Αλφαβητική Αναζήτηση ονείρων:

A  B  C D  E  Z  H  TH I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

Πολλές φορές στα όνειρά μας καθόμαστε και πάλι σε σχολικό θρανίο. Άλλες φορές μόνοι μας, πολλές φορές με τους παλιούς συμμαθητές μας, αλλά και ως ενήλικες με διάφορους ανθρώπους που γνωρίσαμε στα διάφορα στάδια της ζωής μας. Και πάλι πρέπει να λύσουμε προβλήματα και να απαντήσουμε σε ερωτήσεις των δασκάλων, όπως τότε.

Στη θέση του δασκάλου, μπορεί να είναι ένας αυστηρός δάσκαλος από τα παλιά, το αφεντικό μας τώρα, κάποιος συνομήλικός μας, ή κάποιος άγνωστος μεσήλικας άνθρωπος. Το θέμα είναι ότι πρέπει να απαντήσουμε σε κάποια ερώτηση, ή να βρούμε τη λύση σε κάποιο πρόβλημα που μας τίθεται. Δηλαδή, είμαστε πάλι μπροστά στη λύση ενός προβλήματος.

Το σχολείο στο όνειρο, είναι μια απεικόνιση της σύγχρονης ζωής μας. Είναι ο συμβολισμός των καθημερινών προβλημάτων που καλούμαστε να λύσουμε. Συμβολίζει το σχολείο της ζωής.
Η ερώτηση στην οποία καλούμαστε να απαντήσουμε, στο όνειρο, είναι ζωτικής σημασίας και τίθεται στην ουσία από την ίδια μας τη μοίρα.
Σ’ αυτό το όνειρο, απεικονίζεται η συνολική μας προσωπικότητα. Εμείς είμαστε ο δάσκαλος, εμείς ο ερωτώμενος μαθητής, εμείς και οι συμμαθητές του. Αυτό το όνειρο σηματοδοτεί νέες δοκιμασίες στη ζωή. Νέα προβλήματα τα οποία θα κληθείτε να λύσετε.

Ας δούμε μερικούς συμβολισμούς και μηνύματα ενός τέτοιου ονείρου.

  • Αν είδατε σχολείο, σημαίνει ότι πρέπει να προσέξετε να μην επαναλάβετε κάποιο λάθος του παρελθόντος. Πρέπει να είστε επιμελείς και πρέπει επίσης, να σας έχουν γίνει μάθημα τα λάθη του παρελθόντος
  • Αν επισκεφτήκατε το δικό σας σχολείο, δυσαρέσκεια και αποθάρρυνση επισκιάζουν το παρόν σας.
  • Αν είστε ένας νέος μαθητής, οι ανησυχίες, οι αποτυχίες και τα προβλήματα της καθημερινότητας, θα σας κάνουν να νοσταλγείτε τις χαρές των περασμένων χρόνων.
  • Αν είδατε ότι κάθεστε στο θρανίο όντας ενήλικας, είναι ένα σημάδι ότι πρέπει να επανεξετάσετε τις παιδικές και εφηβικές σας αντιλήψεις. Είναι επίσης μια ένδειξη ότι στη ζωή είμαστε πάντα μαθητές.
  • Αν είδατε ότι δεν μπορείτε να λύσετε τα προβλήματα που σας βάζει ο δάσκαλος, σημαίνει ότι θα ασχοληθείτε με κάτι που δεν αντιλαμβάνεστε, που δεν γνωρίζετε.
  • Καλό όνειρο είναι, αν είδατε ένα σχολείο με πολλά παιδιά. Είναι προμήνυμα ευημερίας και ευτυχίας.

Να μην ξεχνάμε επίσης,  ότι στα όνειρα δεν υπάρχει αντικειμενική εκτίμηση του μεγέθους ενός μεταφυσικού μηνύματος. Δηλαδή, το μικρό, το μεγάλο, το πολύ ή το λίγο, το σύντομα ή το αργότερα, είναι υποκειμενικό και έχει σχέση με την ψυχολογία του κάθε ανθρώπου. Μπορεί να είναι κάτι μικρό, αλλά για κάποιον να έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από ότι σε κάποιον άλλον. Μπορεί να είναι κάτι μικρό και άμεσο, ή κάτι μεγάλο που θα έρθει αργότερα. Μπορεί να είναι κάτι ασήμαντο, αλλά αυτός που το ονειρεύεται να το εκλαμβάνει σαν κάτι πολύ σημαντικό.

Όνειρα που αρχίζουν από:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM