Αλφαβητική Αναζήτηση ονείρων:

A  B  C D  E  Z  H  TH I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

Ο πνιγμός (ασφυξία) στο όνειρο, σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, έχει να κάνει με την αυτογνωσία του ατόμου. Κάποιος που ονειρεύεται πνιγμό βρίσκεται σε μια εσωτερική σύγκρουση ή ίσως δεν μπορεί να αποφασίσει να μιλήσει για ένα συγκεκριμένο πρόβλημά του.

Ο πνιγμός σε ένα όνειρο μπορεί να υποδηλώνει ότι οι ιδέες, η φαντασία και η δημιουργικότητα δεν παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή του ονειρευόμενου. Το όνειρο εγείρει το ερώτημα, για ποιο κομμάτι της ζωής του ο ονειρευόμενος επιθυμεί περισσότερο χώρο και πώς μπορεί καλύτερα να εκφράσει και να επιβάλει την επιθυμία του για περισσότερη ελευθερία.

Ο φόβος της ασφυξίας στο όνειρο, συνήθως τελειώνει όταν το άτομο ξυπνά ξαφνικά και οι πνεύμονές του γεμίζουν με αέρα. Αυτό συχνά συμβολίζει την πραγματική νίκη για κάτι ανησυχητικό στην πραγματική ζωή. Ο θάνατος από ασφυξία στο όνειρο συμβολίζει τη νέα αρχή που φέρνει η νίκη. Στον ονειροκρίτη, αυτό το όνειρο συμβολίζει επίσης την υγεία ή την ανάρρωση από μια συγκεκριμένη ασθένειας, αλλά και την επιτυχία σε άλλες περιπτώσεις.

Όσοι βλέπουν στο όνειρο πώς οι άλλοι πνίγονται, ή ότι οι ίδιοι πνίγουν κάποιον με μαξιλάρι, ο συμβολισμός αφορά στην ανάγκη του ονειρευόμενου να νικήσει τους εχθρούς του, ή κάποιους που στην πραγματική ζωή τον πιέζουν.


Αν η ασφυξία στο όνειρο, οφείλεται σε τροφή που σταμάτησε στο λαιμό, φανερώνει τη δυσκολία του ονειρευόμενου αποδεχτεί τις ιδέες άλλων.

Ψυχολογικά o πνιγμός, ή η αίσθηση ασφυξίας σε ένα όνειρο, σημαίνει ότι ο ονειρευόμενος έχει έρθει σε σύγκρουση με την ανικανότητά του να ελέγχει επαρκώς τον εαυτό του. Υπάρχει μια σύγκρουση μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού εαυτού του. Μπορεί επίσης να είναι μια απροσδόκητη απόφαση για το αν θα αντιμετωπιστεί ένα συγκεκριμένο ζήτημα ή όχι.

Κάποιος που βλέπει ένα τέτοιο όνειρο, μπορεί να πάσχει από παρόμοιες ψυχοσωματικές διαταραχές στην καθημερινή του ζωή. Δύσπνοια ή αίσθηση στένωσης στο λαιμό. Ίσως ο ονειρευόμενος να καταπιέζεται από άλλους ανθρώπους ή από καταστάσεις που δεν μπορεί να ελέγξει. Η αίσθηση στην καθημερινότητα ότι κάποιος δεν μπορεί να αναπνεύσει, προκαλεί φυσική συνέχεια και στα όνειρα. Ξυπνάει και αισθάνεται ανακούφιση που μπορεί να διαρκέσει και όλη την ημέρα.


Πολλές φορές, άρρωστοι που βλέπουν να πνίγονται στο όνειρο, απελευθερώνουν ξαφνικά τη θέληση για ζωή και τελικά τους βοηθάει να ξεπεράσουν την ασθένεια.

Άλλα μηνύματα που μπορεί να στέλνει ένα τέτοιο όνειρο και να εξηγεί ο ονειροκρίτης, είναι και τα εξής:

  • Αν είδατε να ασφυκτιάτε στο όνειρο, σύντομα θα απελευθερωθείτε από μια ασθένειά σας. Υπόσχεται επίσης πνευματική διαύγεια.
  • Αν στο όνειρο βρεθήκατε σε πολύ στενό χώρο, προμηνύει ανάρρωση.
  • Γενικά ο πνιγμός/ασφυξία στο όνειρο, προμηνύει ανάκαμψη, ανάρρωση και επιτυχία σε κάτι.
  • Επειδή η προσωπική επιτυχία κάποιου προκαλεί και φθόνο στο περιβάλλον του, μπορεί να αντιμετωπίσει στη ζωή και την αντίδραση κάποιων που δεν θέλουν το καλό του.
  • Αν είδατε άλλους να πνίγονται, προμηνύει νίκες.

Όνειρα που αρχίζουν από:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM