Αλφαβητική Αναζήτηση:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

Glyka 400Τα γλυκά είναι μια από τις μικρές χαρές της ζωής. Στο όνειρο συμβολίζουν τις αισθησιακές απολαύσεις και την πολυτέλεια. Ωστόσο, μπορούν επίσης να συμβολίζουν την τάση σπατάλης του ονειρευόμενου. Εκείνοι που βλέπουν να τρώνε γλυκά, λαχταρούν αγάπη και κατανόηση.
Μερικές φορές τα γλυκά έχουν και πικρή γεύση, κάτι που θα μπορούσε να αφορά σε διαταραχές στις ερωτικές σχέσεις. Περιστασιακά το γλύκισμα στο όνειρο, μπορεί επίσης να αφορά σε ένα γλυκό... μυστικό. Για την ακριβή ερμηνεία ονείρου με γλυκά, απαιτούνται και άλλα στοιχεία.

Αναλυτικότερα, στα όνειρα με γέννα, ο ονειροκρίτης δίνει τις παρακάτω ερμηνείες:

 • Τα γλυκίσματα στο όνειρο σημαίνουν ειρήνη και ευτυχία στις οικογενειακές υποθέσεις.
 • Αν ο ίδιος παρασκευάζατε γλυκά, προμηνύονται κέρδη στα επαγγελματικά σας.
 • Αν τρώγατε γλυκά στο όνειρο, είναι σημάδι για επερχόμενες απολαύσεις και χαρούμενες, κοινωνικές εμπειρίες.
 • Η βρώση φρέσκων και τραγανών γλυκών, προμηνύει πολλές ανέσεις και πολλή αγάπη στην οικογένεια.
 • Γλυκά με πικρή γεύση, είναι κακός οιωνός, και προμηνύει προβλήματα.
 • Αν στο όνειρο σας δώρισαν μια τσάντα με γλυκά, κάποιος θα προσπαθήσει να σας τυλίξει με κολακείες.
 • Οι καραμέλες στο όνειρο, είναι καλό σημάδι. Παρά τις πρόσκαιρες απογοητεύσεις, στο τέλος θα σημειωθεί πρόοδος και επιτυχία.
 • Λένε ότι το γλυκό με σοκολάτα είναι κακό όνειρο. Επίσης αν κολλάς από το γλυκό όταν το τρως.
 • Γενικά, η ερμηνεία ενός ονείρου με γλυκά, εξαρτάται από τις λεπτομέρειες. Από τα υλικά από τα οποία αποτελείται το γλυκό, αλλά και από τον τρόπο που πρεσφέρεται ή καταναλώνεται. 

  Σύμφωνα με την ερμηνεία του Αρτεμίδωρου του ονειροκριτικού, (2ος αι. μ.Χ.), το παστέλι  και ο χαλβάς από σιτάρι είναι ευοίωνοι για όλους, και κυρίως για όσους έχουν δίκη, επειδή ο χαλβάς από σιτάρι τον παλιό καιρό προσφερόταν για να γιορταστούν οι νίκες. Τις ερμηνείες για τα υπόλοιπα γλυκίσματα που παρασκευάζονται με την ευκαιρία γιορτών και θυσιών πρέπει να τις βγάζει κανείς με βάση το είδος των γιορτών. Να ονειρευτείς και να φας γλυκά και ώριμα εαρινά μήλα είναι καλό, γιατί σημαίνουν μεγάλη θελκτικότητα, ιδίως για όσους ενδιαφέρονται για τη γυναίκα η την ερωμένη τους, επειδή αυτά είναι αφιερωμένα στην Αφροδίτη.

Όνειρα που αρχίζουν από:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.