Αλφαβητική Αναζήτηση ονείρων:

A  B  C D  E  Z  H  TH I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

Ο πολύτιμος λίθος στο όνειρο, έχει παρόμοια σημασία με το κόσμημα. Συχνά περιγράφει σαφείς σκέψεις που επικεντρώνονται στην επιτυχία της ζωής και τη σταθερή στάση απέναντι στους ανθρώπους του περιβάλλοντός μας. Ο ακατέργαστος πολύτιμος λίθος, επισημαίνει τις θετικές αξίες όπως η αυτοπεποίθηση, ο αυτοέλεγχος και τα ελεγχόμενα συναισθήματα.

Εάν το όνειρο μας δίνει και την εξέλιξη του κοσμήματος, αυτό είναι εξαιρετικά ευνοϊκό. Ωστόσο, εάν στο όνειρο χάνει κάποιος ένα διαμάντι ή ένα κόσμημα, αυτό δείχνει την απώλεια ενός σημαντικού πράγματος στη ζωή.
Τα όνειρα με κατεργασμένα διαμάντια συσχετίζονται συχνά με προσωπικές σχέσεις. Οι πολλές οπτικές των πολύτιμων λίθων μπορεί να υποδηλώνουν την ανάγκη να εξετάσουμε ένα πρόβλημα σχέσης από πολλές οπτικές γωνίες, ή μάλλον να εξετάσουμε τις μεμονωμένες πτυχές της σχέσης.

Τα μηνύματα που βλέπει ο ονειροκρίτης στο όνειρο με πολύτιμο λίθο είναι και τα ακόλουθα:

 • Αν είδατε κατεργασμένο γυαλιστερό διαμάντι, σημαίνει ηρεμία και ένα ευτυχισμένο, λαμπρό μέλλον.
 • Ακατέργαστο διαμάντι, δείχνει ότι είστε φειδωλοί και όχι απερίσκεπτοι με τα έξοδά σας, επειδή η έλλειψη χρημάτων σας φοβίζει.
 • Αν το διαμάντι αφαιρέθηκε από νεκρό, προμηνύει ότι το περιβάλλον σας θα διαπιστώσει την αναξιοπιστία σας.
 • Αν φοράτε διαμάντι, προμηνύει υπέρτατη ευτυχία.
 • Αν σας δωρίσανε διαμάντι, δείχνει πίστη και ευγενή φιλία.
 • Η κατοχή διαμαντιών, είναι πολύ καλό όνειρο. Προμηνύει μεγάλες τιμές και προοπτική υψηλής κοινωνικής καταξίωσης.
 • Αν στο όνειρο τρώγατε διαμάντια, επιτυχία και ευημερία σας περιμένουν στη ζωή.
 • Αν νεαρή γυναίκα δει ότι παίρνει δώρο από τον αγαπημένο της διαμάντι, θα κάνει υπερήφανους τους συγγενείς της με την επιτυχία της σε κάποιον τομέα. Αν όμως χάσει τα διαμάντια και δεν τα ξαναβρεί, αυτό είναι ένα πολύ αρνητικό μήνυμα. Θα βιώσει ντροπή, φτώχεια και ίσως εμπειρία θανάτου.
 • Γεμάτη ζωτικότητα γυναίκα που θα δει στο όνειρό της διαμάντια, να περιμένει μια μεγάλη περίοδο ευτυχισμένων στιγμών, με πολύτιμα δώρα, πριν μπει κάποιος τυχοδιώκτης στη ζωή της.

  Ο Αρτεμίδωρος ο Ονειροκριτικός (2ος αι. μ.Χ.) γράφει σχετικά με την ερμηνεία ονείρου με κοσμήματα και πολύτιμους λίθους:
  Τα περιδέραια, οι αλυσίδες, τα σκουλαρίκια, οι πολύτιμοι λίθοι και κάθε γυναικείο στολίδι πού φοριέται γύρω από το λαιμό είναι καλό για τις γυναίκες, γιατί για τις ανύπαντρες προλέγει γάμο και για τις άτεκνες παιδιά, ενώ για όσες έχουν και τα δυο, πολλά αποκτήματα και περιουσία, επειδή όπως ακριβώς οι γυναίκες στολίζονται από αυτά, έτσι στολίζονται και από τον άντρα τους, τα παιδιά τους και τον πλούτο (γιατί από τη φύση τους αγαπούν τον πλούτο και τα στολίδια), κι επιπλέον αυτά τυλίγονται γύρω από το λαιμό τους, όπως ακριβώς και ό άντρας και τα παιδιά. Όμως για έναν άντρα σημαίνουν δολοπλοκίες, ενέδρες και πολύ μπλεγμένες καταστάσεις, όχι λόγω του υλικού τους αλλά λόγω του σχήματος και της κατασκευής τους. Γιατί ο χρυσός δεν είναι, όπως έλεγαν μερικοί, δυσοίωνος λόγω του υλικού του, παρά ολότελα αντίθετα, ευοίωνος, όπως πολλές φορές παρατήρησα, όμως όχι ο υπερβολικός ούτε ο πολύς ούτε ο ασυνήθιστος ως προς το σχέδιο, όπως τα περιδέραια στους άντρες, ούτε ο ανώτερος της κοινωνικής θέσης, όπως οι στέφανοι και τα μεγάλα σκεύη και τα πολλά νομίσματα για τους φτωχούς, μια και όταν ονειρευτεί κάποιος κάτι τέτοιο ο χρυσός καταλήγει δυσοίωνος όχι λόγω της ύλης αλλά λόγω τού είδους της κατασκευής. Αν σε μια γυναίκα χαθούν ή σπάσουν ή λυθούν τα στολίδια του λαιμού, σημαίνουν απώλεια των όσων ανέφερα πρωτύτερα. Αν σε έναν άντρα συμβεί το ίδιο με τα στολίδια του χεριού, δηλώνει όχι μόνο ότι θα χάσει αυτούς που εμπιστεύεται στο σπιτικό του, κι εννοώ τη γυναίκα ή τον οικονόμο του, αλλά και φθορά της περιουσίας του. Για κάποιον πού οι άλλοι τον εμπιστεύονται σημαίνει ότι δεν θα τον εμπιστεύονται πλέον, γιατί σε τέτοιους ανθρώπους δεν χρειάζονται πιά δαχτυλίδια. Σε πολλούς ένα τέτοιο όνειρο προείπε και απώλεια των ματιών τους, επειδή τα μάτια έχουν κάποια σχέση με τα δαχτυλίδια μια και η λέξη "ψήφος" σημαίνει την κόρη του ματιού και την πέτρα του δαχτυλιδιού.

Όνειρα που αρχίζουν από:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM