Αλφαβητική Αναζήτηση ονείρων:

A  B  C D  E  Z  H  TH I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

Οι μέλισσες στο όνειρο έχουν ως επί το πλείστον θετική ερμηνεία. Αντιπροσωπεύουν ιδιότητες που εκτιμούν οι άνθρωποι, όπως σκληρή δουλειά, επιμονή, αίσθηση συλλογικότητας και αγάπη για την τάξη. Σύμφωνα με παλιές πηγές, προμηνύουν τύχη και επιτυχία ως ανταμοιβή για σκληρή δουλειά. 

Ως ονειρικό σύμβολο οι μέλισσες μπορεί να είναι αρκετά αμφίσημο. Εάν οι μέλισσες και οι κυψέλες στο όνειρο είναι σε καλή κατάσταση, αυτό σημαίνει ότι ο ονειρευόμενος αισθάνεται άνετα στο περιβάλλον του. Αντίθετα, εάν οι μέλισσες είναι επιθετικές και οι κυψέλες κατεστραμμένες, προμηνύονται εντάσεις στο κοινωνικό του περιβάλλον. Δείχνει ότι ο ονειρευόμενος έχει δυσκολίες να ενταχθεί στην κοινωνία και του είναι δυσάρεστη η ομαδική εργασία.

Οι αρχαίοι πίστευαν ότι αν ένα κορίτσι τσιμπήθηκε από μέλισσα στο όνειρο, θα τη χτυπήσει το βέλος του έρωτα στη ζωή. Για όλους τους άλλους, το τσίμπημα της μέλισσας είναι συνώνυμο με μια ριζική αλλαγή στη ζωή. Το τσίμπημα μιας μέλισσας λέγεται ότι υπόσχεται μια νέα γνωριμία ή ερωτική σχέση.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, το όνειρο με μέλισσες μπορεί να έχει και τις παρακάτω ερμηνείες:

 • Βουητό μελισσών στο όνειρο, σημαίνει ότι θα χρειαστούμε γερά νεύρα για να αντιμετωπίσουμε την κοινωνία.
 • Γενικά, να βλέπεις όνειρο με μέλισσες είναι καλός οιωνός (αυτό δεν ισχύσει για τη σφήκα). Δείχνει κέρδος, τιμές, αξιοπρέπεια, επιτυχία στα επαγγελματικά ή στα ερωτικά και καλή συγκομιδή.
 • Αν στο όνειρο παρακολουθούσατε τη συλλογή μελιού, προμηνύεται θετική έκβαση στα ερωτικά.
 • Το τσίμπημα της μέλισσας στο όνειρο, προμηνύει μεγάλες αλλαγές, όπως γάμο, δουλειά ή αλλαγή κατοικίας.
 • Αν σκοτώσατε μέλισσα στο όνειρο, προμηνύονται απώλειες.
 • Εάν ένα σμήνος μελισσών επιτίθεται στον ονειρευόμενο, είναι ένδειξη ότι πρόκειται να δημιουργήσει μια κατάσταση που μπορεί να του ξεφύγει.
 • Εάν το σμήνος δεν είναι επιθετικό, θα είναι σε θέση να απολαύσει πολλές μικρές χαρές στη ζωή.
 • Εάν στο όνειρο, οι μέλισσες κάθονται στο κεφάλι, θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός στη ζωή.
 • Εάν το όνειρο αφορά στη βασίλισσα, τότε δείχνει την ανάγκη του ονειρευόμενου να αισθανθεί, κατά κάποιον τρόπο, ανωτερότητα. Πιθανώς να χρειάζεται τη συνδρομή άλλων, για να πετύχει το στόχο του.
 • Αν είδατε μέλισσα σε μεγάλα κόκκινα λουλούδια, συμβολίζει την έναρξη μιας ευτυχισμένης εποχής στην οποία σχεδόν όλα θα πετύχουν, τόσο στα επαγγελματικά όσο και στα οικογενειακά.

  Ο Αρτεμίδωρος ο ονειροκριτικός (2ος αι. μ.Χ.), δίνε τις παρακάτω ερμηνείες στα όνειρα με μέλισσες,:
  Οι μέλισσες είναι καλές για τους γεωργούς και για όσους η δουλειά τους σχετίζεται με αυτές. Για τους υπολοίπους σημαίνουν ταραχές λόγω του βόμβου, τραύματα λόγω του κεντριού και αρρώστια λόγω του μελιού και του κεριού. Όταν καθίσουν στο κεφάλι του ονειρευόμενου είναι ευοίωνες για τους στρατηγούς και τους άρχοντες, ενώ για τους άλλους είναι δυσοίωνες, και ως επί το πλείστον σημαίνουν ότι αυτός που τις είδε θα θανατωθεί από όχλο η στρατό, γιατί μοιάζουν με όχλο η στρατό επειδή υπακούν τον αρχηγό τους, και φέρνουν θάνατο επειδή κάθονται πάνω σε πτώματα. Για όλους έκτος από τους γεωργούς είναι καλό να αιχμαλωτίζουν μέλισσες, όπως επίσης και να τις σκοτώνουν.
  Οι σφήκες είναι κακές για όλους, γιατί σημαίνουν ότι θα πέσει κάποιος σε κακούς ανθρώπους.

Όνειρα που αρχίζουν από:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM