Αλφαβητική Αναζήτηση ονείρων:

A  B  C D  E  Z  H  TH I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

Είναι σύμβολο των συναισθημάτων και της διάθεσης του ονειρευόμενου στη ζωή. Ένας καθαρός μπλε ουρανός μπορεί να προμηνύει ευχάριστες στιγμές χωρίς εμπόδια. Μπορεί επίσης να προβλέπει ότι η λύση σε ένα οξύ πρόβλημα, ή η εύρεση κλεμμένου αντικειμένου θα είναι σύντομη. Μπορεί επίσης να σημαίνει ότι θα πραγματοποιηθεί ένα προγραμματισμένο ταξίδι.

  • Ο πολύχρωμος ουρανός συνδέεται συχνά με ρομαντισμό. Μπορεί να συμβολίζει μια σχέση ή να προειδοποιεί για ένα ραντεβού.
  • Nα πετάς στο γαλάζιο ουρανό δείχνει ότι νιώθεις ελεύθερος και ανεξέλεγκτος και ότι μπορείς να εμπιστευτείς τη δική σου δύναμη.
  • Εάν πετούσες σε έναν ονειρικό ουρανό, προσπάθησε να καταλάβεις γιατί. Για παράδειγμα, ήθελες ίσως να δεις από ψηλά ένα πρόβλημα που σε απασχολεί.
  • Ένας συννεφιασμένος ουρανός μπορεί να προμηνύει ταραχώδεις στιγμές. Ο πολύ πυκνά συννεφιασμένος και ζοφερός ουρανός, υποδηλώνει κατάθλιψη στη συνειδητή ζωή, η οποία θα μπορούσε να οφείλεται στην έλλειψη επιτυχιών.

Σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, τα όνειρα με ουρανό μπορεί να σημαίνουν και τα εξής:

  • Αν είδατε καθαρό, μπλέ ουρανό, είναι προμήνυμα καλοτυχίας, χαράς, επαγγελματικών επιτυχιών, βραβείων και ταξιδιών με καλή παρέα.
  • Ουρανός με αστέρια, συμβολίζει το κέρδος και την εκπλήρωση επιθυμιών.
  • Κόκκινος ουρανός, προμηνύει διαμάχες. Επίσης αναμένεται δημόσια αναταραχή και εξεγέρσεις.
  • Νεφελώδης ουρανός, είναι σύμβολο αστάθειας, θλίψης, ανησυχίας, εμποδίων και γενικότερα προβλημάτων.

Σύμφωνα με τον Αρετμίδωρο τον ονειροκρητικό (2ος αι. μ.Χ.):
Όταν ονειρευτεί κανείς ουρανό καθαρό και φωτεινό είναι καλό για όλους, και ιδιαίτερα για όσους αναζητούν χαμένα πράγματα και γι' αυτούς πού θέλουν να ταξιδέψουν. Γιατί όλα γίνονται ευκολότερα κάτω από έναν καθαρό ουρανό. Όμως ό σκοτεινός ή ζοφερός ή συννεφιασμένος ουρανός σημαίνει όχι μόνο ανεργία αλλά και λύπη.
Σε ό,τι υλικό μετατραπεί, είναι ευοίωνος για όσους εργάζονται μ' αυτό το υλικό, ενώ για τους υπόλοιπους έχει παρατηρηθεί ότι είναι δυσοίωνος. Κι αν γίνει χαμηλός, είναι ευοίωνος μόνο για τούς μάντεις και όσους παρατηρούν τα ουράνια φαινόμενα, ενώ για τους υπόλοιπους χαμηλώνει το βιοτικό τους επίπεδο.

Όνειρα που αρχίζουν από:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

 

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.