Αλφαβητική Αναζήτηση ονείρων:

A  B  C D  E  Z  H  TH I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

Ο χορός ήταν πάντα σύμβολο απελευθέρωσης. Όταν κάποιος χορεύει στο όνειρό του, απεικονίζεται η χαρά και η αίσθησή του ότι είναι ένα με το περιβάλλον. Ο χορός υποδηλώνει έτσι εσωτερική αρμονία ή αυθόρμητα συναισθήματα. Είναι πιθανό επίσης, ο χορός να εκφράζει την προσέγγιση και την επιθυμία, ειδικά σεξουαλικής φύσης, για ένα άλλο άτομο (ειδικά στο τανγκό), το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια φευγαλέα περιπέτεια.

Αναλυτικότερα, για τα όνειρα με χορό, ο ονειροκρίτης δίνει τις παρακάτω ερμηνείες:

 • Αν στο όνειρο χορεύει κάποιος μόνος του, αναφέρεται στο πρόβλημα της εσωτερικής του αντιπαλότητας
 • Χορός με σύντροφο, έχει καθαρά σεξουαλικά μηνύματα και ερμηνεύεται ως εξής:
  - Αν το όνειρο άφησε θετική αίσθηση, αναμένεται χαρά, καλά νέα από έναν μακρινό φίλο ή ένα απροσδόκητο δώρο χρημάτων.
  - Αν, αντίθετα, η αίσθηση ήταν αρνητική, προμηνύεται ζήλια, θλίψη και δυσφορία
 • Το να  οδηγήθηκε κάποιος στο χορό, θα πρέπει να υποταχθεί σε κάτι, είτε θέλει είτε όχι.
 • Αν είδατε τον εαυτό σας να χορεύει, σημαίνει ότι σε δίλημμα που θα τεθεί στη ζωή, μεταξύ δυο ατόμων, θα κάνετε τη λάθος επιλογή. Μπορεί όμως να σημαίνει ότι θα σας χαμογελάσει μια απροσδόκητη τύχη, ή ακόμα ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί ένα μακροχρόνιο και αγαπημένο σχέδιο.
 • Χορός σε γάμο, προμηνύει θλίψη.
 • Για τον άντρα, αν δει ότι χορεύει μόνος του στο όνειρο, δηλώνει ότι έχει έντονη ανάγκη για σεξουαλική περιπέτεια, ή ότι έχει την ανάγκη της προσοχής συγκεκριμένου ατόμου.
 • Χορός ζευγαριού, ανάλογα με το ποιος ηγείται του χορού, οδηγεί επίσης στην υπάρχουσα ή μελλοντική συνεργασία,
 • Αν είδατε άλλους να χορεύουν, να περιμένετε νέα για την ευτυχία ενός φίλου.
 • Αν είδατε ηλικιωμένους να χορεύουν, προμηνύει καλές επιχειρηματικές προοπτικές,
 • Για νέους, ο χορός στο όνειρο υπόσχεται λίγες υποχρεώσεις και πολλή διασκέδαση.
 • Όταν ένα παντρεμένο άτομο βλέπει μια ομάδα παιδιών να χορεύουν χαρούμενα, αυτό σημαίνει υπέροχα, υπάκουα, φωτεινά παιδιά και ένα ευτυχισμένο σπιτικό.
 • Μια γυναίκα που ονειρεύεται ότι χορεύει πηδώντας ενώ ο σύντροφός της κινείται αργά, τότε θα πρέπει να αποφεύγει να του μπαίνει στη μύτη.

  Ψυχολογική ερμηνεία:
  Μεταφράζει τη δίνη της ζωής, η οποία μπορεί να περιέχει πάθη και επιθυμίες, συναισθήματα και σεξουαλικότητα. Ο χορός είναι ένα τυπικό γυναικείο όνειρο, το οποίο μεταφράζει την αυτοέκφραση και την «αυτοπραγμάτωση» σε αλληλουχίες  κινήσεων. Χορός με τον/την σύντροφο δίνει ενδείξεις για τη συμπεριφορά του ρόλου στη συνεργασία: Ποιος οδηγεί, ποιος αγκαλιάζει, ποιος προσαρμόζεται;

Ο χορός ως ονειρικό σύμβολο, σύμφωνα με τον Αρτεμίδωρο:
Να ονειρεύεται κανείς ότι χορεύει σε εσωτερικό χώρο μόνος του και έχοντας μπροστά μόνο τους δικούς του και χωρίς κανένας ξένος να είναι παρών και να βλέπει, είναι καλό για όλους εξίσου. Αλλά και τη γυναίκα του και τα παιδιά του και κάποιον από τους συγγενείς του να δει να χορεύει είναι καλό, γιατί φανερώνει πολλή ευθυμία και αφθονία χρημάτων, μια και οι άνθρωποι δεν αρχίζουν να χορεύουν πριν υπακούσουν στο κάλεσμα της κοιλιάς τους όπως σ' έναν αδυσώπητο και σκληρό αφέντη επειδή τότε χορεύουν και απλώνουν τα κορμιά τους. Για έναν άρρωστο άνθρωπο, τόσο άντρα όσο και γυναίκα, είναι κακό, γιατί φανερώνει πώς θα παραφρονήσει και θα πάθει παροξυσμό, εξ’ αιτίας της πολλής κίνησης λόγω του χορού. Είναι κακό και για όποιον έχει κάποιον άρρωστο, γιατί ο χορευτής κάνει και υφίσταται τα ίδια πράγματα με κάποιον που χτυπιέται θρηνώντας. Να ονειρευτείς ότι χορεύεις ενώ είναι παρόντες κάποιοι ξένοι άνθρωποι, πολλοί ή λίγοι, ή να δεις να χορεύει κάποιος από τους δικούς σου, δεν είναι καλό για κανέναν, είτε υγιή είτε άρρωστο. Γιατί στην πρώτη περίπτωση θα σου πεθάνει κάποιος μέσα στο σπίτι, ενώ στη δεύτερη ο χορευτής θα συμπεριφερθεί πολύ ξεδιάντροπα. Να δεις να χορεύει παιδί φανερώνει ότι το παιδί θα μείνει κωφάλαλο, ώστε να μεταφέρει με νοήματα όσα θέλει να πει. Να ονειρευτείς ότι χορεύεις σε θέατρο μεταμφιεσμένος και έχοντας και τα υπόλοιπα εξαρτήματα και ότι έχεις επιτυχία και σε επαινούν, για ένα φτωχό σημαίνει ότι θα πλουτήσει, όμως όχι μέχρι τα γηρατειά του, γιατί ο χορευτής μιμείται βασιλικά πρόσωπα και έχει πολλούς υπηρέτες, αλλά μετά την παράσταση μένει μόνος. Για έναν πλούσιο προλέγει κάποιες ανακατωσούρες και (πολλές) δίκες, λόγω των περίπλοκων υποθέσεων των παραστάσεων. Έχει παρατηρηθεί ότι αυτό δεν είναι καλό για μια γυναίκα, ούτε πλούσια ούτε φτωχή, γιατί θα διαπράξει πολλά και περιβόητα αίσχη. Όπως κι όπου κι αν χορέψει δούλος, θα δεχτεί πολλά χτυπήματα, κι αυτός πού ταξιδεύει στη θάλασσα είτε θα ναυαγήσει είτε θα πέσει από μόνος του στη θάλασσα και θα κολυμπήσει, γιατί θα κινηθούν και οι δυο με ολόκληρο το σώμα τους, ο δούλος επειδή τον χτυπούν και ο ναυαγός κολυμπώντας.
Για έναν άνθρωπο δέσμιο είναι καλό να χορεύει, γιατί θα ελευθερωθεί εξ’ αιτίας της ευκινησίας και ευλυγισίας τού σώματος κατά το χορό. Αν κάποιος στέκεται ψηλά (πάνω σέ κάτι) και χορεύει, θα τον βρουν φόβος και τρόμος, κι αν είναι εγκληματίας θα καταδικαστεί σε σταυρικό θάνατο λόγω του ύψους και της εκτάσεως των χεριών. Να χορεύεις τον πυρρίχιο σημαίνει το ίδιο με το να χορεύεις.

Όνειρα που αρχίζουν από:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

 

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.