Αλφαβητική Αναζήτηση:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

elikoptero 400Αν κάποιος ονειρεύεται ελικόπτερο, ειδικά αν ο ίδιος το πιλοτάρει, σίγουρα νιώθει ένα ιδιαίτερο συναίσθημα ελευθερίας και ανεξαρτησίας. Η θέα από το ελικόπτερο είναι ανεμπόδιστη κι αυτό δίνει στον ονειρευόμενο μια αίσθηση ευεξίας. Για την ερμηνεία του ονείρου, τίθεται κατ' αρχήν το ερώτημα, τι συμβαίνει με το ελικόπτερο στο όνειρο και πώς το αντιλαμβάνεται αυτό ο ονειρευόμενος.
Το ελικόπτερο συμβολίζει την ελευθερία κινήσεων και την πραγματοποίηση των σχεδίων του ονειρευόμενου. Δείχνει ότι θέλει να πραγματοποιήσει τα σχέδιά του ανεξάρτητος και με τον δικό του ρυθμό, ωστόσο νιώθει ότι χρειάζεται γι' αυτό περισσότερο χρόνο και ελευθερία κινήσεων.

Αναλυτικότερα, στα όνειρα με ελικόπτερο, ο ονειροκρίτης δίνει τις παρακάτω ερμηνείες:

  • Κάποιος μπορεί να φοβάται, κατά την πτήση, ότι χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του. Αυτό σημαίνει ανασφάλεια και δείχνει ότι φοβάται πως ίσως δεν είναι ικανός να φέρει εις πέρας αυτό με το οποίο καταπιάνεται.
  • Ο φόβος της πτώσης του ελικοπτέρου, στην ερμηνεία του ονείρου, ίσως να φαίνεται ο πραγματικός φόβος του ονειρευόμενου να πετάει. Αν στην ζωή δεν φοβάται την πτήση, τότε το όνειρο συμβολίζει τους φόβους του σε άλλους τομείς των δραστηριοτήτων του.
  • Εάν κάποιος βλέπει στο όνειρο τον εαυτό του ως πιλότο ελικοπτέρου, αυτό είναι ένδειξη επιτυχούς δράσης. Ωστόσο αν με το ελικόπτερο κάνει κύκλους στον αέρα, αυτό συμβολίζει τη στασιμότητα στις εργασίες του.
  • Αν κάποιος ονειρεύεται τον εαυτό του στο έδαφος και πάνω του περιστρέφεται το ελικόπτερο, να περιμένει επισκέψεις. Αν αντιλαμβάνεται την πτήση του ελικοπτέρου πάνω από το κεφάλι του ως επικίνδυνη για τη σωματική του ακεραιότητα, τότε πρέπει να προσέχει, επειδή ο επισκέπτης δεν έρχεται για καλό.
  • Αν οι έλικες του ελικοπτέρου κάνουν παράξενο θόρυβο, τότε είναι προμήνυμα ταξιδιού.

Όνειρα που αρχίζουν από:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.