Αλφαβητική Αναζήτηση ονείρων:

A  B  C D  E  Z  H  TH I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

Το πλοίο στο όνειρο αντιπροσωπεύει τα επαγγελματικά και τα οικονομικά μας γενικότερα. 
Το χειρότερο μήνυμα με πλοίο στα όνειρα, είναι αν το δείτε στη στεριά, ή να καίγεται, επειδή αυτό σημαίνει οικονομική καταστροφή. Πλοίο σε ήρεμες θάλασσες, σημαίνει επαγγελματικά σε καλό δρόμο και καλή οικονομική κατάσταση.

  • Οι φουρτούνες και τα κακοτράχαλα λιμάνια προειδοποιούν για προβλήματα και οικονομικές απώλειες.
  • Ξεκινάτε νέο ταξίδι με πλοίο, σημαίνει και νέο ξεκίνημα στον επαγγελματικό σας τομέα που θα αποφασίσετε.
  • Είστε σε πλοίο που δεν ταξιδεύει αλλά παραμένει δεμένο στο λιμάνι, ή είναι αγκυροβολημένο, προειδοποιεί για καθυστερήσεις και μικροπροβλήματα στα επαγγελματικά σας. 
  • Πλοίο που φεύγει και δεν προλάβατε να επιβιβαστείτε, σημαίνει χαμένες ευκαιρίες στα επαγγελματικά σας.
  • Πλοίο που στο όνειρο καταφτάνει στο λιμάνι, προμηνύει επιτυχία στα επαγγελματικά σας σχέδια.

Ο Αρτεμίδωρος ο ονειροκριτικός (2ος αι. μ.Χ.), δίνει τις εξής ερμηνείες στα όνειρα με πλοίο:
Να ονειρεύεσαι ότι βρίσκεσαι στη θάλασσα και ότι ταξιδεύεις ούρια είναι για όλους καλό, άλλα το να πέσεις σε κακοκαιρία σημαίνει στεναχώριες και κινδύνους.
Να ναυαγήσει το καράβι είτε αναποδογυρίζοντας είτε προσκρούοντας σε βράχια, βλάπτει όλους εκτός από όσους είναι αιχμάλωτοι κάποιων με τη βία, και τους δούλους, γιατί αυτούς τους απαλλάσσει από τους δεσμοφύλακές τους, μια και το πλοίο μοιάζει με εκείνους που τους κρατούν περιορισμένους.
Είναι πάντοτε καλύτερο να ταξιδεύει κανείς σε μεγάλο πλοίο που κουβαλάει στερεά φορτία, επειδή τα μικρά πλοία, κι αν ακόμα το ταξίδι πάει καλά, δεν εξασφαλίζουν τα μεταφερόμενα αγαθά. Επιπλέον συμβαίνει και το έξης: Να ταξιδεύει κανείς δια θαλάσσης και να πηγαίνει το ταξίδι του καλά είναι περισσότερο ευοίωνο από το να ταξιδεύει στην ξηρά, γιατί να ονειρεύεται κανείς ότι κάνει χερσαίο ταξίδι σημαίνει ότι τα εμπορεύματα θα φτάσουν αργότερα, δυσκολότερα και μετά βίας. Αλλά είναι χειρότερο να πέσει κανείς σε κακοκαιρία ταξιδεύοντας στη θάλασσα παρά στην ξηρά.
Να μη μπορείς να ξεκινήσεις το ταξίδι ενώ το έχεις αποφασίσει η να σε συγκρατούν κάποιοι με τη βία σημαίνει προσκόμματα και καθυστερήσεις των όσων επιχειρείς. Παρομοίως, το να ταξιδεύεις δια ξηράς και να γίνονται εμπόδια δέντρα η πέτρες σημαίνει καθυστερήσεις και κωλύματα. Να δεις από τη γη καράβια να πλέουν στη θάλασσα και να πηγαίνουν καλά είναι καλό για όλους και δηλώνει ταξίδι και για τους ξενιτεμένους επιστροφή, και πολλές φορές προείπε και μαντάτα υπερπόντια.
Τα καράβια που αποπλέουν κάνουν τα καλά να καθυστερήσουν γιατί μόλις αρχίζουν το ταξίδι τους, ενώ όταν καταπλέουν και προσορμίζονται τα επιταχύνουν γιατί έφτασαν στο τέλος του ταξιδιού τους.

Τα λιμάνια και όλοι οι όρμοι σημαίνουν πάντα φίλους και ευεργέτες, ενώ οι σκόπελοι και ύφαλοι αυτούς που έχουμε φίλους από ανάγκη και όχι από δική μας επιλογή, και που ούτε οι ίδιοι μας ευεργετούν επειδή το θέλουν.
Οι άγκυρες σημαίνουν την αναγκαιότητα και την ασφάλεια των εγχειρημάτων, και εμποδίζουν τον ξενιτεμό, γιατί πάντα μπαίνουν προκειμένου να συγκρατήσουν τα πλοία.
Τα σχοινιά τής πρύμνης και τα παλαμάρια είναι όλα σύμβολα δανείων, εργολαβιών, συμφωνιών και καθυστέρησης.
Το κατάρτι του καραβιού σημαίνει τον αφέντη (του πλοίου ή του σπιτιού], η πλώρη τον πρωρέα, το άκρο τής πρύμνης τον κυβερνήτη, (τα πηδάλια το ταξίδι ή τα παιδιά του πλοιοκτήτη, η καρίνα το κεφάλαιο του πλοίου), τα άρμενα τους ναύτες και η κεραία τον επόπτη των κωπηλατών. Αν λοιπόν το καράβι προσορμίζεται και καταστραφεί κάποιο μέρος του πλοίου, είναι φυσικό να χαθεί ο αντίστοιχος άνθρωπος. Αν το καράβι πλέει στα ανοιχτά, φανερώνει ότι σε εκείνο ακριβώς το μέρος θα υπάρξει ασυνήθιστος κίνδυνος καθώς το πλοίο θα πέσει σε βίαιη κακοκαιρία.
Από όποιο σημείο πέσει στο πλοίο κεραυνός, από εκεί προμηνύει ότι θα ενσκήψει και η κακοκαιρία.
Γνωρίζω και κάποιον πλοιοκτήτη που ονειρεύτηκε ότι έχασε τα ειδώλια των θεών που υπήρχαν στο πλοίο, και ενώ φοβόταν πολύ και πίστευε ότι το όνειρο σήμαινε καταστροφή, ολότελα αντίθετα του βγήκε σε καλό, γιατί κέρδισε πολλά και ξεπλήρωσε τα χρέη του στους δανειστές που είχαν το πλοίο σε υποθήκη, και του συνέβη να μην υπάρχουν πιά άλλοι που να έχουν δικαιώματα πάνω στο πλοίο.

Είναι πάντα καλό να δει κανείς τη θάλασσα να μελανιάζει και να κυματίζει ήρεμα, γιατί προλέγει μεγάλη δραστηριότητα. Η γαλήνη προλέγει ανεργία λόγω τής ακινησίας, και η τρικυμία ταραχές και ζημίες, επειδή προκαλεί ακριβώς αυτά.

Όνειρα που αρχίζουν από:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM