Αλφαβητική Αναζήτηση ονείρων:

A  B  C D  E  Z  H  TH I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

Τα περιδέραια στο όνειρο, σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, συνήθως υποδεικνύουν ότι ο ονειρευόμενος έχει ή θα μπορούσε να έχει κάτι πολύτιμο στη ζωή. Αν κάποιος άλλος του δώσει περιδέραια, αυτό δείχνει την εκτίμηση που έχει για αυτόν. Αν ο ίδιος προσφέρει περιδέραια, τότε αυτό σημαίνει ότι έχει κάτι να προσφέρει σε άλλους ανθρώπους.

Τα κοσμήματα στο όνειρο αντιπροσωπεύουν τις ιδιότητες που έχει αποκτήσει κάποιος, μέσω δύσκολων καταστάσεων, τις οποίες ο ίδιος εκτιμά και επιθυμεί να δείξει και στους άλλους. Τα κοσμήματα, σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, μπορούν επίσης να συμβολίζουν την αγάπη που δίνει ή λαμβάνει κάποιος. Εάν μια γυναίκα δίνει κοσμήματα σε έναν άνδρα, είναι ένα σημάδι ότι έλκεται από αυτόν.

Το περιδέραιο στο όνειρο έχει παρόμοια σημασία με το διαμάντι και τους πολύτιμους λίθους. Επομένως, η ερμηνεία και αυτού του ονείρου είναι πολύ θετική.
Συχνά περιγράφει σαφείς σκέψεις που επικεντρώνονται στην επιτυχία της ζωής και τη σταθερή στάση απέναντι στους ανθρώπους του περιβάλλοντός μας.
Τα όνειρα με κατεργασμένα διαμάντια συσχετίζονται συχνά με προσωπικές σχέσεις. Οι πολλές επιφάνειες των πολύτιμων λίθων μπορεί να υποδηλώνουν την ανάγκη να εξετάσουμε ένα πρόβλημα σχέσης από πολλές οπτικές γωνίες, ή μάλλον να εξετάσουμε τις μεμονωμένες πτυχές της σχέσης.

Πως ερμηνεύει ο ονειροκρίτης ένα τέτοιο όνειρο:

  • Αν είδατε κατεργασμένο γυαλιστερό διαμάντι, σημαίνει ηρεμία και ένα ευτυχισμένο, λαμπρό μέλλον.
  • Ακατέργαστο διαμάντι, δείχνει ότι είστε φειδωλοί και όχι απερίσκεπτοι με τα έξοδά σας, επειδή η έλλειψη χρημάτων σας φοβίζει.
  • Αν το διαμάντι αφαιρέθηκε από νεκρό, προμηνύει ότι το περιβάλλον σας θα διαπιστώσει την αναξιοπιστία σας.
  • Αν φοράτε διαμάντι, προμηνύει υπέρτατη ευτυχία.
  • Αν σας δωρίσανε διαμάντι, δείχνει πίστη και ευγενή φιλία.
  • Η κατοχή διαμαντιών, είναι πολύ καλό όνειρο. Προμηνύει μεγάλες τιμές και προοπτική υψηλής κοινωνικής καταξίωσης.
  • Αν στο όνειρο τρώγατε διαμάντια, επιτυχία και ευημερία σας περιμένουν στη ζωή.
  • Αν νεαρή γυναίκα δει ότι παίρνει διαμάντι ως δώρο από τον αγαπημένο της, θα κάνει υπερήφανους τους συγγενείς της με την επιτυχία της σε κάποιον τομέα. Αν όμως χάσει τα διαμάντια και δεν τα ξαναβρεί, αυτό είναι ένα πολύ αρνητικό μήνυμα. Θα βιώσει ντροπή, φτώχεια και ίσως θανατική εμπειρία.
  • Γεμάτη ζωτικότητα γυναίκα που θα δει στο όνειρό της διαμάντια, να περιμένει μια μεγάλη περίοδο ευτυχισμένων στιγμών, με πολύτιμα δώρα, πριν μπει κάποιος τυχοδιώκτης στη ζωή της.

Ο Αρτεμίδωρος ο Ονειροκριτικός (2ος αι. μ.Χ.) γράφει σχετικά με την ερμηνεία ονείρου με κοσμήματα:
Τα περιδέραια, οι αλυσίδες, τα σκουλαρίκια, οι πολύτιμοι λίθοι και κάθε γυναικείο στολίδι πού φοριέται γύρω από το λαιμό είναι καλό για τις γυναίκες, γιατί για τις ανύπαντρες προλέγει γάμο και για τις άτεκνες παιδιά, ενώ για όσες έχουν και τα δυο, πολλά αποκτήματα και περιουσία, επειδή όπως ακριβώς οι γυναίκες στολίζονται από αυτά, έτσι στολίζονται και από τον άντρα τους, τα παιδιά τους και τον πλούτο (γιατί από τη φύση τους αγαπούν τον πλούτο και τα στολίδια), κι επιπλέον αυτά τυλίγονται γύρω από το λαιμό τους, όπως ακριβώς και ό άντρας και τα παιδιά. Όμως για έναν άντρα σημαίνουν δολοπλοκίες, ενέδρες και πολύ μπλεγμένες καταστάσεις, όχι λόγω του υλικού τους αλλά λόγω του σχήματος και της κατασκευής τους. Γιατί ο χρυσός δεν είναι, όπως έλεγαν μερικοί, δυσοίωνος λόγω του υλικού του, παρά ολότελα αντίθετα, ευοίωνος, όπως πολλές φορές παρατήρησα, όμως όχι ο υπερβολικός ούτε ο πολύς ούτε ο ασυνήθιστος ως προς το σχέδιο, όπως τα περιδέραια στους άντρες, ούτε ο ανώτερος της κοινωνικής θέσης, όπως οι στέφανοι και τα μεγάλα σκεύη και τα πολλά νομίσματα για τους φτωχούς, μια και όταν ονειρευτεί κάποιος κάτι τέτοιο ο χρυσός καταλήγει δυσοίωνος όχι λόγω της ύλης αλλά λόγω τού είδους της κατασκευής. Αν σε μια γυναίκα χαθούν ή σπάσουν ή λυθούν τα στολίδια του λαιμού, σημαίνουν απώλεια των όσων ανέφερα πρωτύτερα. Αν σε έναν άντρα συμβεί το ίδιο με τα στολίδια του χεριού, δηλώνει όχι μόνο ότι θα χάσει αυτούς που εμπιστεύεται στο σπιτικό του, κι εννοώ τη γυναίκα ή τον οικονόμο του, αλλά και φθορά της περιουσίας του. Για κάποιον πού οι άλλοι τον εμπιστεύονται σημαίνει ότι δεν θα τον εμπιστεύονται πλέον, γιατί σε τέτοιους ανθρώπους δεν χρειάζονται πιά δαχτυλίδια. Σε πολλούς ένα τέτοιο όνειρο προείπε και απώλεια των ματιών τους, επειδή τα μάτια έχουν κάποια σχέση με τα δαχτυλίδια μια και η λέξη "ψήφος" σημαίνει την κόρη του ματιού και την πέτρα του δαχτυλιδιού.

Όνειρα που αρχίζουν από:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM