Αλφαβητική Αναζήτηση ονείρων:

A  B  C D  E  Z  H  TH I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

Στην ψυχολογία η φαλάκρα ερμηνεύεται μερικές φορές ως σύμβολο δύναμης που μπορεί να υποδηλώνει σεξουαλικά προβλήματα στους άνδρες. Ωστόσο, συχνά σημαίνει συντηρητικότητα και σοβαρότητα στη σκέψη και τη δράση. Όποιος ονειρεύεται να χάνει ξαφνικά τα μαλλιά του, πρέπει να αντιμετωπίζει φόβο απώλειας αυτή την περίοδο.

Ένα σοκ, ή μια συναισθηματική ή υλική απώλεια γίνεται αιτία, κάποιες φορές, να πέφτουν τα μαλλιά στην πραγματικότητα. Μόλις περάσει αυτή η σοκαριστική περίοδος, κανονικοποιούνται ταυτόχρονα και οι συνθήκες στο κεφάλι. Σταματά η τριχόπτωση και η νέα τρίχα αυξάνεται αισθητά.

Τα όνειρα με φαλάκρα πρέπει επίσης να θεωρηθούν ως ένα μήνυμα του υποσυνείδητου ότι θα ήταν καλύτερα να αφήσουμε κάτι ή κάποιον εθελοντικά πριν αναγκασθούμε να το πράξουμε με περίεργες συνθήκες. Αν ο ονειρευόμενος είναι φαλακρός στο όνειρό του, τότε η απώλεια της πνευματικής του δύναμης είναι ενδεικτική. Τα μαλλιά είναι επίσης δευτερεύον σεξουαλικό χαρακτηριστικό. Αυτό το γεγονός, το οποίο ήταν γνωστό για χιλιετίες, οδήγησε τον Αρτεμίδωρο να πιστεύει ότι βλέποντας στο όνειρο ένα φαλακρό κεφάλι θα σήμαινε την απώλεια της ισχύος στην πραγματική του ζωή. Σήμερα, η ονειρική εικόνα του φαλακρού κεφαλιού δείχνει μια πικρή απογοήτευση στις διαπροσωπικές σχέσεις ή φόβο ότι κάποιος θα μπορούσε να χάσει κάτι που έχει αγαπήσει.

Σύμφωνα με τον ονειροκρίτη:

  • Η φαλάκρα στο όνειρο προμηνύει εξαπάτηση από γνωστούς.
  • Επίσης ασθένεια. Όσο λιγότερα μαλλιά φαίνεται να έχει κάποιος στο όνειρο, τόσο πιο σοβαρή θα είναι η επερχόμενη ασθένεια.
  • Αν είδατε άλλον φαλακρό, θα γνωρίσετε ένα σοβαρό αλλά ενδιαφέρον πρόσωπο.
  • Αν είδατε φαλακρή γυναίκα, είναι μήνυμα δυστοκίας και προμηνύει προβλήματα στη σχέση.
  • Προβλήματα και ζημιές προβλέπει και ο Αρτεμίδωρος (2ος αι. μ.Χ.), για τα όνειρα με φαλάκρα.

Αρτεμίδωρος:
Να ονειρευτεί κανείς ότι κάθε σημείο γύρω από το μέτωπο είναι φαλακρό προμαντεύει χλεύη και συγχρόνως απραξία στον παρόντα χρόνο. "Αν όμως ονειρευτεί κάποιος ότι έτσι είναι το πίσω μέρος του κεφαλιού του, θα τον βρει φτώχεια και ανέχεια ασυνήθιστη στα γεράματα. Γιατί κάθε τι που βρίσκεται στο πίσω μέρος δηλώνει τον μελλοντικό χρόνο, και η φαλακρότητα δεν διαφέρει σε τίποτα από την ανέχεια, είτε διότι και οι δύο δημιουργούνται από την έλλειψη ζωτικής δύναμης, είτε διότι δεν δίνουν περιθώριο να κρατηθεί κανείς από πουθενά. Αν πάλι κάποιος έχει φαλακρό το δεξί μέρος του κεφαλιού του, θα χάσει τους άρρενες εξ αίματος συγγενείς του. Αν δεν έχει κανέναν, θα πάθει κάτι βλαπτικό. Αν είναι φαλακρό το αριστερό μέρος, θα χάσει τα θήλεα, αν έχει. Αν δεν έχει, και πάλι θα πάθει κάτι βλαπτικό. Γιατί το κεφάλι είναι δηλωτικό των συγγενών, και από αυτό τα δεξιά μέρη των αρσενικών ενώ τα αριστερά των θηλυκών. Και σε ολόκληρο το σώμα τα αριστερά και τα δεξιά μέρη έχουν αυτή τη σημασία. Όποιο μέρος του κεφαλιού κι αν έχει κάνεις φαλακρό, αν δεν έχει καθαρή συνείδηση, θα καταδικαστεί σέ καταναγκαστικά έργα, γιατί αυτό είναι το διακριτικό σημάδι όσων έχουν καταδικαστεί σέ κάτι τέτοιο. Το να έχει κανείς φαλακρό ολόκληρο το κεφάλι του είναι καλό για όποιον είναι κατηγορούμενος σε δίκη και για όποιον φοβάται μήπως κανείς τον κρατήσει αιχμάλωτο με τη βία, γιατί μπορεί να ξεφύγει ευκολότερα, μιά και δεν έχει από που να τον πιάσουν. Για τους υπόλοιπους, ωστόσο, σημαίνει ότι θα χάσουν κάθε τι πού ομορφαίνει τη ζωή τους.

Το να ονειρεύεσαι ότι ξυρίζεις ολόκληρο το κεφάλι σου είναι καλό για τους ιερείς των Αιγυπτίων θεών, τούς γελωτοποιούς και όσους έχουν συνήθεια να ξυρίζονται, αλλά για όλους τούς άλλους είναι κακό. Γιατί σημαίνει τα ίδια με τη φαλακρότητα, μόνο πού τα κακά πού φέρνει είναι πιο βίαια και έρχονται πιο γρήγορα. Για όσους ταξιδεύουν στη θάλασσα σημαίνει σαφώς ναυάγιο, και για τούς άρρωστους ότι θα φτάσουν στον έσχατο κίνδυνο, αλλά δεν θα πεθάνουν γιατί οι ναυαγοί και όσοι σηκώνονται από μακρόχρονη αρρώστια ξυρίζονται, όχι όμως και οι πεθαμένοι. Γιά όσους προαναφέραμε είναι καλό λόγω της συνήθειας τους να ξυρίζονται. Να σου κουρεύει τα μαλλιά κουρέας είναι για όλους εξίσου καλό, γιατί είναι δυνατόν, ας πούμε, από το ρήμα "καρήναι" (κουρεύομαι) να παράγει κανείς το ρήμα "χαρήναι" (χαίρομαι) αλλάζοντας ένα γράμμα, και επιπλέον σε κάποια περίσταση ή κάποια συμφορά δεν κάθεται κανείς να κουρευτεί, παρά αυτοί που τούς ενδιαφέρει ιδιαίτερα η καλή τους εμφάνιση, αυτοί κουρεύονται. Και ενδιαφέρει η καλή εμφάνιση όσους δεν έχουν στεναχώριες και δεν είναι φτωχοί. Πρόσθεσα τη διευκρίνιση "κουρέας" επειδή, αν κάποιος κουρέψει τον εαυτό του χωρίς να είναι κουρέας, σημαίνει ότι θα πενθήσει τους δικούς του ή ότι θα τον βρει ξαφνική συμφορά γεμάτη από μεγάλα κακά, γιατί όσοι βρεθούν σέ τέτοια κατάσταση κουρεύονται μόνοι τους από ανάγκη.

Όνειρα που αρχίζουν από:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM