Αλφαβητική Αναζήτηση ονείρων:

A  B  C D  E  Z  H  TH I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

Εάν το όνειρο αφορά ειδικά σε εξετάσεις στην εκπαίδευση, συνήθως συνδέεται με την αυτοκριτική και την επιθυμία του ατόμου για καλές επιδόσεις. Ίσως, το άτομο που ονειρεύεται ότι εξετάζεται, να επιτρέπει σε άλλους να θέτουν τα ηθικά πρότυπα και το επίπεδο των απαιτήσεων στη ζωής του. Συνήθως οι εξετάσεις στο όνειρο, αφορούν σε παρελθούσες εμπειρίες.

Τέτοια όνειρα προκαλούνται συνήθως από την πίεση του περιβάλλοντος και την αίσθηση ότι κάποιος ή κάποιοι, άνθρωποι ή καταστάσεις, ελέγχουν τη ζωή μας.

Σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, τα πιθανά μηνύματα ενός ονείρου με εξετάσεις είναι τα ακόλουθα:

  • Ένα όνειρο με εμπόδιο που πρέπει να περάσετε, προμηνύει επικείμενες επαγγελματικές δυσκολίες,
  • Αν δίνετε εξετάσεις, σημαίνει πως θα πρέπει να λάβετε μια σωστή απόφαση. Επίσης μπορεί να προμηνύει επαγγελματικά προβλήματα και οικονομική στενότητα.
  • Αν διαπιστώνετε ότι η εξέταση είναι πολύ δύσκολη, δείχνει ότι υπάρχουν επιχειρηματικές  ανησυχίες.
  • Αν στις εξετάσεις μπορέσατε να απαντήσετε στις περισσότερες ερωτήσεις, μια απροσδόκητη τύχη σας περιμένει.

Πρέπει να έχουμε επίσης υπόψη ότι στα όνειρα δεν υπάρχει αντικειμενική εκτίμηση του μεγέθους ενός μεταφυσικού μηνύματος. Δηλαδή, το μικρό, το μεγάλο, το πολύ ή το λίγο, το σύντομα ή το αργότερα, είναι υποκειμενικό και έχει σχέση με την ψυχολογία του κάθε ανθρώπου. Μπορεί να είναι κάτι μικρό, αλλά για κάποιον να έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από ότι σε κάποιον άλλον. Μπορεί να είναι κάτι μικρό και άμεσο, ή κάτι μεγάλο που θα έρθει αργότερα. Μπορεί να είναι κάτι ασήμαντο, αλλά αυτός που το ονειρεύεται να το εκλαμβάνει σαν κάτι πολύ σημαντικό.

Όνειρα που αρχίζουν από:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM