Αλφαβητική Αναζήτηση:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

Sex 400Πολύ συχνά οι άνθρωποι βλέπουν ερωτικά όνειρα. Συνήθως δεν είναι όνειρα που στέλνουν κάποια μηνύματα, αλλά αφορούν στην ψυχολογική ή και τη... σωματική πρωτίστως κατάσταση αυτού που τα ονειρεύεται. Επίσης, δεν αφορούν μόνο σε έφηβους και μόνους, αλλά και σε ανθρώπους που δεν στερούνται ερωτικής συντροφιάς στη ζωή.
Για τον ερωτικό σύντροφο στα όνειρα δεν υπάρχει περιορισμός. Μπορεί να είναι οι γονείς ή ακόμα και τα παιδιά αυτού που ονειρεύεται, χωρίς αυτό να σημαίνει διαστροφή. Μπορεί να οφείλεται στο θαυμασμό, στη σκέψη, ή στη φροντίδα για το συγκεκριμένο άτομο.

Ας δούμε μερικά παραδείγματα ονείρων με sex:

  • Συχνά βλέπουμε όνειρα με σεξ με κάποιον του περιβάλλοντός μας. Αυτό οφείλεται στην έλξη που νιώθουμε γι' αυτό το άτομο, άσχετα αν αυτή είναι ερωτική, ή αφορά στα γενικότερα χαρίσματά του, τα οποία θαυμάζουμε και θα θέλαμε κι εμείς να διαθέτουμε.
  • Σεξ με συγγενικά μας πρόσωπα, δείχνει τη θέλησή μας να κάνουμε μαζί τους μια ιδιαίτερη συζήτηση, που αφορά στη ζωή τους και τις επιλογές τους σε κάποια συγκεκριμένη υπόθεση.
  • Συνουσία στο όνειρο με κάποια διάσημη προσωπικότητα, δείχνει ότι παρακολουθείτε την εξέλιξή της και θα θέλατε πολύ να είχατε κι εσείς παρόμοια ζωή.
  • Αν το άτομο με το οποίο στο όνειρο κάνατε σεξ, δεν σας ήταν γνωστό, στην ουσία το δημιούργησε η φαντασία σας με στοιχεία και χαρακτηριστικά που θα θέλατε εσείς να έχετε.
  • Γενικά, αυτό που πρέπει να κρατήσουμε από αυτό το όνειρο, είναι ότι δεν έχει κάποια μεταφυσική ιδιότητα και δεν πρέπει να ψάχνουμε μηνύματα και προειδοποιήσεις σ' αυτό.

Ο Αρτεμίδωρος ο ονειροκριτικός,Ο Αρτεμίδωρος ο ονειροκριτικός, (2ος αι. μ.Χ.) ερμηνεύει τα όνειρα με συνουσία ώς εξής:
Στο κεφάλαιο για τη συνουσία, αν θέλει κανείς να κάνει την πιο σαφή διάκριση, θα μπορούσε πρώτα να μιλήσει για τη συνουσία που είναι σύμφωνα με τη φύση και το νόμο, ύστερα για την παράνομη συνουσία, στη συνέχεια για τη σεξουαλική δραστηριότητα με τη μητέρα, και τέλος για την αφύσικη συνουσία  

Πρώτα λοιπόν τα σχετικά με τη νόμιμη συνουσία:
Να συνευρεθεί κανείς με τη γυναίκα του όταν αυτή το θέλει και το αποδέχεται και δεν έχει αντίρρηση για τη συνουσία, είναι καλό για όλους εξίσου. Γιατί η γυναίκα είναι είτε η τέχνη τού ονειρευόμενου, είτε κάτι από το οποίο παίρνει ευχαρίστηση, είτε αυτό στο οποίο είναι προϊστάμενος και αρχηγός, όπως και στη γυναίκα. Το όνειρο λοιπόν σημαίνει ωφέλεια από αυτά, γιατί οι άνθρωποι ευχαριστιούνται με τη σεξουαλική δραστηριότητα και ευχαριστιούνται και με τις ωφέλειες. Αν όμως η γυναίκα αντιστέκεται και δεν προσφέρεται, σημαίνει τα αντίθετα. Η ίδια λογική ισχύει και για την ερωμένη.
Να συνουσιάζεται κανείς με πόρνες που βρίσκονται σε πορνεία σημαίνει μικρή ντροπή και ασήμαντο έξοδο, γιατί όταν τις πλησιάζουν αυτές οι άνθρωποι αισθάνονται ντροπή και ξοδεύουν συγχρόνως. Όμως είναι ευοίωνες για οποιοδήποτε εγχείρημα, γιατί μερικοί τις ονομάζουν "εργάσιμες", και προσφέρουν τούς εαυτούς τους χωρίς να αρνηθούν τίποτα. Είναι καλό το να μπαίνει κανείς στα πορνεία και να μπορεί να βγει, γιατί το να μη μπορεί να βγει είναι κακό. Γνωρίζω μάλιστα και κάποιον που ονειρεύτηκε ότι μπήκε σε πορνείο και δεν μπόρεσε να βγει, και πέθανε μετά από λίγες μέρες, επειδή το όνειρο επαληθεύτηκε στην περίπτωσή του σύμφωνα με τη λογική γιατί αυτός ο τόπος είναι κοινός για όλους, όπως και ο τόπος που δέχεται τούς νεκρούς, και εκεί αναλίσκονται πολλά ανθρώπινα σπέρματα. Εύλογα λοιπόν αυτός ο τόπος μοιάζει με τo θάνατο. Όμως οι γυναίκες δεν έχουν τίποτα κοινό με τον τόπο, γιατί οι ίδιες σημαίνουν καλά πράγματα, και μόνο ο τόπος δεν είναι ευοίωνος. Γι' αυτόν το λόγο οι περιπλανώμενες πόρνες είναι οι πιο ωφέλιμες να τις δει κανείς σε όνειρο. Ευοίωνες είναι και αυτές που κάθονται σε εργαστήρια και αγοράζουν και πουλούν κάτι, είτε τις δει είτε συνευρεθεί μαζί τους κανείς.
Αν κάποιος ονειρευτεί ότι συνουσιάζεται με γυναίκα που δεν γνωρίζει, αν είναι όμορφη και χαριτωμένη και φοράει πολυτελή και απαλά ρούχα και χρυσά περιδέραια και προσφέρεται, είναι καλό για τον ονειρευόμενο και δείχνει ότι θα τού συμβεί κάτι σπουδαίο. Αν είναι όμως γριά, αποκρουστική, άσχημη, ρακένδυτη και κακοζωισμένη και δεν τού στέκεται, σημαίνει τα αντίθετα από την προηγούμενη. Γιατί πρέπει να θεωρεί κανείς ότι οι άγνωστες γυναίκες είναι εικόνες πράξεων που θα συμβούν στον ονειρευόμενο. Όποιας λογής λοιπόν είναι η γυναίκα και όποιο χαρακτήρα έχει, ανάλογα αποτελέσματα θα έχει και η πράξη για τον ονειρευόμενο.
Να συνουσιάζεσαι με δική σου δούλα ή δούλο είναι καλό, γιατί οι δούλοι είναι κτήματα τού ονειρευόμενου, γι' αυτό και σημαίνουν ότι ο ονειρευόμενος θα ευχαριστηθεί από τα αποκτήματά του, όπως είναι φυσικό, επειδή θα γίνουν περισσότερα και πολυτελέστερα. Όμως να σε οχεύει οικιακός δούλος δεν είναι καλό, γιατί σημαίνει ότι ο δούλος θα σε βλάψει και θα σε αψηφήσει. Το ίδιο και αν σε οχεύει ο αδερφός σου, είτε είναι νεότερος είτε μεγαλύτερος, ή κάποιος εχθρός. Να συνουσιάζεται κανείς με γυναίκα γνώριμη και φίλη, αν δει το όνειρο ενώ είναι ερωτευμένος και ποθεί τη γυναίκα, δεν προμαντεύει τίποτα, λόγω τής έντονης σεξουαλικής επιθυμίας τού ονειρευόμενου. Αν δεν ποθεί τη γυναίκα, το όνειρο είναι καλό όταν η γυναίκα είναι πλούσια, γιατί σημαίνει ότι θα πετύχει κάποια ωφέλεια σε σχέση με τη γυναίκα ή με τη βοήθεια τής γυναίκας που είδε ο άντρας, μια και αυτή που προσφέρει το ίδιο το σώμα της στο όνειρο είναι φυσικό να προσφέρει και τα σχετικά με το σώμα στην πραγματικότητα. Πολλές φορές ένα τέτοιο όνειρο ωφέλησε τον ονειρευόμενο με το να τον κάνει κοινωνό των μυστικών της γυναίκας, γιατί μια τέτοια γυναίκα τού επιτρέπει να αγγίξει τα απόκρυφα της.
Να συνουσιάζεται κανείς με μια γυναίκα παντρεμένη κανονικά και με το νόμο δεν είναι καλό, επειδή είναι παράνομο. Επομένως σε όποια κατάσταση οδηγεί ο νόμος αυτόν που συνελήφθη να διαπράττει μοιχεία, στην ίδια κατάσταση τον οδηγεί και το όνειρο.
Να οχεύεται κανείς από κάποιον γνώριμο είναι ευχάριστο και ωφέλιμο για μια γυναίκα, όποιος κι αν ήταν ο δράστης. Για έναν άντρα είναι καλό να οχεύεται από κάποιον πλουσιότερο και μεγαλύτερο σε ηλικία, γιατί είναι συνηθισμένο να παίρνει κανείς από τέτοιους ανθρώπους. Αλλά από κάποιον νεότερο και φτωχό είναι κακό, γιατί είναι συνηθισμένο σε τέτοιους ανθρώπους να δίνει. Το ίδιο σημαίνει και όταν ο δράστης είναι μεγαλύτερος σε ηλικία και φτωχός.
Αν κάποιος ονειρευτεί ότι αυνανίζεται θα συνουσιαστεί με δούλο ή δούλα του, γιατί τα χέρια που φέρνει στα γεννητικά όργανα έχουν χαρακτήρα υπηρετικό. Αν δεν έχει δούλους θα υποστεί κάποια ζημία γιατί το σπέρμα του χύθηκε άχρηστο. Γνωρίζω και κάποιον δούλο που ονειρεύτηκε ότι αυνάνιζε τον αφέντη του και έγινε παιδαγωγός και τροφός των παιδιών του, γιατί κρατούσε στα χέρια του τα γεννητικά όργανα τού αφέντη του που συμβόλιζαν τα παιδιά του. Γνωρίζω πάλι κάποιον άλλο δούλο που είδε ότι τον αυνάνιζε ο αφέντης του, και δέχτηκε πολλά χτυπήματα δεμένος σε μια κολόνα, και μ' αυτόν τον τρόπο τον έκανε ο αφέντης του να πρηστεί.


Σχετικά με την παράνομη συνουσία πρέπει κανείς να δίνει ερμηνείες ως έξης:
Να οχεύει κανείς το γιό του που δεν έχει ακόμα γίνει πέντε χρονών σημαίνει θάνατο για το παιδί, όπως παρατήρησα πολλές φορές. Και είναι εύλογο αυτός να είναι ο συμβολισμός, μια και το βρέφος διαφθείρεται και φθορά ονομάζουμε το θάνατο. Αν όμως το παιδί είναι πάνω από πέντε χρονών, αλλά ακόμη κάτω από δέκα, το παιδί θα αρρωστήσει ενώ ο ονειρευόμενος θα ζημιωθεί από κάποια παράφρονη ενέργεια του. Το παιδί θα αρρωστήσει επειδή λόγω τής νεαρής του ηλικίας πονάει κατά την πρόωρη συνουσία, ενώ ο πατέρας θα ζημιωθεί λόγω τής παραφροσύνης του, επειδή δεν είναι χαρακτηριστικό ανθρώπου που στέκει καλά στα μυαλά του να συνουσιάζεται όχι μόνο με τον ίδιο του το γιό αλλά ούτε και με κανέναν άλλο αυτής τής ηλικίας. Αν ο γιος έχει περάσει την παιδική ηλικία κι ο πατέρας είναι φτωχός, θα στείλει το γιό του σε δάσκαλο που, πληρώνοντάς τον, θα ξοδέψει τις δυνάμεις του στο παιδί του. Αν κάποιος πλούσιος δει ένα τέτοιο όνειρο, με δωρεές και μεταβιβάσεις στο γιό του θα δώσει σ' αυτόν από τα περιουσιακά του στοιχεία. Να συνουσιαστεί κανείς με το γιό του ενώ αυτός είναι πιά ενήλικος άντρας είναι καλό για τον ξενιτεμένο, γιατί το όνειρο σημαίνει ότι θα συναντηθούν και θα βρεθούν μαζί, λόγω του ονόματος τής σεξουαλικής συνευρέσεως. Όμως για όποιον βρίσκεται και ζει μαζί με το γιό του είναι κακό, γιατί θα αναγκαστούν να χωρίσουν ο ένας από τον άλλο, μια και ή συνουσία μεταξύ ανδρών γίνεται ως επί το πλείστον με την πλάτη τού ενός στραμμένη στον άλλο. Να βιάζεται κανείς από το γιό του σημαίνει ότι θα υποστεί ζημία από το γιό του, αλλά και ο γιος θα στενάξει γι' αυτήν τη ζημία. Αν κάποιος δει ότι οχεύει τον ίδιο του τον πατέρα θα γίνει φυγάς από την πατρίδα του ή θα βρεθεί να έχει έχθρα με τον πατέρα του, γιατί ή ο ίδιος ο πατέρας του θα τού γυρίσει την πλάτη ή η κοινή γνώμη, που έχει τον ίδιο συμβολισμό με τον πατέρα. Κορούλα ολότελα μικρή που δεν έχει ακόμα γίνει πέντε ετών και είναι ακόμη κάτω από δέκα σημαίνει τα ίδια με το γιό. Όταν όμως το κορίτσι τυχαίνει να βρίσκεται σε ηλικία γάμου, θα παντρευτεί, και αυτός που είδε το όνειρο θα δώσει προίκα κι έτσι θα ξοδέψει τις δυνάμεις του στη θυγατέρα του. Γνωρίζω και κάποιον που με αυτό το όνειρο έχασε τη γυναίκα του, όπως είναι σωστό και σύμφωνο με τη λογική. Γιατί του έμεινε η θυγατέρα του να φροντίζει το νοικοκυριό, παίζοντας το ρόλο και τής συζύγου και τής κόρης. Αν πάλι κάποιος που έχει παντρεμένη κόρη ονειρευτεί ότι συνευρίσκεται μαζί της, η κόρη θα χωρίσει από τον άντρα της και θα επιστρέψει στο σπίτι του, ώστε να ζει και να βρίσκεται μαζί του. Είναι καλό για ένα φτωχό που έχει πλούσια κόρη να συνουσιάζεται μαζί της, γιατί θα έχει μεγάλες ωφέλειες από τη θυγατέρα του και θα ευχαριστηθεί απ' αυτήν. Όμως οι πλούσιοι που είδαν αυτό το όνειρο, πολλές φορές έδωσαν κάτι στις κόρες τους παρά τη θέληση τους, και οι άρρωστοι πέθαναν αφήνοντας κληρονόμους τις θυγατέρες τους. Για την αδερφή είναι περιττό να μιλήσουμε, μια και σημαίνει τα ίδια με την κόρη. Να οχεύει κανείς τον αδερφό του, είτε μεγαλύτερο είτε μικρότερο, είναι καλό για τον ονειρευόμενο, γιατί θα επικρατήσει έναντι τού αδερφού του και θα τον αψηφήσει. Αυτός που οχεύει φίλο του θα βρεθεί να τον εχθρεύεται αφού πρώτα υποστεί ζημία απ' αυτόν.

Το κεφάλαιο σχετικά με τη σεξουαλική δραστηριότητα με τη μητέρα, έχει λοιπόν ως έξης:
Η συνουσία καθ' εαυτή δεν αρκεί για να καταδείξει τη σημασία τού ονείρου, αλλά οι εκβάσεις είναι πολλές και διάφορες, επειδή επηρεάζονται και από το είδος τού εναγκαλισμού και τις στάσεις των σωμάτων που είναι κι αυτά πολλά και διάφορα. Πρώτα λοιπόν πρέπει να πούμε για τη μητέρα με την οποία συνουσιάζεται κανείς σώμα με σώμα και συγχρόνως είναι ζωντανή, επειδή η ζωντανή μητέρα δεν έχει τον ίδιο συμβολισμό με τη νεκρή. Εάν λοιπόν κάποιος συνουσιάζεται με τη μητέρα του σώμα με σώμα, το οποίο μερικοί το λένε και "κατά φύση", και αυτή είναι ακόμα ζωντανή, αν έχει ακόμη τον πατέρα του γερό, θα δημιουργηθεί έχθρα με τον πατέρα του λόγω της ζηλοτυπίας που δημιουργείται και με άλλους ανθρώπους στην περίπτωση ενός τέτοιου ανταγωνισμού, η οποία στην προκειμένη περίπτωση θα είναι ακόμη μεγαλύτερη. Αν πάλι ο πατέρας τύχει να είναι άρρωστος, θα πεθάνει. Γιατί αυτός που είδε το όνειρο θα σταθεί στη μάνα του και σα γιος και σα σύζυγος. Είναι επίσης καλό για κάθε χειροτέχνη και εργάτη, γιατί συνηθίζουμε να αποκαλούμε την τέχνη του καθενός μάννα του, και το να συνευρίσκεται κανείς με τη μάννα του τί άλλο να σημαίνει από το να μη μένει άνεργος παρά να κερδίζει το ψωμί του από την τέχνη του; Είναι καλό και για κάθε δημαγωγό και πολιτευόμενο, γιατί η μητέρα συμβολίζει την πατρίδα. Όπως λοιπόν αυτός που συνουσιάζεται σύμφωνα με το νόμο τής Αφροδίτης είναι κυρίαρχος σ' ολόκληρο το σώμα τής ερωμένης του όταν αυτή τον υπακούει και τον θέλει, έτσι και ο ονειρευόμενος θα κυριαρχήσει στις υποθέσεις της πόλεως. Αν πάλι έχει έχθρα με τη μάννα του θα φιλιώσει μαζί της λόγω τής συνουσίας, γιατί οι εραστές αποκαλούνται και "φίλοι". Πολλές φορές το όνειρο αυτό έφερε στον ίδιο τόπο αυτούς που ζούσαν χωριστά και τούς έκανε να βρεθούν μαζί. Γι' αυτόν το λόγο φέρνει και τον ξενιτεμένο στην πατρίδα του, τουλάχιστον όταν η μητέρα του τυχαίνει να βρίσκεται στην πατρίδα. Αν όχι, σημαίνει ότι ο ονειρευόμενος θα πάει εκεί όπου βρίσκεται η μητέρα του. Και αν κάποιος έχει πλούσια μητέρα ενώ είναι φτωχός και του λείπουν τα απαραίτητα, θα πάρει όσα θέλει από αυτήν ή θα την κληρονομήσει όταν πεθάνει μετά από λίγο, κι έτσι θα νοιώσει ευχαρίστηση από τη μάννα του.
Όμως πολλοί ανέλαβαν να τρέφουν τις μαννάδες τους, κι έτσι αυτές ένοιωσαν ευχαρίστηση από εκείνους. Τον άρρωστο αυτό το όνειρο τον σηκώνει από το κρεββάτι και σημαίνει ότι η κατάστασή του θα γίνει φυσιολογική, δηλαδή σύμφωνα με τη φύση, και η φύση είναι η κοινή μητέρα όλων. Γιατί λέμε ότι οι υγιείς και όχι οι άρρωστοι είναι φυσιολογικοί. Κάτι τέτοιο αναφέρει και ο Απολλόδωρος ο Τελμησσεύς, ένας δόκιμος συγγραφέας. Όμως ο συμβολισμός δεν είναι ο ίδιος για τούς άρρωστους, ιδίως αν η μητέρα τους είναι νεκρή, επειδή αυτός που είδε το όνειρο θα πεθάνει πάρα πολύ γρήγορα. Γιατί το σώμα τής νεκρής διαλύεται στην ύλη από την οποία δημιουργήθηκε και πλάστηκε, και επειδή ως επί το πλείστον είναι χώμα μετατρέπεται στην ίδια τη δική του πρώτη ύλη. Και τη γη δεν την αποκαλούμε άλλο από "μάννα". Και το να γίνει κανείς ένα με τη μάννα του ενώ είναι νεκρή τι άλλο να σημαίνει από το ότι θα γίνει ένα με τη γη; Να συνουσιαστεί κανείς με τη νεκρή μάννα του είναι καλό για όποιον έχει δίκη σχετική με γη, για όποιον έχει σκοπό να αγοράσει γη και για αυτόν που θέλει να ασχοληθεί με τη γεωργία. Μερικοί λένε ότι μόνο για το γεωργό είναι κακό, γιατί θα ρίξει τα σπέρματα του σαν σε νεκρή γη, δηλαδή η γη θα είναι άκαρπη. Εγώ όμως πιστεύω ότι αυτό κατά κανένα τρόπο δεν είναι αλήθεια, εκτός κι αν κανείς ονειρευτεί ότι κατά τη διάρκεια τής συνουσίας μετάνιωσε ή δυσφόρησε. Επιπλέον, ο ξενιτεμένος θα γυρίσει στην πατρίδα του και αυτός που έχει αντιδικία σχετικά με τη μητρική του περιουσία θα νικήσει με αυτό το όνειρο, ο πρώτος επιστρέφοντας στη γενέτειρά του, ενώ ο δεύτερος επειδή θα χαρεί όχι το σώμα αλλά την περιουσία τής μάννας του. Αν πάλι κάποιος δει το όνειρο αυτό στην πατρίδα του θα ξενιτευτεί από εκεί, γιατί δεν είναι δυνατό μετά από ένα τέτοιο έγκλημα να παραμείνει στη μητρική εστία. Κι αν δυσφορούσε ή μετάνιωνε για τη συνουσία θα εξοριστεί από την πατρίδα του. Αν όχι, θα ξενιτευτεί με τη θέληση του.
Να συνουσιάζεσαι με τη μητέρα σου στραμμένη ανάποδα δεν είναι καλό, είτε γιατί η ίδια η μητέρα θα αποστραφεί αυτόν που είδε το όνειρο, ή η πατρίδα του ή η τέχνη του ή ό,τι είναι αυτό που απασχολεί τον ονειρευόμενο. Είναι επίσης κακό το να στέκεται η μητέρα όρθια κατά τη διάρκεια της συνουσίας, γιατί οι άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτή τη στάση όταν δεν έχουν κρεβάτι ή στρώματα. Γι' αυτό και σημαίνει θλίψεις και στεναχώριες. Να συνουσιάζεται κανείς με τη μητέρα του γονατιστή είναι δυσοίωνο και επιπλέον αισχρό, ακόμη κι αν είναι πεσμένη ανάσκελα, γιατί σημαίνει μεγάλη φτώχεια, λόγω τής ακινησίας της μητέρας. Γιατί θεωρούμε τη μητέρα ως την αιτία της ζωής ή την τύχη ή κάποια θεότητα που προστατεύει τον ονειρευόμενο και αιτία των πάντων. Να συνουσιάζεται κανείς με τη μητέρα του ενώ αυτή βρίσκεται από πάνω και καβαλικεύει, λένε μερικοί ότι σημαίνει θάνατο γι' αυτόν που είδε το όνειρο, γιατί η μητέρα μοιάζει με τη γη, μια και η γη γεννάει και τρέφει τα πάντα, και βρίσκεται πάνω από τούς νεκρούς, όχι τούς ζωντανούς. Εγώ παρατήρησα ότι οι άρρωστοι πάντοτε πεθαίνουν μ' αυτό το όνειρο, ενώ οι υγιείς ζουν την υπόλοιπη ζωή τους με πολλή άνεση και σύμφωνα με την επιθυμία τους, και είναι σωστό και εύλογο να γίνεται κάτι τέτοιο. Γιατί σε όλες τις άλλες στάσεις αυτός που κοπιάζει και μένει ξέπνοος είναι ως επί το πλείστον ο αρσενικός, ενώ η θηλυκιά μένει πιο ξεκούραστη, όμως σ' αυτή τη στάση συμβαίνει το ολότελα αντίστροφο και ευχαριστιέται ο άντρας χωρίς κόπο. Επιτρέπει επίσης να μείνει απαρατήρητο από τούς γείτονες κάτι που γίνεται στα κρυφά, επειδή ως επί το πλείστον σε γλυτώνει από το να βαριανασαίνεις. Δεν είναι καλό να χρησιμοποιεί κανείς πολλές και διάφορες στάσεις με τη μάννα του, γιατί δεν είναι δίκαιο να τής φέρεται ξεδιάντροπα. Ότι τις υπόλοιπες στάσεις τις εφηύραν οι άνθρωποι από ξεδιαντροπιά και ακολασία και κρεπάλη, ενώ από τη φύση διδάχτηκαν μόνο τη συνουσία σώμα με σώμα, είναι φανερό και από τα υπόλοιπα ζώα. Γιατί όλα τα είδη χρησιμοποιούν τη δική τους συνηθισμένη στάση, και δεν την αλλάζουν, επειδή ακολουθούν τη λογική τής φύσης. Για παράδειγμα, ορισμένα ζευγαρώνουν από πίσω, όπως το άλογο, το γαϊδούρι, το βόδι, το ελάφι και τα άλλα τετράποδα. Μερικά άλλα ενώνουν πρώτα τα στόματά τους, όπως οι έχιδνες, τα περιστέρια και οι γάτες. Άλλα ζευγαρώνουν από λίγο-λίγο, όπως τα σπουργίτια. Σε άλλα, αυτά που βατεύουν αναγκάζουν με το βάρος τους τις θηλυκές να κάθονται κάτω, όπως όλα τα πουλιά. Κι άλλα ούτε που πλησιάζουν το ένα το άλλο, παρά οι θηλυκές συλλέγουν τα σπέρματα που έχουν βγάλει από μέσα τους οι αρσενικοί, όπως τα ψάρια. Έτσι και οι άνθρωποι είναι φυσικό να έχουν ως δική τους στάση το σώμα με σώμα, και να έχουν μηχανευτεί τα υπόλοιπα ενδίδοντας στην ξεδιαντροπιά και την ακολασία. Παρατήρησα ότι το χειρότερο απ' όλα είναι να ονειρεύεται κανείς ότι δέχεται πεολειχία από τη μητέρα του, γιατί για όποιον είδε το όνειρο σημαίνει το χαμό των παιδιών του, την απώλεια τής περιουσίας του και βαριά αρρώστια. Γνωρίζω μάλιστα και κάποιον που μ' αυτό το όνειρο έχασε τα γεννητικά του όργανα, γιατί είναι φυσικό, με όποιο μέρος του σώματός του εγκλημάτησε, σε αυτό και να τιμωρηθεί. Αν πάλι κάποιος ονειρευτεί ότι δέχεται κάτι τέτοιο από τη γυναίκα ή την ερωμένη του, θα δημιουργηθεί έχθρα ή θα διαλυθεί ο γάμος ή ο δεσμός, γιατί δεν είναι πιά δυνατό να φιληθεί ή να μοιραστεί φαγητό με μια τέτοια γυναίκα, εκτός κι αν η γυναίκα είναι έγκυος, γιατί το να δέχεται τα σπέρματα παρά φύση θα προκαλέσει το χαμό του εμβρύου που έχει στην κοιλιά της. Επιπλέον, η γυναίκα που είναι πιο πλούσια από τον άντρα της, θα ξεπληρώσει πολλά δάνεια για λογαριασμό τού άντρα της. Αυτή που συζεί με δούλο θα προσφέρει δικά της χρήματα και θα ελευθερώσει τον άντρα, κι έτσι θα ξεπλυθεί το αναγκαίο του (γιατί έτσι λέγονται τα γεννητικά όργανα), δηλαδή ο καταναγκασμός του. Αυτός που δέχεται κάτι τέτοιο από κάποιον φίλο ή συγγενή ή παιδί που δεν είναι πλέον βρέφος θα βρεθεί να έχει έχθρα μαζί του, ενώ αυτός που το δέχτηκε από βρέφος θα θάψει το βρέφος, γιατί δεν θα μπορεί πλέον να το φιλήσει. Όποιος το δεχτεί αυτό από κάποιον άγνωστο, θα υποστεί κάποια ζημία, επειδή το σπέρμα χύθηκε άχρηστο. Αν ονειρευτεί κάποιος ότι το κάνει αυτό σε κάποιον άλλο, αν είναι γνωστός του, είτε άντρας είτε γυναίκα, θα γίνουν εχθροί, επειδή δεν μπορούν πιά να ενώσουν τα στόματά τους. Αν το κάνει σε κάποιον άγνωστο, είναι επιβλαβές για όλους έκτος από αυτούς που ασκούν το επάγγελμά τους με το στόμα τους, και εννοώ τούς αυλητές, τούς σαλπιγκτές, τούς ρήτορες, τούς σοφιστές, και όποιους άλλους είναι σαν κι αυτούς.

Σχετικά με την παρά φύση συνουσία θα μπορούσε κανείς να πει τα έξης:
Να ονειρευτεί κανείς ότι συνουσιάζεται με τον εαυτό του για έναν πλούσιο προμαντεύει την απώλεια της περιουσίας του, καθώς επίσης και πολλή φτώχεια και πείνα, επειδή δεν υπάρχει άλλο σώμα. Για ένα φτωχό σημαίνει βαριά αρρώστια και υπερβολικά βάσανα, γιατί δεν μπορεί κανείς να συνουσιαστεί με τον εαυτό του χωρίς να βασανιστεί πολύ. Αν πάλι κάποιος ονειρευτεί ότι φιλάει τα γεννητικά του όργανα, αν είναι άτεκνος θα αποκτήσει παιδιά, αν έχει παιδιά στην ξενιτειά, θα τα δει να επιστρέφουν και θα τα φιλήσει. Εξάλλου μ' αυτό το όνειρο πολλοί παντρεύτηκαν, ενώ δεν είχαν πριν γυναίκα. Αν δει κανείς ότι δέχεται πεολειχία από τον εαυτό του, είναι συμφέρον για το φτωχό, το δούλο και το χρεωμένο, γιατί ανακουφίζουν τη δική τους ανάγκη. Είναι κακό για όποιον έχει παιδιά ή θέλει να αποκτήσει παιδιά, γιατί ο πρώτος θα χάσει τα παιδιά του, ενώ ο δεύτερος δεν θα αποκτήσει, μια και τα γεννητικά όργανα συμβολίζουν τα παιδιά, ενώ το στόμα τον τάφο, επειδή ό,τι παίρνει το στόμα το εξαφανίζει και δεν το διαφυλάττει. Επιπλέον, αυτό το όνειρο αποστερεί τη γυναίκα και την ερωμένη, γιατί αυτός που μπορεί να καλύψει μόνος του τις σεξουαλικές του ανάγκες δεν χρειάζεται γυναίκα. Για τούς υπολοίπους προμαντεύει είτε αδήριτη φτώχεια είτε αρρώστια, ώστε, προκειμένου να μπορέσουν να τραφούν, να φτάσουν μέχρι τα αναγκαία, δηλαδή να ξεπουλήσουν και αυτά που δεν θέλουν, ή ώστε να λειώσει τόσο το σώμα από την αρρώστια που να μπορούν, λόγω τής αδυναμίας τους, να πλησιάσουν το στόμα στα γεννητικά τους όργανα. Αν γυναίκα οχεύει γυναίκα, θα κοινοποιήσει τα μυστικά της σ' αυτήν που όχευσε. Αν δεν γνωρίζει αυτήν που όχευσε, θα επιχειρήσει πράγματα μάταια. Αν γυναίκα οχεύεται από γυναίκα θα χωρίσει με τον άντρα της ή θα μείνει χήρα, κι επιπλέον θα μάθει και τα μυστικά τής γυναίκας με την οποία συνουσιάστηκε. Να συνουσιάζεται κανείς με κάποιο θεό ή θεά, ή να οχεύεται από κάποιο θεό, σημαίνει θάνατο για τον άρρωστο, γιατί η ψυχή διαισθάνεται ότι θα συναντήσει και θα συνευρεθεί με τούς θεούς όταν κοντεύει να εγκαταλείψει το σώμα στο όποιο κατοικεί. Για τούς υπόλοιπους, αν ευχαριστιούνται με τη συνουσία, σημαίνει ωφέλειες από κάποιους ανωτέρους. Αν δεν ευχαριστιούνται, φόβους και ταραχές. Μόνο με την Άρτεμι, την Αθηνά, την Εστία, τη Ρέα, την Ήρα και την Εκάτη δεν είναι συμφέρον να συνουσιαστεί κανείς, κι ας ευχαριστιέται, μια και το όνειρο προμηνύει θάνατο κοντά σε όποιον το είδε, επειδή αυτές οι θεές είναι σεμνές και πιστεύουμε ότι όσοι σηκώσουν χέρι επάνω τους παθαίνουν κακό. Να συνουσιάζεται κανείς με τη Σελήνη ωφελεί τούς πλοιοκτήτες, τούς πλοιάρχους, τούς έμπορους, τούς αστρονόμους, όσους ταξιδεύουν συχνά και τούς πλανόδιους, επειδή βρίσκονται σε κίνηση, και τούς αστρονόμους επειδή δεν διανοούνται να διαμορφώσουν τις θεωρίες τους χωρίς αυτήν. Για τούς υπολοίπους σημαίνει ότι θα πάθουν υδρωπία, επειδή η φύση της είναι υγρή και προκαλεί φθορά. Να ονειρευτεί κανείς ότι συνουσιάζεται με νεκρό, είτε άντρα είτε γυναίκα, εκτός από τη μητέρα, την αδερφή, τη γυναίκα και την ερωμένη, και να οχευτεί από νεκρό, είναι ολότελα δυσοίωνο, γιατί οι πεθαμένοι έχουν γίνει χώμα, και να τούς οχεύει κανείς δεν σημαίνει άλλο παρά να σπρώχνεται προς το χώμα, και να οχεύεσαι από νεκρό σημαίνει να τρώγεται το σώμα σου απ' το χώμα. Αυτά λοιπόν και τα δύο σημαίνουν θάνατο, εκτός από αυτούς που βρίσκονται σε ξένη χώρα και μάλιστα κάπου όπου δεν συνηθίζουν να θάβουν τούς νεκρούς. Γιατί γι' αυτούς το όνειρο προμαντεύει επιστροφή στην πατρίδα τους. Αλλά αυτούς που θέλουν να φύγουν από την πατρίδα τους τούς συγκρατεί.
Αν ονειρευτεί κανείς ότι συνουσιάζεται με κάποιο θηρίο, αν το βατεύει ο ίδιος θα δει κάποιες ωφέλειες από κάποιον ανάλογο με το θηρίο. Θα μιλήσουμε για το καθένα από αυτά στο κεφάλαιο για το κυνήγι και τα ζώα. Αν βατεύεται από το θηρίο, θα υποστεί πράγματα βίαια και κακά. Πολλοί μάλιστα με τέτοια όνειρα πέθαναν. Αυτά λοιπόν για τη συνουσία.

Όνειρα που αρχίζουν από:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.