Αλφαβητική Αναζήτηση:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

toketos 400Η γέννηση στο όνειρο αντιπροσωπεύει την αρχή μιας νέας δημιουργικής φάσης της ζωής, η οποία υπόσχεται εμπλουτισμό και προσωπική πρόοδο. Αν μια νέα γυναίκα δει αυτό το όνειρο δείχνει την επιθυμία της να πραγματοποιηθούν οι κρυφοί της πόθοι, χωρίς αυτοί να αφορούν απαραίτητα στη γέννηση παιδιού, αλλά μάλλον στη λαχτάρα για νέες ευκαιρίες. Ο άντρας που γεννάει παιδί, μπορεί σύντομα να συλλάβει μια λαμπρή ιδέα ή να ελπίζει για νέες ευκαιρίες καριέρας.

Αναλυτικότερα, στα όνειρα με γενειάδα, ο ονειροκρίτης δίνει και τις παρακάτω ερμηνείες:

 • Για τη γυναίκα, είναι σύμβολο μιας νέας στάσης ζωής.
 • Στον άντρα φέρνει χωρισμό από τη γυναίκα του.
 • Στους φτωχούς φέρνει καλό.
 • Για τους επιχειρηματίες και πλούσιους δεν είναι καλό σύμβολο.
 • Στους ταξιδιώτες συμβολίζει την επιστροφή στο σπίτι τους.
 • Αν οι ίδιοι γεννήσατε, πρέπει να ξεχάσετε τα παλιά, γιατί τα νέα σχέδια χρειάζονται νέους στόχους. Ανοίγονται νέες επαγγελματικές προοπτικές.
 • Ένας εύκολος τοκετός, προμηνύει την πραγματοποίηση μιας πολυπόθητης επιθυμίας και την απαλλαγή από πολλά προβλήματα.
 • Ένας δύσκολος τοκετός, συμβολίζει κάποια ασθένεια, ή τον αποχωρισμό από κάτι αγαπητό.
 • Η γέννηση ενός ζώου, προμηνύει μια πολύ ευνοϊκή εποχή με πολλές νέες ευκαιρίες.
 • Ο τοκετός, για την παντρεμένη, σημαίνει μεγάλη χαρά και πλούσια κληρονομιά.
 • Για την ανύπαντρη, σημαίνει ότι θα χάσει την αθωότητά της ή τον εραστή της.

Ο Αρτεμίδωρος (2ος αι. μ.Χ.), δίνει την παρακάτω ερμηνεία στο όνειρο με τοκετό:
Όσα όνειρα σημαίνουν τη γέννηση παιδιών ή γάμο, τα ίδια φέρνουν πίσω και τα παιδιά που είναι στην ξενιτειά και τη γυναίκα που έχει φύγει.
Αν γυναίκα που είναι έγκυος ονειρευτεί ότι γέννησε ψάρι, κατά πως λένε οι παλιοί θα γεννήσει παιδί βουβό, αλλά κατά πως παρατήρησα ο ίδιος, ολιγόχρονο. Πολλές μάλιστα γέννησαν και νεκρά παιδιά, γιατί κάθε ψάρι πεθαίνει έξω από το στοιχείο που το περιέχει.

Μια γυναίκα που ήταν άρρωστη ονειρεύτηκε ότι ήταν έγκυος, κι ενώ είχε ήδη τις ωδίνες τού τοκετού κι ήταν κοντά να γεννήσει, την ακούμπησε κάποια γυναίκα που η ίδια θεωρούσε ότι ήταν πεπειραμένη σε τέτοια πράγματα και της είπε: «δεν θα γεννήσεις τώρα, αλλά μετά από επτά μήνες ένα πολύ ωραίο παιδάκι». Η αρρώστια της εξελίχτηκε σε κάτι πάρα πολύ επικίνδυνο, από το οποίο δεν θα μπορούσε κανείς να πιστέψει ότι θα σωθεί, αλλά και να μην εξελισσόταν ήταν εύκολο να μη γιατρευτεί ολότελα.  Μετά από επτά μέρες πέθανε, κι ήταν φυσικό, μια κι επρόκειτο να απαλλαγεί από το βάρος και τούς πόνους μετά από επτά μήνες. Όσο για το ωραίο παιδάκι, ήταν ο θάνατος, που επειδή δεν έχει πόνο ήταν προτιμότερος από μια ζωή γεμάτη αρρώστια και ταλαιπωρία.

Κάποιος ονειρεύτηκε ότι ή μάννα του τον ξαναγεννούσε. Επέστρεψε στην πατρίδα του από τα ξένα, βρήκε τη μάννα του άρρωστη και την κληρονόμησε. Αυτό ήταν το να ξαναγεννηθεί απ' αυτήν, δηλαδή το να περάσει από τη φτώχεια στον πλούτο χάρη στη μητέρα του. Γιατί όντως έτυχε να βρίσκεται σε μεγάλη ένδεια και φτώχεια.

Μια γυναίκα που ήταν έγκυος ονειρεύτηκε ότι γέννησε χήνα. Αυτό πρέπει να ερμηνευθεί, αν η γυναίκα είναι σύζυγος ιερέως, ότι το παιδί θα ζήσει, γιατί οι χήνες είναι ιερές και εκτρέφονται στους ναούς. Ειδεμή, αν το παιδί είναι κορίτσι, ότι θα ζήσει βέβαια, αλλά ότι θα κάνει τη ζωή μιας πόρνης, λόγω της μεγάλης ομορφιάς των χηνών. Αν είναι αγόρι, ότι δεν θα ζήσει, επειδή ή χήνα έχει τα δάχτυλα των ποδιών της ενωμένα με μεμβράνη, ενώ ο άνθρωπος όχι, κι όσα δεν ανήκουν στο ίδιο γένος ή στο ίδιο είδος είναι αντίξοα ως προς την ανατροφή των παιδιών.

Όνειρα που αρχίζουν από:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.