Αλφαβητική Αναζήτηση ονείρων:

A  B  C D  E  Z  H  TH I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

Η χελώνα είναι ένα ζώο που υποχωρεί με τον παραμικρό κίνδυνο ή μπαίνει στο κέλυφός του.

Ως εκ τούτου, στο όνειρο, είναι ένα σύμβολο της ανασφάλειας, της συγκράτησης και της ευαισθησίας του ατόμου που την ονειρεύεται. Αλλά επισημαίνει επίσης και τα προβλήματα επικοινωνίας. Συμβολίζει την προστατευτική θωράκιση που βάζουμε γύρω από τον εαυτό μας, για να τον προστατέψουμε από... εχθρούς. Ως σύμβολο στα όνειρα, προτρέπει για συγκράτηση, διότι τότε τίποτα δεν μπορεί να μας συμβεί.
Επιπλέον, η χελώνα είναι σύμβολο μακροζωίας και υγείας.

Το χιόνι στο όνειρο, τις περισσότερες φορές, δεν έχει καλό συμβολισμό.

Μόνο αν το δεις να λιώνει είναι καλό μήνυμα. Σημαίνει απελευθέρωση και προμηνύει το πέρασμα δεινών και σταναχώριων.
Αν είναι καθαρό και άσπρο, ή αν πέφτει αρμονικά και το θυμάσαι σαν κάτι καλό όταν ξυπνήσεις, μπορεί να σημαίνει αφθονία και χρήμα.
Κρύο χιόνι, σημαίνει μοναξιά και άδεια ψυχή. Το βλέπουν στο όνειρό τους άνθρωποι που περνούν μια περίοδο μοναξιάς κι απελπισίας.

Ο χορός ήταν πάντα σύμβολο απελευθέρωσης. Όταν κάποιος χορεύει στο όνειρό του, απεικονίζεται η χαρά και η αίσθησή του ότι είναι ένα με το περιβάλλον. Ο χορός υποδηλώνει έτσι εσωτερική αρμονία ή αυθόρμητα συναισθήματα. Είναι πιθανό επίσης, ο χορός να εκφράζει την προσέγγιση και την επιθυμία, ειδικά σεξουαλικής φύσης, για ένα άλλο άτομο (ειδικά στο τανγκό), το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια φευγαλέα περιπέτεια.

Ένα όνειρο με πολλά και διαφορετικά μηνύματα. Έχει σημασία η προέλευση, ο τόπος, αν βρήκατε ή αν χάσατε χρήματα, το χρώμα και οι αριθμοί τους.

Υπό ορισμένες προϋποθέσεις, ένα όνειρο με χρήματα μπορεί να σχετίζεται με την αυτοεκτίμηση και τη σεξουαλικότητα του ατόμου που τα ονειρεύεται. Υπάρχει η άποψη ότι τα χρήματα, ειδικά τα χρυσά νομίσματα, είναι ένα σημάδι της αποδοτικότητας στον έρωτα στους άνδρες, ενώ τα ασημένια νομίσματα περιγράφουν τη στροφή προς το θηλυκό.
Στην περίπτωση των γυναικών, τα χρήματα είναι και ερωτικός καιροσκοπισμός. Αυτός που έχει τα χρήματα έχει εξουσία. Οι ισχυροί άνδρες είναι οι ιδανικοί σύντροφοι των γυναικών.

Πρέπει να έχουμε υπόψη ότι ο γενικός συμβολισμός των χρωμάτων στα όνειρα, επηρεάζεται από τις προσωπικές προτιμήσεις και αντιπάθειες ορισμένων χρωμάτων.

Αυτό που επίσης εμποδίζει τα χρώματα να έχουν καθολική έννοια, είναι οι πολλές διαβαθμίσεις των χρωμάτων, τα επίπεδα κορεσμού και οι τιμές φωτεινότητας. Πρέπει να επισημανθεί ότι τα φωτεινότερα χρώματα ερμηνεύονται με την έννοια της χαράς, της αλαζονείας και μερικές φορές και της ευαισθητοποίησης, ακόμα κι αν αυτό είναι σίγουρα ένα κλισέ. Σήμερα, κάθε σύμβολο και κάθε χρώμα φέρει αμφίθυμα και διφορούμενα μηνύματα. Σε κορεσμένα χρώματα, ο συμβολισμός είναι σαφέστερος και πιο έντονος απ' ότι σε ακόρεστα χρώματα.

Ο χωρισμός είναι ένα ακόμη όνειρο με αντίστροφο συμβολισμό. Θα συμβεί ακριβώς το αντίθετο.Με όποιον δειτε ότι χωρίζετε, με αυτόν θα έρθετε πιο κοντά και θα βελτιωθεί η σχέση σας. Αν δειτε ότι αποχωρίζεστε κάποιον σε λιμάνι, αεροδρόμιο ή Σ. Σταθμό, να περιμένετε επισκέπτη. Αν χωρίζετε με έναν φίλο, μπορεί να σημαίνει προβλήματα στον επαγγελματικό τομέα.

Όνειρα που αρχίζουν από:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM