Φαλάκρα - Φαλακρός

Στην ψυχολογία η φαλάκρα ερμηνεύεται μερικές φορές ως ένα σύμβολο δύναμης που μπορεί να υποδηλώνει σεξουαλικά προβλήματα στους άνδρες. Ωστόσο, συχνά σημαίνει συντηρητικότητα και σοβαρότητα στη σκέψη και τη δράση.
Συμβολίζει τη διαδικασία γήρανσης και απώλειας ζωτικότητας. Όποιος ονειρεύεται να χάνει ξαφνικά τα μαλλιά του, πρέπει να αντιμετωπίζει φόβο απώλειας αυτή την περίοδο. Ένα σοκ, ή μια συναισθηματική ή υλική απώλεια γίνεται αιτία, κάποιες φορές, να πέφτουν τα μαλλιά στην πραγματικότητα. Μόλις περάσει αυτή η σοκαριστική περίοδος, κανονικοποιούνται ταυτόχρονα και οι συνθήκες στο κεφάλι. Σταματά η τριχόπτωση και η νέα τρίχα αυξάνεται αισθητά.

Φέρετρο

Το φέρετρο στο όνειρο μας θυμίζει τη θνησιμότητά μας. Ως ονειρικό σύμβολο, μπορεί να σημαίνει το τέλος μιας σχέσης και το ξεπέρασμα της αίσθησης της απώλειας. Το φέρετρο επίσης, είναι ένα μήνυμα ότι πρέπει κάποιος να θάψει το παρελθόν, ώστε να μπορέσει να έχει μια ανέμελη ζωή στο μέλλον. Εάν κάποιος δει ότι βρίσκεται ο ίδιος στο φέρετρο, σημαίνει τύχη στην οποία βέβαια δεν πρέπει να επαναπαυτεί. Το άδειο φέρετρο δείχνει περιττές ανησυχίες.
Ας δούμε πως βλέπει ο λαός ένα όνειρο με φέρετρο:

Φίδι

Τα φίδια στα όνειρα φανερώνουν άρρωστες καταστάσεις και σχέσεις στο οικογενειακό, φιλικό, ή κοινωνικό περιβάλλον.
"Με ζώσανε τα φίδια", λέει ο λαός μας, όταν ζούμε μέσα σε υποψίες και φόβους. Κάτι τέτοιο αντιπροσωπεύει και στα όνειρα αν δείτε, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, φίδια στον ύπνο σας.
Σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, το φίδι συμβολίζει τον πειρασμό, την πονηρία, την απειλή και τον εχθρό.

Φιλί - Φιλιά

Ένα ευχάριστο φιλί στο όνειρο είναι ο προάγγελος μιας αξέχαστης ερωτικής συνάντησης ή βελτίωσης της σεξουαλικής ζωής. Εάν το φιλί δεν ήταν ευχάριστο, αναμένεται μικρή ερωτική αγοήτευτη. Επίσης ο τρόπος και ο χαρακτήρας του φιλιού έχουν νόημα στην ερμηνεία του ονείρου.

Πρέπει να θυμάστε τις λεπτομέρειες του ονείρου, για να μπορέσετε να οδηγηθείτε στη σωστή ερμηνεία.

Φόρεμα

Οι συμβολισμοί των ρούχων στο όνειρο είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο, με πολλά επίπεδα και θέλει πολλή προσοχή στην ερμηνεία του, για να μην οδηγηθούμε σε λάθος συμπεράσματα. Εξαρτάται από την κατάσταση, την εφαρμογή, το χρώμα, αλλά και από άλλες λεπτομέρειες η ερμηνεία του. Σημαντικό επίσης είναι, τι φόρεμα είναι στο προσκήνιο, ποια μέρη του σώματος καλύπει και ποια παραμένουν ακάλυπτα. Για τη σωστή ερμηνεία του ονείρου, θα πρέπει να λάβετε υπόψη όλα τα σύμβολα.

Φυγή

Καταδίωξη ή προσπάθεια διαφυγής είναι δύο από τα πιο συχνά όνειρα. Κατά κανόνα ένα τέτοιο όνειρο δείχνει την προσπάθεια αποφυγής των ευθυνών ή μιας αίσθησης αποτυχίας.
Επίσης μπορεί να σημαίνει φόβο ή συναισθήματα που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος.
Αν σας καταδιώκουν, εφιστά προσοχή σε συκοφαντίες έναντι των οποίων πρέπει να υπερασπιστείτε τον εαυτό του. Αλλά μπορεί και να σημαίνει ότι υπάρχει κάποια αίσθηση ενοχής που πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Όνειρα που αρχίζουν από:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM