Αλφαβητική Αναζήτηση ονείρων:

A  B  C D  E  Z  H  TH I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

Το ψαλίδι στο όνειρο, σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, προειδοποιεί ότι πρέπει να απομακρύνετε τα ασήμαντα από τη ζωή σας.

Αυτά μπορεί να είναι συναισθήματα, ή ψυχικά προβλήματα που πρέπει να θεραπευτούν. Ο τύπος του ψαλιδιού διαδραματίζει επίσης κάποιο ρόλο. Ένα ψαλίδι κουζίνας, για παράδειγμα, θα ήταν πιο πρακτικό από ένα χειρουργικό ψαλίδι, το οποίο δείχνει την ανάγκη μεγαλύτερης ακρίβειας και προσοχής. Ένα ψαλίδι μπορεί επίσης να υποδεικνύει μια αιχμηρή γλώσσα ή σχόλιο. Το ψαλίδι, στο όνειρο των ανδρών, συνδέεται με το φόβο της σεξουαλικής δραστηριότητας. Γενικότερα, ερμηνεύεται και ως επικείμενος χωρισμός από άνθρωπο. Μερικές φορές δείχνει μια τάση για ειρωνεία, σαρκασμό ή υπερβολική κριτική που επηρεάζει τις διαπροσωπικές σχέσεις.

Τα ψάρια στο όνειρο, είναι παραδοσιακά ένδειξη ελπίδας και στροφής της ζωής προς το καλύτερο.

Το ψάρι, ένα δημοφιλές φαγητό, το συναντάμε σε πρωταγωνιστικούς ρολους σε θρύλους, ιστορίες, μύθους και θρησκείες. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη ψαριών: Συνήθη βρώσιμα ψάρια, όπως πέστροφα, κυπρίνος, οξύρρυγχος, πέρκα ή σολομός, αλλά και παράξενα, όπως η πεσκανδρίτσα, τα χέλια, ο ξιφίας ή ο δράκος, αλλά και ψάρια από το σκοτεινό βάθος της θάλασσας. Επίσης, ο ιππόκαμπος  ανήκει στα ψάρια, ακόμη και ο αστερίας είναι ένα ψάρι. Εάν ένα ψάρι εμφανιστεί στο όνειρο, καλό θα ήταν να κοιτάξετε προσεκτικότερα τις λεπτομέρειες της εικόνας, επειδή ως ονειρικό σύμβολο, έχει διφορούμενο νόημα.
Ανάλογα με το πώς είδατε τα ψάρια στο όνειρό σας, ο ονειροκρίτης δίνει και τις ακόλουθες ερμηνείες: 

Το ψωμί στο όνειρο είναι σύμβολο της ίδιας της ζωής και μπορεί επίσης να αντιπροσωπεύει την ανάγκη κοινών ενεργειών με άλλους ανθρώπους. Είναι το σύμβολο της βασικής μας τροφής σε όλους τους πολιτισμούς.Σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, ανάλογα με το πώς παρουσιάζεται στο όνειρο, μπορεί να είναι σύμβολο έκτακτης ανάγκης, επιθυμίας, ή μπορεί ακόμα να έχει και σεξουαλικό συμβολισμό.
Αναλυτικότερα, για τα όνειρα με ψωμί, ο ονειροκρίτης δίνει τις παρακάτω ερμηνείες:

Όνειρα που αρχίζουν από:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM