Αλφαβητική Αναζήτηση ονείρων:

A  B  C D  E  Z  H  TH I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

Η χελώνα υποχωρεί με τον παραμικρό κίνδυνο και μπαίνει στο κέλυφός της. Ως εκ τούτου, στο όνειρο, είναι σύμβολο της ανασφάλειας, της συγκράτησης και της ευαισθησίας του ατόμου που την ονειρεύεται. Επισημαίνει επίσης τα προβλήματα επικοινωνίας. Συμβολίζει την προστατευτική θωράκιση που βάζουμε γύρω από τον εαυτό μας, για να τον προστατέψουμε από... εχθρούς.

Ως ονειρικό σύμβολο προτρέπει για συγκράτηση, διότι τότε τίποτα δεν μπορεί να μας συμβεί. Επιπλέον, η χελώνα είναι σύμβολο μακροζωίας και υγείας.

Παραδοσιακά, η χελώνα είναι πολύ καλό όνειρο.

  • Στα επαγγελματικά, προμηνύει άνοδο, στα κοινωνικά καταξίωση και στα συναισθηματικά επιτυχίες.
    Οι ανύπαντροι θα παντρευτούν και οι παντρεμένοι θα ευτυχίσουν οικογενειακά.
  • Προμηνύει επίσης μακροζωία και υγεία.

Πρέπει να έχουμε επίσης υπόψη ότι στα όνειρα δεν υπάρχει αντικειμενική εκτίμηση του μεγέθους ενός μεταφυσικού μηνύματος. Δηλαδή, το μικρό, το μεγάλο, το πολύ ή το λίγο, το σύντομα ή το αργότερα, είναι υποκειμενικό και έχει σχέση με την ψυχολογία του κάθε ανθρώπου. Μπορεί να είναι κάτι μικρό, αλλά για κάποιον να έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από ότι σε κάποιον άλλον. Μπορεί να είναι κάτι μικρό και άμεσο, ή κάτι μεγάλο που θα έρθει αργότερα. Μπορεί να είναι κάτι ασήμαντο, αλλά αυτός που το ονειρεύεται να το εκλαμβάνει σαν κάτι πολύ σημαντικό.

Όνειρα που αρχίζουν από:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM