χρήματα επειδή κάθεται πάνω σε θησαυρούς. Όταν λοιπόν πλησιάζει και δίνει ή λέει κάτι και δείχνει τις φιλικές του διαθέσεις με τη γλώσσα του, σημαίνει μεγάλα καλά από τους αγίους. Όταν κάνει τα αντίθετα είναι δυσοίωνο. Αν τυλιχτεί και δέσει κάποιον προλέγει και δεσμά και χαμό για τους αρρώστους και σχεδόν τους οδηγεί στη γη, γιατί είναι κι αυτό παιδί της γης και περνά τη ζωή του στη γη.
  Το φίδι σημαίνει αρρώστια και εχθρό, και όποια διάθεση δείξει απέναντι σε κάποιον, με τον ίδιο τρόπο θα μεταχειριστούν και η αρρώστια και ο εχθρός τον ονειρευόμενο.
  Οι ασπίδες και οι οχιές σημαίνουν χρήμα εξ αιτίας τού πολύ δηλητηρίου τους, καθώς και πλούσιες γυναίκες, για τον ίδιο λόγο. Εγώ τουλάχιστον έχω παρατηρήσει ότι αυτές και να δαγκώσουν, και να πλησιάσουν και να τυλιχτούν γύρω από κάποιον είναι ευοίωνες. Αν η γυναίκα κάποιου έχει ένα άγριο ερπετό και το κρύβει στον κόρφο της και ευχαριστιέται μ' αυτό, διαπράττει μοιχεία, ως επί το πλείστον με κάποιον εχθρό τού ονειρευόμενου. Αν φοβάται ή στεναχωριέται θα αρρωστήσει κι αν είναι έγκυος, θα χάσει και δεν θα μπορέσει να κρατήσει το έμβρυο.
  Οι νεροφίδες σημαίνουν τα ίδια με το φίδι, και φέρνουν την αρρώστια από υγρά και τον κίνδυνο μέσα σε νερό, και σημαίνουν ότι οι εχθροί κερδίζουν το ψωμί τους από το νερό ή μέσω τού νερού.

Πρέπει επίσης να έχουμε υπόψη ότι στα όνειρα δεν υπάρχει αντικειμενική εκτίμηση του μεγέθους ενός μεταφυσικού μηνύματος. Δηλαδή, το μικρό, το μεγάλο, το πολύ ή το λίγο, το σύντομα ή το αργότερα, είναι υποκειμενικό και έχει σχέση με την ψυχολογία του κάθε ανθρώπου. Μπορεί να είναι κάτι μικρό, αλλά για κάποιον να έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από ότι σε κάποιον άλλον. Μπορεί να είναι κάτι μικρό και άμεσο, ή κάτι μεγάλο που θα έρθει αργότερα. Μπορεί να είναι κάτι ασήμαντο, αλλά αυτός που το ονειρεύεται να το εκλαμβάνει σαν κάτι πολύ σημαντικό.

Όνειρα που αρχίζουν από:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.