Λάσπη

Όποιος ονειρεύεται λάσπη, έχει την αίσθηση ότι έχει κολλήσει συναισθηματικά. Προφανώς έχει μπερδέψει την πραγματικότητα με τις επιθυμίες του. Η λάσπη συμβολίζει τις επιθυμίες, τα πάθη και τις υλικές φιλοδοξίες. Συχνά πίσω από αυτό το όνειρο βρίσκεται ο φόβος ότι δεν μπορείτε να ελέγχει τα συναισθήματά σας, γεγονός που οδηγεί σε περαιτέρω προληματισμό. Γενικά, η λάσπη σηματοδοτεί το ασυνείδητο, από το οποίο μπορεί κάποιος να διαμορφώσει τη μελλοντική του ζωή. Ίσως μπορείτε να βρείτε έναν θησαυρό ή ένα κόσμημα στη λάσπη. Επιπλέον, σε μεμονωμένες περιπτώσεις, μπορεί να σημαίνει την υπέρβαση των ψυχολογικών προβλημάτων που προκλήθηκαν από το ασυνείδητο, αλλά και τις εμπειρίες από το παρελθόν, μέσω των οποίων αισθάνεστε ότι παρεμποδίζεστε.

Η λάσπη στο όνειρο, σημαίνει ψυχολογική φόρτιση και χρειάζεται προσοχή στο χειρισμό των χέσεων.
Είναι σημάδι για το πως εκλαμβάνετε, το πως αντιλαμβάνεστε εσεις τα γεγονότα και τις σχέσεις.

Ειδικότερα:

  • Αν περάσατε μέσα από λάσπη, σηματοδοτεί προβλήματα στην σχέση σας με τους φίλους, ή τους συγγενείς σας.
  • Αν στο όνειρο λασπώσατε κάποιον άλλον, δίχνει φόβο ότι μπορεί αυτός να δυσφημιστεί εξαιτίας σας.
  • Αν είδατε ότι είστε κολλημένος στη λάσπη, δείχνει ότι θα χρειαστείτε πολλή δύναμη και ηρεμία για να ξεπεράσετε μια ψυχολογική κατάσταση που σας παιδεύει.
  • Αν είχατε λάσπη στα ρούχα, σημαίνει ότι πρέπει να αποδείξετε ότι… δεν είστε ελέφαντας.
  • Καλό όνειρο με λάσπη, είναι αν είδατε ότι τη βγάζατε από τα ρούχα σας, την καθαρίζατε από τα παπούτσια σας, ή είδατε ότι κάνατε λασπόλουτρο. Αυτά σηματοδοτούν την απαλλαγή σας από στρες και αμφιβολίες.

Για τον Αρτεμίδωρο (2ος αι. μ.Χ.), η λάσπη σημαίνει αρρώστια και ύβρι. Αρρώστια επειδή δεν είναι καθαρό νερό ούτε γη, παρά αποτελεί μείγμα και των δύο και δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο. Επομένως το όνειρο εύλογα προλέγει κακή ανάμειξη των υγρών του σώματος, δηλαδή αρρώστια. Προλέγει και ύβρι επειδή λερώνει, καθώς επίσης και κίναιδο, επειδή είναι υγρή και χαλαρή. Όμως είναι καλή για όσους ασκούν το επάγγελμα τους με τη λάσπη.

Όνειρα που αρχίζουν από:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM