Αλφαβητική Αναζήτηση ονείρων:

A  B  C D  E  Z  H  TH I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

Κατ' αρχήν, το όνειρο με εγκυμοσύνη συνδέεται με θετικές πτυχές. Αφορά πράγματα και καταστάσεις που δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί και περιμένουμε με αγωνία την έκβασή τους. 
Σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, το όνειρο με εγκυμοσύνη μπορεί να έχει τις ακόλουθες ερμηνείες:

  • Αν δεις έγκυο να έρχεται, σημαίνει πως κάποια στενοχώρια θα περάσει γρήγορα.
  • Αν η έγκυος είναι συγγενικό σου πρόσωπο, να περιμένετε χαρές στο σπιτικό σας
  • Αν μια έγκυος ονειρευτεί την εγκυμοσύνη της, θα έχει καλή γέννα και καλή υγεία.
  • Αν γυναίκα, που δεν έχει σχέση, δει πως είναι έγκυος, θα ξεπεράσει τις αναστολές της και θα κάνει νέα σχέση.
  • Αν δεις πως είσαι έγκυος, σημαίνει ανάγκη απελευθέρωσης από στεναχώριες, ή είναι μήνυμα γρήγορης απελευθέρωσης από στεναχώριες που πρόκειται να έλθουν.

    Πρέπει να έχουμε υπόψη ότι στα όνειρα δεν υπάρχει αντικειμενική εκτίμηση του μεγέθους ενός μεταφυσικού μηνύματος. Δηλαδή, το μικρό, το μεγάλο, το πολύ ή το λίγο, το σύντομα ή το αργότερα, είναι υποκειμενικό και έχει σχέση με την ψυχολογία του κάθε ανθρώπου. Μπορεί να είναι κάτι μικρό, αλλά για κάποιον να έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από ότι σε κάποιον άλλον. Μπορεί να είναι κάτι μικρό και άμεσο, ή κάτι μεγάλο που θα έρθει αργότερα. Μπορεί να είναι κάτι ασήμαντο, αλλά αυτός που το ονειρεύεται να το εκλαμβάνει σαν κάτι πολύ σημαντικό.

Ο Αρτεμίδωρος ο ονειροκριτικός (2ος αι. μ.Χ.), στα όνειρα με εγκυμοσύνη δίνει τις παρακάτω ερμηνείες:
Αν κανείς ονειρευτεί ότι ο ίδιος ήταν έγκυος, αν είναι φτωχός θα αποκτήσει πολλά και θα γεμίσει χρήματα μέχρι να φουσκώσει. Αν είναι πλούσιος θα τον βρουν βάσανα και φροντίδες. Όποιος έχει γυναίκα θα τη στερηθεί γιατί δεν έχει πιά ανάγκη από γυναίκα έγκυο. Όποιος δεν έχει γυναίκα θα παντρευτεί κάποια πάρα πολύ κατάλληλη, επειδή ονειρεύτηκε ότι υφίσταται τα ίδια μ' εκείνη. Για τούς υπολοίπους σημαίνει αρρώστια. Το να βρίσκεται κανείς σε κατάσταση τοκετού και να γεννάει δεν σημαίνει το ίδιο με το να είναι ακόμη έγκυος, παρά δηλώνει ότι ο άρρωστος θα πεθάνει γρήγορα, επειδή κάθε σώμα που γεννάει αφήνει πνοή και, όπως ακριβώς το βρέφος απαλλάσσεται από το σώμα που το περιβάλλει, έτσι και η ψυχή. Για τον φτωχό, τον χρεωμένο, τον δούλο και καθέναν που βρίσκεται σε κατάσταση ανάγκης, σημαίνει ότι θα ανακουφιστεί από τα δεινά  που τον έχουν βρει" η αιτία γι' αυτό είναι προφανής. Επίσης σημαίνει τη φανέρωση πραγμάτων κρυφών, επειδή το βρέφος που ήταν πριν κρυμμένο φανερώθηκε. Όσο για τούς πλούσιους, τούς δανειστές, τούς επιχειρηματίες και όλους όσους έχουν εμπιστευτεί κάτι σε κάποιον άλλο, τούς βλάπτει, γιατί αυτά που είχαν πριν θα τα αποβάλουν. Αλλά για τούς εμπόρους και τούς πλοιοκτήτες είναι καλό, γιατί θα διαθέσουν τα φορτία τους. Πολλοί έχασαν και συγγενείς τους, γιατί έβγαλαν από μέσα τους το βρέφος, που είναι από το αίμα τους.

Όνειρα που αρχίζουν από:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM