Αλφαβητική Αναζήτηση ονείρων:

A  B  C D  E  Z  H  TH I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

Το γυμνό στο όνειρο έχει να κάνει με την ίδια την εικόνα μας.

Δείχνει την επιθυμία μας να γίνουμε αποδεκτοί όπως είμαστε χωρίς προσχήματα. Mπορεί επίσης να δείχνει την ανάγκη μας για περισσότερη ειλικρίνεια. Πολλές φορές επίσης, δείχνει το φόβο μας να εκτεθούμε δημόσια. Κάποιες φορές συμβολίζει τις σεξουαλικές ανάγκες, που κάποιος μπορεί να ντρέπεται να εκφράσει. Αν στο όνειρο γυρίζει κάποιος γυμνός σε ένα δρόμο και παρατηρείται από άλλους ανθρώπους, ίσως θεωρεί ότι διαθέτει κάτι που αξίζει να δείξει δημόσια. Εάν είναι μόνος στο δρόμο γυμνός, μπορεί να έχει απλώς την επιθυμία να εκφραστεί ελεύθερα ή να θέλει να βιώσει συνειδητά τις αδυναμίες του.

Τα όνειρα με γυμνό μπορεί επίσης να έχουν πρακτικές αφορμές. Ένα όνειρο στο οποίο τρέχει κάποιος γυμνός στο αεροδρόμιο, μπορεί να είναι μήνυμα για να ελέγξει ξανά τις αποσκευές του, ή να δείχνει ανασφάλεια ότι δεν προετοιμάστηκε σωστά.

Πάντα βέβαια ισχύσει ότι δεν υπάρχει αντικειμενική εκτίμηση του μεγέθους ενός μεταφυσικού μηνύματος του ονείρου. Δηλαδή, το μικρό, το μεγάλο, το πολύ ή το λίγο, το σύντομα ή το αργότερα, είναι υποκειμενικό και έχει σχέση με την ψυχολογία του κάθε ανθρώπου. Μπορεί να είναι κάτι μικρό, αλλά για κάποιον να έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από ότι σε κάποιον άλλον. Μπορεί να είναι κάτι μικρό και άμεσο, ή κάτι μεγάλο που θα έρθει αργότερα. Μπορεί να είναι κάτι ασήμαντο, αλλά αυτός που το ονειρεύεται να το εκλαμβάνει σαν κάτι πολύ σημαντικό.

Αναλυτικά τα μηνύματα που μπορεί να έχει ένα τέτοιο όνειρο:

  • Εάν στο όνειρο γδύνεστε για να κάνετε ένα μπάνιο, προμηνύει ίσως κάποιο μικροατύχημα κατά τη διάρκεια του μπάνιου.
  • Αν κολυμπάτε γυμνοί σε ένα ποτάμι και είστε μέχρι το λαιμό στο νερό, θα αντιπαρατεθείτε με ένα υψηλό πρόσωπο που είναι ανάλογος με το μέγεθος του ποταμού. Αν διασχίσατε το ποτάμι, σημαίνει ότι θα ξεπεράσατε το πρόβλημα μαζί του. Αν δεν το διασχίσατε, θα συμβεί ακριβώς το αντίθετο.
  •  Αν κολυμπούσατε γυμνοί στη θάλασσα και τη διασχίσατε, κάποιο αίτημά σας από το κράτος θα εγκριθεί. Αν δεν την διασχίσατε, θα απορριφθεί.
  •  Γενικά το κολύμπι γυμνός, δείχνει ότι είστε μέλος μια ευτυχισμένης παρέας.
  •  Το γδύσιμο στον ύπνο, δείχνει επιθυμία για ελευθερία και ανεξαρτησία.
  •  Αν μια γυναίκα δει τον εαυτό της γυμνό στους τέσσερις τοίχους, θα απατήσει τον σύντροφό της, αλλά θα αποκαλυφθεί.
  •  Αν δείτε γυμνούς ανθρώπους, ξένοι άνθρωποι θα σας δημιουργήσουν προβλήματα με την συμπεριφορά τους.
  •  Αν περπατάτε γυμνοί, φροντίστε να μην συμπεριφέρεστε ξεδιάντροπα για να αποφύγετε στη ζωή μια μεγάλη ντροπή. Μπορεί επίσης να προμηνύει μεγάλες απώλειες.
  •  Αν περπατάτε γυμνοί στο δρόμο, αποκαλύπτει αίσθημα κατωτερότητας, το οποίο προκαλείται από την μη επίτευξη επαγγελματικών ή κοινωνικών στόχων.
  • Αν είδατε γυμνά παιδιά, δείχνει ότι θέλετε να απαλλαγείτε από ενοχές και να καθαρίσετε τη συνείδησή σας. Επίσης μπορεί να σημαίνει τη γέννηση παιδιού.

Όνειρα που αρχίζουν από:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM